Home  Regio  aalst  aalst blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aalst?
Laat het weten aan:
Marc of Véronique
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Naugels mé Coppens: 'Visie'

Een satirische blik op de Aalsterse gemeenteraad

Nele Jansegers, die in afwezigheid van Karim Van Overmeire de Vlaamse belangen van haar troepen behartigde, dacht even de meerderheid te jennen toen ze zag hoe Luc Willems (Open VLD) en CD&V-schepen van Ruimtelijke Ordening Bart Van Lysebeth zich onherroepelijk vastreden in de bagger waar het dossier van de Albrechtlaan-omgeving al een hele poos in verzonken ligt. Ze voelde een ruzietje opborrelen en dat was inderdaad niet voor het eerst. Een déjà-vu noemde ze het.

Waarop Willems: ‘Mag het politieke debat in de gemeenteraad soms niet meer? Wat is uw mening hierover? Heeft uw partij hierover eigenlijk een visie?’

Jansegers reageerde onthutst en zo mogelijk met nog minder decibels dan ze normaal produceert: ‘We vervullen onze rol van oppositiepartij. We zullen een visie naar voren brengen als we in de meerderheid zitten.’

Het leek een doordenkertje. Heel even maar.

Willems had er in elk geval niet van terug. Iemand mompelde ‘Met Sint-Juttemis, zeker?’ en een ander vroeg zich af of het Vlaams Belang bij de verkiezingen van 2009 met een lege doos dan wel met een blanco blad naar de Vlaamse kiezer zou trekken.

Van Lysbeth en Willems raakten het maar niet eens. Intussen vroeg helemaal niemand naar mijn visie over dit onderwerp – vorige week was ik nochtans present op het afscheidsbal van Prins Kenny en sindsdien sta ik te boek als een ervaringsdeskundige inzake omgeving Albrechtlaan – en dat was maar goed ook, want eerlijk gezegd had ik maar de helft van het verhaal begrepen. De akoestiek in het Belfort is dan ook niet wat ie wezen moet.

Voor diegenen die er niets van hadden verstaan (lees: zij die het in Keulen hoorden donderen) was er gelukkig nog Willy Van Mossevelde, overigens ook een ervaringsdeskundige in het bijwonen van afscheidsfeestjes van carnavalsprinsen met de naam Kenny: ‘In de plaats van een Masterplan is dat hier een Masterramp. Hoe zit dat hier? Wat gaat er gebeuren met het Forum? En wat met de Florahallen? Wanneer komt er een spektakelzaal?’

Het bleef stil aan de overkant. Maar iedereen wist wat er ons te wachten zou staan. Lang wachten

Antiek Oud Aelst veilt voor het goede doel

Antiek Oud Aelst zet dit weekend zijn deuren open. Jean-Pierre Van den Borre en Nicole De Neve maken van de gelegenheid gebruik om enkele topstukken per opbod te verkopen ten voordele van de palliatieve eenheid Charon van het Aalsterse Algemeen Stedelijk Ziekenhuis.

Bronzenbeeld Het pronkstuk is het bronzen beeld van A. Lippmann uit 1874. Dat staat op dit moment geprijsd aan 4.635 euro. Het is een bijzonder waardevol stuk dat in officiële boeken staat vermeld.

Daarnaast wordt ook een Naamse klok ter waarde van zo’n 2.500 euro aangeboden. ‘Een sokkel in massief marmer en afgewerkt met hout en brons is toch ook zo’n 480 euro waard en een beeld van Frans Coppens is ongeveer 500 euro waard.

Antiek Oud Aelst, Esplandestraat 30, opent de deuren op zaterdag 29 november (10-19 uur) en zondag 30 november (14-19 uur). (Foto's: Carol Verstraete)

Beeldcoppens_2 Klok

Lien en Cédric winnen The Block Hoegaarden!

Spannende momenten gisteren in Hoegaarden. Na tien weken zwoegen en zweten was het eindelijk tijd voor de bekendmaking, wie The Block ging winnen.

Marc en Nadine werden gediskwalificeerd maar voerden toch campagne. Niet voor zichzelf maar om Cédric en Lien dichter bij de overwinning te helpen. Een heel 'chique' gebaar.

Tijdens de uitzendigen van The Block wisten Lien en Cédric kijkend Vlaanderen te overtuigen van hun talenten. Ze leverden een na een de kamers perfect afgewerkt op.

Daarnaast wisten ze ook de sympathie van de kijker te winnen. Door gewoon zichzelf te blijven en steeds respectvol met de andere koppels om te gaan. Iets wat niet van iedereen kon gezegd worden.

Mike en Sandra deden nog een laatste charmeoffensief door de Cliniclowns 10.000 euro aan prijzengeld te beloven indien ze de overwinning haalden. Weinig overtuigend want het bleef bij die pot 'plattekeis' en de 5.000 euro voor de derde plaats.

