Home  Regio  aalst  aalst blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aalst?
Laat het weten aan:
Marc of Véronique
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Pre-carnaval in Promille

AffichepromilleWie niet meer kan wachten tot 22 februari kan alvast zaterdag 31 januari een beetje stoom aflaten op de pre-carnavalparty van café Promille.

Naast uiteraard een avond gevuld met carnavalhits, staan er ook enkele 'special acts' op het programma van prinsen Kenny en Jurgen. Ambiance en sfeer verzekerd dus en de inkom is bovendien gratis


Café Promille is gelegen aan de Kerkstraat te Aalst.


Naugels mé Coppens: Amazing Grace

Naugels mé Coppens: een satirische column over de Aalsterse gemeenteraad

Ceci n’est pas un conseil communal. Met rechtse rakker Willy Van Mossevelde die de Internationale zong en blauwe geschelpte Anne-Marie Verdoodt die met rode mèchen in haar blonde plukken kwam opdagen, ging het surrealisme van de Aalsterse gemeenteraad dinsdagavond compleet in overdrive. Diep in het rood, zeg maar. Dat had alles te maken met de pakkende hommage aan Gracienne Van Nieuwenborgh, de afscheidnemende socialistische schepen van Cultuur, Emancipatie en Personeel.

John Woolley zong voor het sympathiekste lid van het college op buitengewone wijze Amazing Grace. Een sublieme vondst, want ‘Gracienne’ is een aangedikte versie van Grace, nietwaar. Uit goede bron hebben we trouwens vernomen dat voor het afscheid van schepen Anne-Marie Verdoodt - een datum is nog niet geprikt - alvast De Sjonnies zijn geboekt. Deze Nijmeegse feestband scoorde in Nederland met subtiele meestampers als Verse vis en lingerie, Blauw van de sangria (geheid een hit op de nieuwjaarsreceptie van Open Vld komende zaterdag) en Zwemmen zonder slip.

Hun grootste hit luidt echter Annemarie. De eerste strofe vangt zo aan: in een bordeel schaars gekleed voor de ruiten, zit iedere avond mijn Annemarie. Toegegeven, misschien moet aan die tekst nog worden gesleuteld, maar het nummer heeft wel een catchy refrein. De tekst van Amazing Grace klinkt daarbij vergeleken inderdaad een stuk plechtstatiger: I once was lost but now am found. Was blind, but now, I see. Pakkend!

Amazing Grace is van oorsprong een christelijke song maar was alles behalve inspirerend voor CD&V dat er gisteravond, nou ja, verloren en blind bijzat. Een goede voorbereiding is het halve werk, maar schepen van Jeugd Iwein De Koninck kon niet duidelijk uitleggen waarom het punt - houd u vast - ‘Aanpassing subsidiereglement internationale samenwerking’ bij hoogdringendheid aan de agenda moest worden toegevoegd.

Daarna demonstreerde the amazing Ilse Uyttersprot het betere bochtenwerk dat eindigde met het citeren uit een verkeerd dossier. Maar niet getreurd: de glimlachende carnavalsprins Kenny D’Hondt staat vanaf 2 januari 2013 standby om met zij hit Hela Ilse voor een fantastisch eerbetoon te zorgen.

Nieuwe fietsenstalling op komst

Het Aalsters station en omgeving worden binnenkort serieus aangepakt en in een modern jasje gestoken. Daar hoort ook een nieuwe fietsenstalling bij.

De huidige fietsenstalling aan de Majoor Claserstraat wordt vervangen door een zeer moderne constructie van glas en staal, die in de berm zal worden ingebouwd. Daarin komen achthonderd fietsenrekken en zestig plaatsen voor bromfietsen. Het is nog niet bekend of de fietsenstalling betalend wordt.

Els Baeten maakte deze foto van een fietsenstalling in vogelperspectief.

Els Baeten

Ontroerend eerbetoon aan schepen Van Nieuwenborgh

De gemeenteraad van gisteren werd gekleurd door het afscheid van schepen Gracienne Van Nieuwenborgh (foto's Carol Verstraete). Gracienne was twintig jaar schepen van Aalst en was in deze legisatuur bevoegd voor Personeelszaken en Cultuur. Op haar palmares staan tal van verwezelijkingen, onder meer Cultureel Centrum De Werf.

