Home  Regio  aalst  aalst blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aalst?
Laat het weten aan:
Marc of Véronique
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

40 jaar Keizer carnaval Kamiel Sergant!

Onze Keizer carnaval is wellicht de meest geliefde van 't Aalsters land. Naast zijn inzet voor onze carnaval is hij de grootste weldoener van onze stad. Dag in dag uit is Kamiel in de weer voor de minderbedeelden van Aalst met zijn organisatie Mensen helpen Mensen. Een organisatie die hij uit het niets uit de grond wist te stampen. En die er momenteel voor zorgt dat wekelijks honderden mensen beroep kunnen doen op kledij en voedselpakketten. Kamiel leeft voor zijn stad, voor carnaval en voor de mensen.

Christophe

 Annie

Ook onze lezers verkozen Kamiel Sergant vorig jaar al als machtigste man van de stad. Wellicht een beetje dubbelzinnig, maar iedereen is het er duidelijk mee eens dat hij 'machtig' mag genoemd worden. Want dat is hij ook. Samen met menig Aalstenaar doen we met veel bewondering onze hoed af voor Kamiel.
Gisterenavond werd Kamiel door de stad Aalst gehuldigd voor zijn inzet met een verrassingsfeest in het Cultureel Centrum De Werf.

Madammen vd Compte

Het gehele gebeuren geheim houden was de bedoeling, maar toch onmogelijk, aangezien het over een publiek evenement ging. De zaal was in een mum van tijd uitverkocht en iedereen keek reikhalzend uit naar deze speciale avond.

Zelf had Kamiel geen flauw idee wat hem daar te wachten stond. Hij vond het toch een beetje verdacht dat hij zijn nieuw kostuum in het Cultureel Centrum moest gaan voorstellen. Daardoor vermoedde hij wel dat er hem iets te wachten stond.

Bij zijn aankomst zat de hele zaal al op hem te wachten. Kamiel werd door het publiek hartelijk onthaald en kon dan plaatsnemen om een avond vol verrassingen, aan zijn adres, te aanschouwen.

Garde

   

Christophe Troch stak de avond in gang met 'Kamiel doe voesj' een liedje dat hij reeds als prins in 1995 maakte op vraag van de Kamillekes voor hun geliefde keizer. (hier te beluisteren, enkel met internet explorer)


Daarna volgden de Kamilles, voorzitster van het feestcomité Nicole Rignoir, Europaprins Enrico samen met Jean Marie Heyman en zoveel anderen. Zelfs Herman De Croo kwam maar al te graag zijn vriend Kamiel vertellen dat hij de man was die hem al het meest wist te raken. 

'Het busje van Kamiel' kwam ook verschillende malen ter sprake. Zowel de voetbalvrouwen van Kamiel als zijn danseressen kwamen allen met getuigenissen van leuke tijden waarbij 'het busje' centraal stond.

Herman

Voor Kamiel verbroedert vriend en vijand. Zelf de Prinsengarde en Prinsencaemere vergaten even de vete en brachten samen enkele van Kamiels liedjes. Kamiel kon er enkel aan toevoegen 'ik hoop dat jullie vanaf nu samen zullen blijven'.

Het werd een avond vol knuffels en emotie, want iedereen die de revue passeerde had wel een speciale band met Kamiel en allen wilden ze hier graag over vertellen. Zo waren er ook enkele pakkende en ontroerende getuigenissen van mensen die wekelijks genoodzaakt zijn een beroep te doen op de vzw Mensen helpen Mensen. Voor velen was Kamiel hun enigste toevlucht, hij gaf die mensen terug hoop.

Ook de medewerkers van Mensen helpen Mensen mochten op het appel niet ontbreken. Voor het jaarlijkse kerstfeest springen er steeds honderd vrijwilligers in de bres en wekelijks staan er steeds twintig personen klaar om de mensen van voedselpakketen en kledij te voorzien.

Kamiel

Hoed Ook voormalig burgemeester Annie De Maght zegt onze keizer erg dankbaar te zijn. 'Kamiel was een goede leerschool voor mij. Hij zet nooit een façade op. Een titel telt voor hem niet, wel de mens'.

Tussen meer getuigenissen van pers, vrienden, prinsen en symphatisanten was het moment aangebroken waarvoor Kamiel, volgens hem dan, dacht gekomen te zijn. De voorstelling van zijn nieuw keizerskostuum. Bij het onthullen van het kostuum door Atelier Sandy waren de 'oooh's' in de zaal duidelijk te horen. Kamiel schitterde in zijn nieuwe outfit en de zaal zag dat het goed was.

