Home  Regio  aalst  aalst blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aalst?
Laat het weten aan:
Marc of Véronique
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Begrafenisstoet

Allerheiligen en Allerzielen komen eraan en bij de keuze voor de 'Foto van de week' lieten we ons daardoor inspireren. Johan Ooghe maakte dit beeld met een hoog filmisch karakter. Ooghe volgt Fotografie aan het KTA2 de Ledebaan.

Begrafenisstoet

Wie wil meebloggen?

ReporterNa de herfstvakantie leg ik er een paar weken de riem af. Concreet houd ik het bloggen even voor bekeken tussen 8 en 23 november. De hamvraag is dan natuurlijk: wie zal deze blog dan onderhouden? Ik hoop dat iemand van jullie zich voelt geroepen om dat te doen en ook nadien geregeld een steentje wil bijdragen.

Ben jij een geschikte kandidaat?

1. Je woont in Aalst en beschikt over een vlotte pen.
2. Je hebt goede contacten en weet wat er leeft in je stad.
3. Je kan overweg met de computer en internet schrikt je niet af.
4. Je hebt enkele uren per week tijd om met ons mee te werken.

Herken jij je in dit profiel? Stuur een mail naar marc.coppens@nieuwsblad.be en naar jana.wuyts@nieuwsblad.be.  Vertel ons wie je bent en waarom jij de geschikte kandidaat bent om over Aalst een nog betere blog te maken. (foto: dedigitalekrant.nl)

Nu bestellen: Sintjemetten & zijn Pieten

SintmaartenAl negen jaar doen de Sint en zijn zwarte pieten van FC Black & White hun ronde in onze regio.

Wie dat wenst, kan de Sint ook in zijn/haar huis halen en de (klein)kinderen verrassen met een bezoekje.

De Sint en zijn Pieten gaan op pad zaterdagavond 10 november 2007 vanaf 18 uur en zondag 11 november 2007 vanaf 10 uur. Uiteraard krijgen de kinderen wat lekkers; zeker de brave.

De Sint bestellen kan telefonisch op 0478-82.39.02 of via mail op marijke.dooms@skynet.be.

Per bezoek wordt 15 euro gevraagd (maximum vier kinderen); per kind extra: 5 euro.

Zwemmen: Ward Bauwens verpulvert BR

Wardbauwens Ward Bauwens (°1993, foto) van de Aalsterse zwemvereniging AST behaalde afgelopen weekend in Londerzeel zijn tiende Belgische record.

Ditmaal verbeterde hij op de 800 meter vrije slag in een tijd van 8.52.33 het Belgisch record met bijna 3 seconden.

Op dezelfde wedstrijd zwom Astrid Vander Stappen (°1995) een Provinciaal Record op de 1500 meter vrije slag. Het Aalsters Swimming Team (AST) blijft de successen opstapelen.

Eendracht Aalst pakt leiding in 3A

Eendracht Aalst leidt in derde klasse A na een behoorlijk overtuigende overwinning in de streekderby tegen Standaard Wetteren. La Louvière telt evenveel punten maar heeft een slechter doelpuntensaldo. Ook FCN Sint-Niklaas totaliseert 14 punten, maar heeft al een wedstrijd meer gespeeld.

Ook naar Wetteren reisden een pak Eendracht-supporters mee en die vuurden hun ploeg enthousiast aan, zoals onderstaand filmpje bewijst!

Scheidsrechter: Govaerts.
Doelpunten: 55' Verheyden (str) 0-1, 88' Coulibaly 0-2.
E. Aalst speelde met: Lambrecht, De Schutter, Seminck, Van Dender, Nguekam (26' Van Den Brande), Claessens, Troch (18' Podevijn), Aelbrecht (62' Landuyt), Verheyden, Coulibaly, Dessaer Gele kaarten: Ghyselinck, Van Damme, Claessens Rode kaart: Mestdagh.

'Aalst slechtste stad voor rolstoelgebruikers'

Bij een vergelijkende test met 15 andere steden, kwam Aalst naar voor als de stad die het slechtst toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. De ietwat lage score (59%) heeft voornamelijk te maken met de erbarmelijke staat van de Hopmarkt (slechts iets beter is de Grote Markt) en de zeer slechte toegankelijkheid van Tragel Sport en de Sociale Huisvestingsmaatschappij aan de Heilig Hartlaan.

Aalst haalde dan weer een briljante score voor de bibliotheek, het Cultureel Centrum De Werf en een goede score voor de VDAB en de 'Dienst bevolking'.

Op de foto van Carol Verstraete: Erik De Graeve en zijn vrouw Emilienne.

Debat: wat scheelt er volgens u aan het gehandicaptenbeleid in Aalst?

Erikdegraeve_2

Koop eens een Boon

Eros Als Aalstenaar moet je toch één boek van Louis-Paul Boon in huis hebben. Via eBay kan dat al vanaf 2 euro, want een onverlaat uit Brugge doet zijn exemplaar van 'Eros en de eenzame man' van de hand.