Ze werd op passende wijze in de bloemetjes (rozen, uiteraard!) gezet, met onder meer mooie woorden van collega en compagnon de route Patrick De Smedt. Kersvers onafhankelijk gemeenteraadslid Willy Van Mossevelde zong (samen met Patrick Jacobs) de Internationale, een hele prestatie voor iemand met een stevig rechts profiel. Ook andere gemeenteraadsleden hadden mooie woorden over voor de altijd bijzonder aimabel gebleven Gracienne. John Woolley zong ter ere van de schepen 'Amazing Grace' en 'La vie en rose'.

Gracienne Van Nieuwenborgh wordt opgevolgd door Dylan Casaer die gisteren de eed aflegde. Gracienne zetelt vanaf nu in de gemeenteraad.

Gracienne2 
Gracienne5Gracienne1       Gracienne3


't Art-istje exposeert Albrecht Mial - Win een ets!

Ets Helga Van Holsbeke besloot dat Aalst dringend nood had aan een expositiecafé en opende er een onder de naam 't Art-istje in de Kerkstraat te Aalst.

Bij de opening op 12 september vorig jaar was het de Aalsterse kunstenaar Réné Bekaert die er als eerste kwam exposeren.

Vandaag kan u er de werken van Albrecht Mial gaan bewonderen. Deze 58-jarige Aalstenaar zegt al zijn hele leven met kunst bezig te zijn. Hij exposeerde voor het eerst zo'n 20 jaar geleden. Maar ging tussendoor toch nog wat ervaring opdoen op de Aalsterse kunstacademie. Waar hij 'tekenen en etsen' ging volgen.

't Art-istje stelt nu 36 werken van Mial tentoon. Het zijn voornamelijk grafische werken. Die eerder ambachtelijke gemaakt werden met burijn en droge naald.

Albrecht Mial is nog te bezichtigen tot 8 februari in expositiecafé 't Art-istje gelegen aan de Kerkstraat 6 te Aalst.

Voor onze lezers schenkt Albrecht Mial graag bovenstaande ets weg. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is mailen naar aalst@nieuwsblad.be met een kleine motivatie: waarom zou u de winaar van deze ets moet worden? De leukste en beste inzending zal zich de eigenaar van deze mooie ets mogen noemen. Mailen kan tot 4 februari. Foto's: Véronique Van Geit.

Mial2

Hiete Gerrekes passen hun profiel aan

9 'Past a profiel oon. Mè a smoel op den boek. Nor wa moten op zoek'!

Zo luidt het nieuwste lied van het carnavalgroepje 'd'Hiete Gerrekes'.

Naar jaarlijkse traditie brengen deze vijf dames ook dit jaar terug een carnavalslied uit. Ze lieten zich hierbij inspireren door Facebook. Een sociale netwerksite die niet meer weg te denken in het dagelijkse leven. 

Zelf hebben Marjan, Susan, Ida, Ellen en Aagje samen als d'Hiete Gerrekes ook een profielpagina op facebook. Waar ze nuttig gebruik van maakten om hun facebookvrienden uit te nodigen, om wat te komen figureren. Want bij een nieuw lied hoort immers een leuke videoclip.

De eerste 3 jaar maakten de leden zelf een flash-filmpje om hun lied te ondersteunen. Maar sinds vorig jaar met 'Kaktivia - Wa ne zjiever', verwijzend naar een yoghurt reclame, kregen ze de kans om met een echte regisseur te werken. Zo namen ze afgelopen zondag met toelating van de stad Aalst in gezelschap van een hoop figuranten op de Grote Markt hun nieuwe videoclip op.

Het resultaat hiervan kan je binnenkort bekijken en beluisteren op hun website. Waar alle liedjes gratis gedownload kunnen worden. Hun nieuwste carnavalshit 'Past a profiel oon' kan je hier alvast beluisteren. Foto: Véronique Van Geit.

Beluister hier het liedje (werkt enkel met Internet Explorer):


ZwaWi steelt de show tijdens filmpje 'Gouden Schoen'

Tijdens het Gala van de Gouden Schoen werd een hilarisch filmpje uitgezonden waarbij de mascottes van de meest prestigieuze voetbalploegen het tegen elkaar moesten opnemen in een hindernissenparcours. Uiteraard mocht ZwaWi, de mascotte van Eendracht Aalst, niet ontbreken.

De sympathieke melkman van Herdersem, al jaren de mascotte van den Iendracht, veroorzaakte eerst een valse start en daarna bleek hij niet over het goeie schoeisel te beschikken om een rol van betekenis te kunnen spelen. In de kantine spoelde hij de nederlaag naar verluidt vlot weg!