Kim en Kathleen haalden met hun loft, die zeker mag gezien worden, de tweede plaats. Het leverde hun een mooie 10.000 euro op. Met een spelletje wisten ze voorheen al 5.000 euro en een flatscreen tv in de wacht te slepen. Ze gaan na hun Block avontuur dus niet bepaald met lege handen naar huis.

Cédric en Lien, het jonge koppel uit Erembodegem wisten na een teleurstellende score van de vakjury het toch te halen met een meerderheid aan stemmen van de Blockdag bezoekers en het publiek die via sms hun stem hadden uitgebracht.

Ze dromen ervan om een eigen renovatiebedrijf te beginnen. De gigantische Block auto en een bedrag van 50.000 euro dat ze in de wacht sleepten, zullen dus meer dan welkom zijn. 

Ook was deze blockeditie voor 'bie en bie' de ware relatietest. Het koppel heeft zich ondertussen verloofd en trouwen volgend jaar.

Het interview met Lien en Cédric uit The Block lees je morgen in onze krant.Foto: vt4.be.

Winnen

Nieuwe vernissage voor Gilles Van Schuylenbergh

GillesKunstenaar Gilles Van Schuylenbergh kwam vorig jaar al in opspraak daar de stad Aalst hem als uitverkorene aanwees voor de carnavalsaffiche. Foto: Véronique Van Geit.

Maar toch wist Gilles met zijn eigenste creatie vriend en vijand te verbazen en liet zo weten meer te zijn dan alleen maar de zoon van.
Ook in de Canvascollectie wist hij zich uit enkele duizenden inzendingen bij de laatste finalisten te plaatsen.

Ondertussen zat Gilles niet stil en werkte ijverig aan enkele nieuwe collages. De resultaten hiervan kan je vanaf 28 november gaan bekijken in C.C. De Fabriek.

De vernissage opent er vrijdag om 20u en zal er tot 28 december nog te bekijken zijn.

Gilles verwerkt in zijn schilderijen vooral foto’s tot collages. Als rasechte Aalstenaar en trouwe inwoner van onze fabrieksstad komt het thema industrie vaak terug in zijn oeuvre.

Maar ook van stedelijke details tot een stukje oase, als je dit alsnog kan vinden bij ons, verwerkt hij moeiteloos tot een bijzonder knap geheel. In Sint-Lievens-Houtem hadden ze dit alvast opgemerkt. De stad nodigde Gilles er uit voor een heuse expositie.

CC De Fabriek, fabrieksstraat 19 te Sint-Lievens-Houtem.
Open op:
30/11
6 en 7/12
13 en 14/12
20 en 21/12
27 en 28/12 en dit steeds van 14 tot 18u.

Natte drasj

De afgelopen dagen bleef het niet droog. Als het al niet regende kregen we sneeuw, die zich na enkele uren alweer in een 'natte drasj' wist om te zetten.

Een actueel fotootje bij onze weersomstandigheden van Marleen Hallaert.

Marleen studeert fotografie aan het avondonderwijs van het CVO De Ledebaan. Ze nam deze foto als opdracht voor de module 'stromingen in de fotografie' waarbij ze initieel op zoek ging naar cirkels. In deze module wordt vooral gefocust op kadrering en vormgeving.

Cirkelmarleen_1

Stadhuis figureert in Franse komedie

Stadhuis Op donderdag 27 en vrijdag 28 november strijkt de filmploeg van de Franse film 'Facteur de chance' neer in Aalst. Hte betreft een komedie die wordt geproduceerd door AT Productions Brussel en GMT productions Parijs.

Het verhaal speelt zich hoofdzakelijk af in een postkantoor. Voor de voorgevel van het postkantoor was de productie op zoek naar een karaktervol gebouw in de omgeving van Brussel. De keuze viel op het stadhuis van Aalst. Voor de binnenkant van het postkantoor dient trouwens het gemeentehuis van Schaarbeek als decor.

Het stadhuis krijgt een andere look. Er zullen fictieve traliën voor de vensters worden aangebracht en boven de poort wordt de vermelding 'Postkantoor' en kerstverlichting aangebracht.

Syriër uit Aalst in Erpe-Mere opgepakt voor mensenhandel

De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft de 24-jarige zaakvoerder van een lompenbedrijf in Erpe-Mere aangehouden op verdenking van mensenhandel. De man is van Syrische afkomst en woont in Aalst. Vier Roemeense vrouwen werkten voor de man in erbarmelijke omstandigheden.

De lokale politie van Erpe-Mere en de arbeidsinspectie vielen gisteren binnen bij de lompenhandelaar aan de Hoogstraat (grens Erondegem/Erpe). Vier Roemeense vrouwen waren onder meer gebruikte kledij in zakken aan het steken in een grote loods.

