Home  Regio  aalst  aalst blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aalst?
Laat het weten aan:
Marc of Véronique
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

JJ De Gucht trekt Open Vld-lijst, Moerman en Antheunis op 2 en 3

Senator Jean-Jacques De Gucht trekt in Oost-Vlaanderen de Open Vld-lijst voor de Vlaamse verkiezingen. Fientje Moerman staat op twee, Filip Antheunis op drie.

 De drie stelden zich kandidaat om in hun provincie lijsttrekker te worden. Allen kregen daarvoor ook de steun van 10 afdelingen. In principe dienden de leden de knoop door te hakken, via een elektronische stemming. Die komt er nu niet.

 Open Vld-voorzitter Bart Somers ging dinsdagavond met de drie kandidaten rond de tafel zitten en sleepte een akkoord uit te brand. De Gucht trekt de lijst, zoals de partij het wou, Vlaams parlementslid en gewezen minister Moerman krijgt de tweede plaats en senator Antheunis de derde plaats.
 
'Op deze manier gaat de Oost-Vlaamse Open Vld eensgezind de campagne in en geven Fientje Moerman en Filip Antheunis alle kansen aan de verjonging van de partij', laat Somers in een mededeling weten.

De partij had inderdaad schrik voor een verscheurende strijd tussen de drie, waardoor het nieuwe imago van Open Vld als eensgezinde partij teniet zou worden gedaan. Met het akkoord over de lijstvorming is dat gevaar geweken. De ontwerplijst moet nu wel worden voorgelegd aan de bevoegde Oost-Vlaamse partij-instanties. (belga)

Reacties

Laat een reactie achter


Aalst blogt

  •   
    Marc Coppens en Véronique Van Geit bloggen over Aalst.

    Marc Coppens (Aalst, °1972) werkt al sinds 1995 bij Het Nieuwsblad. Houdt van Britse humor, kleinschalige festivals, het goede leven en badminton om de calorieën in evenwicht te houden. Vindt politiek intere-amusant. Droomt ervan om naast Aalst heel de wereld te zien. Daar is nog werk aan.

    Véronique Van Geit (°1971) heeft twee grote liefdes: muziek en fotografie. Dat laatste studeert ze ook aan de avondschool KTA te Aalst. Ze is een echte levensgenieter, die goedlachs door het leven gaat.

Zoeken

Nieuws uit aalst

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!