Home  Regio  aalst  aalst blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aalst?
Laat het weten aan:
Marc of Véronique
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Win de Ferrari van Magnum

Radio Nostalgie (oké, 't is geenAjoin Music) plant een actie waarbij een Ferrari 308 GTS te winnen valt. Die bolide is nou net het verplaatsingsmiddel van Magnum.

Magnum P.I. was dé detectiveserie uit de jaren ’80. De serie met de onnavolgbare Tom Selleck in de hoofdrol liep maar liefst acht jaar: van 1980 tot 1988.  De avonturen van de besnorde privédetective Thomas Magnum en butler Higgins waren bij ons en in de hele wereld een succes.

Hoeveel tieners droomden niet van de zonovergoten Hawaïaanse stranden, de spannende avonturen, de mooie vrouwen… én niet in het minst van de sublieme rode Ferrari 308 GTS. Lederen interieur, open dak en maar liefst 250 pk motorkracht. De 308 GTS werd in 1977 geïntroduceerd en wordt tot op vandaag beschouwd als een van de grootste klassiekers uit het Ferrari gamma.

Komende vrijdag wordt de actie in... Aalst afgetrapt!

Ferrari-nostalgie

Getuigenis: racisme op de vastgoedmarkt?

Vastgoed

Dat niet alles op de vastgoedmarkt van een leien dakje loopt, bewijst volgend verhaal. De lezer die het instuurde, wil graag anoniem blijven.

Vorig jaar was mijn vriendin, na zes jaar op kot in Gent en net haar eerste job op zak, op zoek naar een huurappartement in Aalst.  Omdat ze toen voorlopig nog alleen wilde wonen, had ze een beperkt budget van 400 à 600 euro. Ze liep alle immobiliënkantoren in Aalst af.  Een frustrende bezigheid, want voor dat budget vind je nauwelijks iets.

De immobiliënkantoren zaten dan ook niet meteen op haar te wachten. In één kantoor ging het er wel erg bot aan toe. Mijn vriendin stapte binnen, zei dat ze op zoek was naar een appartementje van ongeveer 500 euro. De dame aan de balie van het kantoor gaf haar een map met enkele huurappartementen. Toen mijn vriendin vroeg of ze één van de appartementen kon bezoeken, antwoordde de dame of mijn vriendin wel een job had, want zo zei ze 'aan werkloze allochtonen verhuren we niet'.

Nu is mijn vriendin niet allochtoon, ze ziet er met een beetje verbeelding wat Turks uit, maar dat doet ook niet ter zake. Daar sta je dan, dacht ik, met je twee universitaire diploma's, je misschien wel jarenlang tegen alle statistieken in je uit je socio-economische achtergrond getrokken. Terug met de voeten op de grond..

Ik was erg woedend, toen mijn vriendin me dit vertelde, wou meteen weten over welk kantoor het ging, maar mijn vriendin heeft dit tot hiertoe nog niet willen zeggen, omdat ze weet dat ik hier nogal principieel in ben. Ik wou het jullie toch laten weten. Eventueel zijn er nog mensen die iets vergelijkbaars hebben meegemaakt.

Red een kinderleven met je gsm

KinderlevenHet Nieuwsblad zet zich in voor kinderen met kanker. Via een inzamelingsactie gaat de krant op zoek naar oude gsm's. Per herbruikbare gsm gaat er 4 euro naar projecten die kinderkanker bestrijden.

Sinds half december publiceerde het Nieuwsblad artikels over de gsminzamelactie en focust op projecten rond kinderkanker.

Op vrijdag 16 januari krijg je in je krantenwinkel een gratis envelop bij het Nieuwsblad.
Met deze envelop kan je een aantal oude gsm's gratis opsturen.
In 800 van de betere krantenwinkels staan er inzamelboxen. Je kan daar je oude gsm zonder envelop insteken.

De opbrengst van enveloppen en inzamelboxen wordt geschonken aan de projecten die zich inzetten tegen kinderkanker.

Meer lees je via deze link.

In Aalst kan je voor een inzamelbox terecht bij onderstaande krantenwinkels:

'T Gazetje BVBA                   Brusselsesteenweg 196 9300 Aalst                  
Den Eendracht                     Bredestraat 84 9300 Aalst                  
G & R BVBA                         Moorselbaan 30 9300 Aalst                  
Cannoke                             Vrijheidstraat 20 9300 Aalst                  
Dbh. Wendy Verhaegen        Gentsestraat 45 9300 Aalst                  
Saramar BVBA                      Eikstraat 64 9300 Aalst                  
'T Scholiertje                       Ledebaan 140 9300 Aalst                  
Cooman BVBA                      Dendermondsesteenweg 244 9300 Aalst                  
'T Krantenmanneke BVBA      Welvaartstraat 44 9300 Aalst                  
Dagbladhandel Zwarte Hoekbrug     Nieuwbrugstraat 4 9300 Aalst      
Boekhandel Story                  Keppestraat 4 9320 Erembodegem (Aalst)   
Vanderstuyft Natalie BVBA         Hogeweg 83 9320 Erembodegem (Aalst)   
Vicky Steenhout BVBA           Geraardsbergsesteenweg 120 9320 Erembodegem (Aalst)   
Kiosk                                  Nieuwerkerken-Dorp 54 9320 Nieuwerkerken (Aalst) 

Stadspark ligt er Siberisch bij

Vannacht vroor het in Aalst tot -12 graden en dat inspireerde bloglezer Harald De Bruyne tot een wandeling in het stadspark en langs de Osbroek. 'Vanmorgen was het nog -5 graden; je kon duidelijk zien hoe de vijvers langzaam dichtvroren. Prachtig en feeëriek', aldus Harald die enkele mooie foto's instuurde.