'Ze waren niet officieel ingeschreven en moesten 10 uur per dag werken', zegt parketwoordvoerder Schotsaert. 'Er was geen verwarming voorzien, noch enige sanitaire voorziening. Daarvoor moesten ze ofwel naar een nabijgelegen café, ofwel naar buiten achter het gebouw. Ze mochten ook niet met elkaar praten tijdens het werk. Vermoedelijk werden de vrouwen opgepikt in Brussel om in Erpe-Mere te werken.'

Enkele vrouwen zouden nog niet betaald geweest zijn, hoewel ze al enkele maanden aan het werk waren bij de lompenhandelaar.

Avondlijke kookdemonstraties bij Oil & Vinegar

Oilvinegar Op 27 november en 4 december opent de Oil & Vinegar winkel in de Passage Pieter van Aelst ’s avonds haar deuren van 19 tot 22 uur. Tijdens deze avonden zullen er kookdemonstraties worden gegeven door Oil & Vinegar-specialisten zodat men inspiratie kan opdoen voor de kerstdiners en eindejaarsgerechten.

Hilde  Abbeel: 'Er is al langer vraag naar kookdemonstraties van onze klanten uit. Zo zijn ze ook erg geïnteresseerd in uitleg over de toepasbaarheid van onze producten en komen ze voor onze culinaire expertise naar onze winkels!'

Vanuit deze behoefte start Oil & Vinegar tijdens de koopavonden met kookdemonstraties. Vanaf februari 2009 vindt er elke tweede zaterdag van de maand ook een demonstratie plaats in de winkel, en dit gedurende de hele dag.

Foto: Oil & Vinegar

Sneeuw op de Gentsesteenweg

het is intussen opnieuw beginnen sneeuwen, maar een centimeters dik wit tapijt zoals afgelopen zondag lijkt onwaarschijnlijk. Gisteren was het 'niet te doen'. Gert Piqueur nam vanop de Gentsesteenweg enkele knappe foto's, waarvoor dank!

Heeft u ook mooie sneeuwfoto's? Stuur ze dan naar aalst@nieuwsblad.be!

Sneeuw2 Sneeuw3 Sneeuw5 Sneeuw6

Word de ster van DRA

DraDe prinsenverkiezing staat voor de deur en zo komt ook carnaval stilletjes dichterbij. Daarmee is ook de tijd aangebroken om de Aalsterse hits terug boven te halen.

Vanaf 1 december kan je terug afstemmen op Ajoin Music en heden zorgt DRA online al voor de nodige ambiance met opnieuw non-stop de mooiste parodieën en melodieën. Prettig gestoorde muziek, zonder ondertiteling die de sfeer van Aalst carnaval goed weergeven. Met regelmaat van de klok kunt u er ook luisteren naar de Dra's top 20.

Digitale Regio Aalst doet hierbij ook een oproep aan alle muzikale carnavalisten! Bezorg hen jullie nieuwe muziekopnames en jullie worden de sterren van de DRA-webradio.

Oudere berichten:
> Ook Massimo's ontwerp siert Aalst
> JJ De Gucht trekt Open Vld-lijst, Moerman en Antheunis op 2 en 3
> Filmpje: de Aalsterse winterfoor 2009
> JJ De Gucht lijsttrekker voor Oost-Vlaanderen?
> Win de Ferrari van Magnum
> Ambiance met AmbiDance - Win een cd
> De Snotneizen laten geschiedenis niet verloren gaan
> Naakte mannen voor Mieke
> Koop een 'sakosj' voor Mensen helpen Mensen
> Bert Gabriëls met 'Pech voor dummies' @ The Music Club
> Gracienne en Dylan dopen bij De Poipeplekkers
> Burgemeester verklaart winterfoor voor geopend
> 10 Ultieme vragen aan Sandy Lievens van Atelier Sandy
> Gilles Van Schuylenbergh scoort opnieuw met Kiltireil Eirfgoed
> Tetteplekkerwedstrijd - We hebben drie winnaars!
> 'Zot van graffiti'
> De Loge gaat uit de kleren - win een naaktkalender!
> Vier 'Valentijn' met je gewicht in bier
> De winnaars van een TW Mjoezik cd zijn gekend!
> 40 jaar Keizer carnaval Kamiel Sergant!

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Aalst blogt

  •   
    Marc Coppens en Véronique Van Geit bloggen over Aalst.

    Marc Coppens (Aalst, °1972) werkt al sinds 1995 bij Het Nieuwsblad. Houdt van Britse humor, kleinschalige festivals, het goede leven en badminton om de calorieën in evenwicht te houden. Vindt politiek intere-amusant. Droomt ervan om naast Aalst heel de wereld te zien. Daar is nog werk aan.

    Véronique Van Geit (°1971) heeft twee grote liefdes: muziek en fotografie. Dat laatste studeert ze ook aan de avondschool KTA te Aalst. Ze is een echte levensgenieter, die goedlachs door het leven gaat.

Zoeken

Nieuws uit aalst

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!