Home  Regio  aalst  aalst blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aalst?
Laat het weten aan:
Marc of Véronique
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Medaille-regen voor Neptunus

Op het Vlaams zomercriterium boekte Neptunus Aalst een ongezien succes.  Op 66 starts werden 24 podiumplaatsen gehaald : 13 x goud, 8 x zilver en 3 x brons.

Sanne Geeroms gaf het goede voorbeeld : 3 gouden en 1 zilveren medaille. De piepjonge Hanna Van Horen won zaterdag goud op de 100 vrije slag en op de 200 wisselslag, goed voor een A-tijd. Zondag werd ze tweede op de 100 rug- en de 200 vrije slag.

Charlotte Lievens lukte eveneens 4 medailles : 2 x goud, 1 x zilver en 1 x brons. Yente De Brucker: 1 x goud, 1 x zilver, 1 x brons. Célia Deweer 2 maal goud en Lotte Van Heuverswyn (nationaal geselecteerd voor de miniemenploeg synchro) 2 x zilver.

Sofie Van Ransbeke won goud (A-categorie) op de 100 m schoolslag en de heroptredende Jens Lemmens won de 100 vrije slag. Sofie Verbeeck (student TSS……basket) keerde met brons op de 100 vlinderslag terug naar Aalst.

Tot slot haalden zowel de meisjes als de jongens in de 8 x 50 meter vrije slag, voor het derde jaar op rij, het podium. De meisjes haalden zilver en in de allerlaatste wedstrijd plaatsten de mannen de kroon op het werk met goud voor de grote fusieclubs Mega en Brabo.

Donderdag 24 juli neemt ZNA, met een 20-tal zwemmers, deel aan de recordpoging te Sint-Niklaas.
Zaterdag en zondag 26 en 27 juli trekt een 12-koppige selectie naar de prestigieuze Diamondcup in Antwerpen. Een serieuze test voor het aanstormend ZNA-talent waarbij o.a. zus & broer Rani en Gay Marckx & Ruby Bomon in staat moeten zijn de finale te halen en mee te dingen naar een podiumplaats.

Op maandag 28 juli vertrekt Ruby Bomon met de nationale selectie naar het Servische Belgrado waar van 30 juli tot en met 03 augustus het Europees Juniores Kampioenschap wordt georganiseerd.

Reacties

Laat een reactie achter


Aalst blogt

  •   
    Marc Coppens en Véronique Van Geit bloggen over Aalst.

    Marc Coppens (Aalst, °1972) werkt al sinds 1995 bij Het Nieuwsblad. Houdt van Britse humor, kleinschalige festivals, het goede leven en badminton om de calorieën in evenwicht te houden. Vindt politiek intere-amusant. Droomt ervan om naast Aalst heel de wereld te zien. Daar is nog werk aan.

    Véronique Van Geit (°1971) heeft twee grote liefdes: muziek en fotografie. Dat laatste studeert ze ook aan de avondschool KTA te Aalst. Ze is een echte levensgenieter, die goedlachs door het leven gaat.

Zoeken

Nieuws uit aalst

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!