Stadspark0 Stadspark1 Stadspark2 Stadspark3 Stadspark4

Sluit je ook aan bij onze Nieuwsblad.be fanpagina op Facebook

Facebook De Belgische Facebookers zijn vandaag met meer dan 1 miljoen. De populaire netwerksite ondergaat daarmee een ware oerknal, want eind 2007 nog maakten er amper 200.000 Belgen gebruik van het oorspronkelijk Amerikaanse Facebook.

Zet een foto van jezelf online, hang een berichtje op het prikbord van een oude klasgenoot of misschien geef je er wel iemand een virtuele zoen. Enkele eenvoudige ingrediënten die volstonden voor Facebook om in geen tijd miljoenen mensen te bereiken.

Ook in België is deze netwerksite aan zijn opmars begonnen. 'Facebooken' raakt dan ook stilaan ingeburgerd bij iedereen. Uiteraard evolueert ook Het Nieuwblad met deze moderne tijden mee. Zo hebben we op facebook ook onze eigen Nieuwsblad.be fanpagina. Met een simpele muisklik ben je zo lid van onze Nieuwsblad fanclub, u vervoegt ons toch ook?

Wie nieuw is op Facebook moet zich wel eerst even registreren.

Weerstation Aalst verwelkomt zijn 2 miljoenste bezoeker

Ttbliksem Het 'Weerstation Aalst' werd in maart 2003 opgericht en plaatst sindsdien dag en nacht elke 5 minuten de actuele weersgegevens van Aalst online. Foto: www.weerboek.nl.

Buiten dit worden ook verschillende gratis diensten aangeboden zoals de dagelijkse weerrapporten via mail, satellietbeelden, bliksemdetectie in een straal van 600 km rond Aalst, waarschuwingsmeldingen via SMS en e-mail; Maar ook software om de huidige weersituatie te kunnen volgen op je eigen PC zonder naar de site te moeten surfen.

Het Aalsters weerstation heeft ondertussen zijn twee miljoenste bezoeker mogen verwelkomen.

Assisen Gent: levenslang voor Calli, geen terbeschikkingstelling

Het Gentse Hof van Assisen heeft de 39-jarige Osman Calli veroordeeld tot levenslange opsluiting. De gevorderde tien jaar terbeschikkingstelling van de regering werd niet opgelegd. De Turkse Gentenaar Calli was schuldig bevonden aan viervoudige moord, dubbele moordpoging, opzettelijke brandstichting, carjacking en gijzeling. De jury en het hof hadden anderhalf uur nodig om zich uit te spreken over de strafmaat.

Het openbaar ministerie had levenslang en tien jaar terbeschikkingstelling gevorderd. De verdediging verzette zich niet op vraag van de beschuldigde zelf. Het hof van assisen legde echter geen terbeschikkingstelling op. Volgens de advocaten van de burgerlijke partijen is dat een logische keuze, omdat Calli na zijn gevangenisstraf in elk geval door de strafuitvoeringsrechtbank opgevolgd zal worden.

Osman Calli schoot in november 2004 in zijn woning in Sint-Amandsberg zijn vrouw Teslime en zijn zus Hacer dood. Na de moorden stak hij het huis in brand en ging hij naar Nieuwerkerken bij Aalst. Calli drong er binnen in het huis van Wendy Blendeman, zijn ex en moeder van zijn 8-jarige zoon, die er woonde met haar vriend Henri De Cooman en zijn moeder Marie-Louise De Rop. Calli schoot eerst beneden De Rop dood. In de kamer van zijn zoon kogelde hij Blendeman en De Cooman neer. Wendy Blendeman werd in het hoofd geraakt en overleed ter plaatse. De Cooman kreeg een kogel in de borstkas maar overleefde de aanslag.

Calli pleegde daarna in Kerksken een carjacking, waarbij hij de bestuurster dwong om hem terug naar Gent te brengen. Hij drong er de woning binnen van een man die hij onterecht verdacht van overspel met zijn vrouw. Het laatste slachtoffer, Erbey Biçer, werd eveneens neergeschoten en is sindsdien verlamd. De beide slachtoffers die het overleefden, waren niet aanwezig bij de uitspraak.