Dokus ontwaakt uit coma

Twaalf dagen nadat hij door het ijs zakte, is de 15-jarige Dokus Arijs zelfstandig ontwaakt uit zijn coma. Hij heeft al enkele keren zijn ogen geopend en reageert ook op zijn ouders en vrienden. De dokters zouden voorzichtig optimistisch zijn.

 Het is wel nog onduidelijk of de jongen uit Erembodegem hersenschade opliep. Dokus zweefde een hele tijd tussen leven en dood nadat hij op maandag 12 januari door het smeltende ijs van de Dender zakte. Duikers van de brandweer konden Dokus na ruim een kwartier boven water halen.

De jongen werd bewusteloos en zwaar onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht, waar hij vrijdag voor het eerste ontwaakte. Of de jongen herschenschade heeft opgelopen is nog niet in te schatten, maar de dokters noemen de huidige signalen 'heel goed'.

Blue Timbre @ The Music Club

090125-bluetimbre De warme stem van Greta Van Nuffel, begeleid door het virtuoos spel van toetsenist Wim Baeyens, brengt u een gevarieerd en eigenzinnig repertoire van jazzy en easy listening covers en dit alles op zondag 25 januari in The Music Club.

De inkom bedraagt 5 euro.
Aanvang: 17u00
Kerkstraat 11 (geboortehuis Daens) te Aalst

Telefoon: 053.41.07.47

info@themusicclub.be  www.themusicclub.be

Nieuwsblad.be/Aalst nu ook op Ajoin Music

Ajoin In Aalst viert Ajoin Music weer hoogtij. Wie luistert er immers niet.

Sinds vorig jaar ging de radiozender ook van start met Oilsjterse reclame tussendoor. Een groot succes zo blijkt. Dit jaar staan de 'Oilsjterse commersanten' ervoor in de rij. Ex-prinsen Gary Van Overstraeten en Yves Van Den Bremt zijn de twee vedetten die de spotjes in 't Oilsjters inspreken. Daarbij mag een komische noot uiteraard niet ontbreken.

Zo kon ook een reclamespotje van het Nieuwsblad regio Aalst op Ajoin Music niet ontbreken. Binnenkort zal het op regelmatige basis op de zender tussen de carnavalhits door te horen zijn.

Ajoin music is 24 of 24 te beluisteren op 106.7 of 107.8 fm. Ook online kan u luisteren via www.ajoinmusic.be

Want zoals onze keizer Kamiel het zegt: 'As ge wakker zet zetj em op en as ge slopt lotj em op stoon!'

Foto's: Véronique Van Geit.

Ajoin3

Ajoin4

 

Beluister hier het reclamespotje (werkt enkel met Internet Explorer):

Oudere berichten:
> Ook Massimo's ontwerp siert Aalst
> JJ De Gucht trekt Open Vld-lijst, Moerman en Antheunis op 2 en 3
> Filmpje: de Aalsterse winterfoor 2009
> JJ De Gucht lijsttrekker voor Oost-Vlaanderen?
> Win de Ferrari van Magnum
> Ambiance met AmbiDance - Win een cd
> De Snotneizen laten geschiedenis niet verloren gaan
> Naakte mannen voor Mieke
> Koop een 'sakosj' voor Mensen helpen Mensen
> Bert Gabriëls met 'Pech voor dummies' @ The Music Club
> Gracienne en Dylan dopen bij De Poipeplekkers
> Burgemeester verklaart winterfoor voor geopend
> 10 Ultieme vragen aan Sandy Lievens van Atelier Sandy
> Gilles Van Schuylenbergh scoort opnieuw met Kiltireil Eirfgoed
> Tetteplekkerwedstrijd - We hebben drie winnaars!
> 'Zot van graffiti'
> De Loge gaat uit de kleren - win een naaktkalender!
> Vier 'Valentijn' met je gewicht in bier
> De winnaars van een TW Mjoezik cd zijn gekend!
> 40 jaar Keizer carnaval Kamiel Sergant!

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Aalst blogt

  •   
    Marc Coppens en Véronique Van Geit bloggen over Aalst.

    Marc Coppens (Aalst, °1972) werkt al sinds 1995 bij Het Nieuwsblad. Houdt van Britse humor, kleinschalige festivals, het goede leven en badminton om de calorieën in evenwicht te houden. Vindt politiek intere-amusant. Droomt ervan om naast Aalst heel de wereld te zien. Daar is nog werk aan.

    Véronique Van Geit (°1971) heeft twee grote liefdes: muziek en fotografie. Dat laatste studeert ze ook aan de avondschool KTA te Aalst. Ze is een echte levensgenieter, die goedlachs door het leven gaat.

Zoeken

Nieuws uit aalst

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!