Schepen

Straat  


Als hoogtepunt van de avond werd het woord aan onze burgemeester en het schepencollege gegeven. Burgemeester Ilse Uyttersprot maakte met enige trots bekend dat op de raadzitting van 17 februari Kamiel zal voorgedragen worden als ereburger van de stad Aalst.

Van Peter Van Den Bossche, die de presentatie verzorgde, kreeg hij tot slot het bord voor de 'Kamiel Sergantstraat' cadeau. Een straatnaam krijg je normaal als je al overleden bent, laten we dus hopen dat onze keizer zijn straatnaam nog lang ik de lade mag laten liggen.

Meer hierover leest u morgen in onze krant!

Reacties

Beste Kamiel,

We hebben al een keer een dansje samen geplaceerd maar het meeste indruk maak je met je onnoemelijke inzet voor de minderbedeelde Aalstenaars. Daar zal ik dan ook graag mijn bijdrage blijven toe leveren...
Van harte proficiat en doe zo voort!
Nele

 Nele De Pelsmaeker op 9 februari 2009 om 16:49

prachtige reportage!

 DeStoiven op 9 februari 2009 om 17:03

Beste Kamiel,

Het was een mooie avond en heel ontroerd, Ik was dan ook heel blij dat ik mijn steentje kon bijdragen.
Ik zeg het nog je bent een mens met een hart op de juiste plaatst en daarvoor zeg ik dank Kamiel.Voor al die mensen die je altijd al geholpen hebt en blijft helpen.Ik blijf dan ook mijn steentje bijdragen voor de organisatie
tineke

 Tineke op 9 februari 2009 om 23:48

kamiel,
eerst en vooral nen dikke proficiat!
al vanaf ik 12 jaar was was ik bij uw groep. gij hebt mij ook opgevangen als ik het moeilijk had toen mijn ouders er plots niet meer waren. vele mensen uit onze directe omgeving hebt ge al geholpen. ik ben nu 40 jaar en nog weet ik niet hoe ik u kan bedanken.
ik kan het niet genoeg zeggen: KAMIEL BEDANKT!!
p.s. oilsjteneers draugt kamiel op eir annen geloik wa dat er gebeirt: we emmen hem noeideg
beste groeten,
DENIEKEN

denieken op 10 februari 2009 om 07:58

Kamiel,
als er één iemand die eer verdient ben jij het wel. Een mooie (voorlopige) bekroning voor je jarenlange onverdroten inzet.

Chapeau !!

Vriendelijke groeten,
De Voil Majoretten
Oilsjt

De Voil Majoretten op 10 februari 2009 om 09:59

Kamiel, doe nog mor ewa voesj! De Bisjtjes

 okv De Bisjtjes op 10 februari 2009 om 11:12

Ik was aangenaam verast,door de aanwezigheid van personen, die zich nogal eens distantiëren van dergelijke bijeenkomsten, buiten degenen, die zich op de voorgrond willen FIETSEN. Waarom kan het niet altijd zo; waarom moeten wij weer vaststellen, dat spijtig genoeg er weer bepaalde mensen ontbreken op de jaarlijkse evenementen van PRINSEN-kamer en -garde. Het zijn natuurlijk altijd de anderen die DWEES zen. Men zegge het voort; WEIR DOENG VO.....

 Herman Van Gyseghem op 17 maart 2009 om 09:15

Beste Kamiel Sergant,

ik zou graag jou e-mail adres hebben?
ik heb jou hulp nodig,alleen goede raad.

bij voorbaat dank u

Mieke

 Verhoeven Mieke op 14 februari 2013 om 16:19

Laat een reactie achter


Aalst blogt

  •   
    Marc Coppens en Véronique Van Geit bloggen over Aalst.

    Marc Coppens (Aalst, °1972) werkt al sinds 1995 bij Het Nieuwsblad. Houdt van Britse humor, kleinschalige festivals, het goede leven en badminton om de calorieën in evenwicht te houden. Vindt politiek intere-amusant. Droomt ervan om naast Aalst heel de wereld te zien. Daar is nog werk aan.

    Véronique Van Geit (°1971) heeft twee grote liefdes: muziek en fotografie. Dat laatste studeert ze ook aan de avondschool KTA te Aalst. Ze is een echte levensgenieter, die goedlachs door het leven gaat.

Zoeken

Nieuws uit aalst

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!