Hoe deze roman tot stand kwam, lezen we op www.lpboon.net:

'Op 15 maart 1979, zijn zevenenzestigste verjaardag, twee maanden voor zijn plotselinge dood, voltooide Louis Paul Boon zijn laatste roman: 'Eros en de eenzame man.' Het erotische leven van de hoofdfiguur, die als kind een levensvreemd jongetje is geweest, wiens vader al enkele maanden na zijn geboorte verdween en wiens moeder een hel en een heks voor hem was, is doortrokken van grijze gedruktheid, geheimzinnige onzekerheid en obsessieve angst.

Ouder geworden, droever, en niet veel wijzer, naast een vrouw met wie hij de liefde als plicht zonder vreugde beleeft, vlucht hij weg in zijn herinneringen. Het beklemmende geheim van zijn hart wil hij eindelijk prijsgeven. Het is een verslag van onvervulde dromen, verlangens, begeerten en illusies.'

Kortom: een expliciet schandaalboek en zodoende een must have!

Tanja bij Aalsterse brandweer

Dexters Tanja Dexters hield vorige week een fotoshoot bij de brandweer van Aalst voor P-Magazine. De foto in de krant viel mij eigenlijk niet honderd procent mee.

Op eenvoudig verzoek stuurde onze gewaardeerde fotografe Carol Verstraete het beeld door met enkele brandweermannen (acteurs, niet die van Oilsjt) in een benijdenswaardige bijrol.

Dag van de Jeugdbeweging: de foto's

Vorige vrijdag verzamelden leden van Jeugdverenigingen zich op de Grote Markt voor 'De dag van de jeugdbeweging'. Het werd een groot feest. En daar bestaan foto's van, ons aangeleverd en met copyright van de Jeugddienst Aalst. Waarvoor onze dank. Enjoy!Jeugd4 Jeugd3 Jeugd2 Jeugd1_2

Aalstenaar in... Marbella

Marbella Meiko Van Brabant is 33 jaar en werkt als PA voor de directeur van internationaal immobiliën-agentschap in... Marbella, of toch vlakbij. 'Ik ben voor het eerst geëmigreerd toen ik 21 jaar was, maar dat was een nogal onbesuisde beslssing; ik had helemaal niets gepland of zo.'

'Twee jaar later stond ik terug in Aalst, waarna ik een jaar later voor vier jaar naar Malaga ben getrokken. Ik ben weer naar de heimat teruggekeerd, maar intussen zit ik alweer drie jaar in Marbella. Wat mij betreft: derde keer, goede keer.'

'Het leven heeft hier ook zijn dagdagelijkse routine: werken, boodschappen, was en plas. Maar op je vrije dagen kan je aangename dingen doen: strand, zwembad, wandelen of genieten van buitenlucht en natuur.'

Lees verder

Oudere berichten:
> Ook Massimo's ontwerp siert Aalst
> JJ De Gucht trekt Open Vld-lijst, Moerman en Antheunis op 2 en 3
> Filmpje: de Aalsterse winterfoor 2009
> JJ De Gucht lijsttrekker voor Oost-Vlaanderen?
> Win de Ferrari van Magnum
> Ambiance met AmbiDance - Win een cd
> De Snotneizen laten geschiedenis niet verloren gaan
> Naakte mannen voor Mieke
> Koop een 'sakosj' voor Mensen helpen Mensen
> Bert Gabriëls met 'Pech voor dummies' @ The Music Club
> Gracienne en Dylan dopen bij De Poipeplekkers
> Burgemeester verklaart winterfoor voor geopend
> 10 Ultieme vragen aan Sandy Lievens van Atelier Sandy
> Gilles Van Schuylenbergh scoort opnieuw met Kiltireil Eirfgoed
> Tetteplekkerwedstrijd - We hebben drie winnaars!
> 'Zot van graffiti'
> De Loge gaat uit de kleren - win een naaktkalender!
> Vier 'Valentijn' met je gewicht in bier
> De winnaars van een TW Mjoezik cd zijn gekend!
> 40 jaar Keizer carnaval Kamiel Sergant!

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Aalst blogt

  •   
    Marc Coppens en Véronique Van Geit bloggen over Aalst.

    Marc Coppens (Aalst, °1972) werkt al sinds 1995 bij Het Nieuwsblad. Houdt van Britse humor, kleinschalige festivals, het goede leven en badminton om de calorieën in evenwicht te houden. Vindt politiek intere-amusant. Droomt ervan om naast Aalst heel de wereld te zien. Daar is nog werk aan.

    Véronique Van Geit (°1971) heeft twee grote liefdes: muziek en fotografie. Dat laatste studeert ze ook aan de avondschool KTA te Aalst. Ze is een echte levensgenieter, die goedlachs door het leven gaat.

Zoeken

Nieuws uit aalst

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!