Bij de bepaling van de strafmaat hield het hof rekening met de 'bijzonder brutale wijze' waarop Calli de feiten pleegde, zijn 'gevaarlijke ingesteldheid' en het 'onnoemelijke leed' bij de slachtoffers. 'U hebt het leven van talloze mensen verwoest', zei voorzitter Koen Defoort, die Calli opriep om zijn straf met moed en gelatenheid te dragen. (belga)

Assisen Gent: Calli schuldig over de hele lijn

Osmancalli De jury van het Gentse assisenhof heeft de 39-jarige Osman Calli (foto Grégoire De Poorter) schuldig bevonden aan viervoudige moord, dubbele moordpoging, opzettelijke brandstichting, carjacking en gijzeling. De verdediging had eerder ook over de hele lijn schuldig gepleit.

Osman Calli schoot in november 2004 in zijn woning in Sint-Amandsberg zijn vrouw en zijn zus dood. Na de moorden stak hij het huis in brand en ging hij naar Nieuwerkerken bij Aalst. Daar vermoordde hij zijn ex-vriendin en de moeder van haar nieuwe partner. Hij schoot ook de nieuwe vriend zelf neer, maar de man overleefde de aanslag.

Dan pleegde hij in Kerksken een carjacking en dwong hij de bestuurster om hem terug naar Gent te brengen. Hij drong er de woning binnen van een man die hij onterecht verdacht van overspel met zijn vrouw. Het laatste slachtoffer werd eveneens neergeschoten en is sindsdien verlamd. Het openbaar ministerie is momenteel aan het woord over de strafmaat. (belga)

67.450 euro Vlaamse steun voor Aalsterse jeugdverenigingen

Bert Vlaams minister Bert Anciaux speelde vandaag nog maar eens voor Sinterklaas en kende voor vier Aalsterse jeugdprojecten liefst 67.450 euro subsidie toe.

Schepen van Jeugd Iwein De Koninck is bijzonder tevreden: 'vier van de vijf ingediende dossiers werden goedgekeurd; geen enkele stad of gemeente heeft zo veel dossiers goedgekeurd gekregen als Aalst.'

'Fantastisch nieuws, al beseffen we dat dit onze aandacht niet mag afleiden van de andere grotere prioriteit, namelijk de realisatie van het jeugdcentrum en of met een fuifzaal.' • Chiro Sint-Stefaan/Eglantier Moorsel krijgt 12.450 euro de asfaltering met rioleren van hun speelplaats.
 • JH Ypsilon krijgt 15.000 euro de verbouwing van het sanitair gekoppeld met een geluidsisolerend toegangssas voor het jeugdhuis.
 • Akabé (scouting voor kinderen en jongeren met een beperking) krijgen 20.000 euro voor de uitbreiding van hun lokalen aangepast aan hun doelgroep.
 • VZW Parochiale werken in Herdersem krijgt 20.000 euro voor de verbouwing van het parochiaal centrum waarin extra plaats voorzien is voor de Herdersemse jeugdbewegingen (KSA, Chiro en KAJ)
Hondenpoep blijft een actueel probleem

Dsc02902 Het stadsbeeld zal er komende jaren helemaal anders uitzien. Zo heeft de stad Aalst plannen om de Stationsbuurt, Vredeplein en de Hopmarkt duchtig onder handen te nemen, en ze een nieuwe moderne look aan te meten. Een goed initiatief volgens velen. Was het niet dat al die mooie aangelegde pleinen ook heel wat onderhoud vereisen.

Tot ergernis van vele Aalstenaars, wordt het mooie stadszicht vaak bezoedeld door de vele hondenpoep her en der. Niet elk baasje voelt zich namelijk geroepen zijn verantwoordelijkheid op te nemen voor Fifi's behoefte.

Aalstenaar Tim Van de Winkel vond in het kraaknette Tirol een efficiënte oplossing voor ons hondenpoep probleem.

'Met zo een 'Dog station' hebben hondeneigenaars niet langer een excuus en bespaart het de stadsdiensten misschien nog een hoop werk.

In de plaats van passieve campagnes met affiches, biedt men hier een gebruiksklaar instrument om werkelijk je steentje bij te dragen aan de reinheid van stad en milieu'.

Oudere berichten:
> Ook Massimo's ontwerp siert Aalst
> JJ De Gucht trekt Open Vld-lijst, Moerman en Antheunis op 2 en 3
> Filmpje: de Aalsterse winterfoor 2009
> JJ De Gucht lijsttrekker voor Oost-Vlaanderen?
> Win de Ferrari van Magnum
> Ambiance met AmbiDance - Win een cd
> De Snotneizen laten geschiedenis niet verloren gaan
> Naakte mannen voor Mieke
> Koop een 'sakosj' voor Mensen helpen Mensen
> Bert Gabriëls met 'Pech voor dummies' @ The Music Club
> Gracienne en Dylan dopen bij De Poipeplekkers
> Burgemeester verklaart winterfoor voor geopend
> 10 Ultieme vragen aan Sandy Lievens van Atelier Sandy
> Gilles Van Schuylenbergh scoort opnieuw met Kiltireil Eirfgoed
> Tetteplekkerwedstrijd - We hebben drie winnaars!
> 'Zot van graffiti'
> De Loge gaat uit de kleren - win een naaktkalender!
> Vier 'Valentijn' met je gewicht in bier
> De winnaars van een TW Mjoezik cd zijn gekend!
> 40 jaar Keizer carnaval Kamiel Sergant!

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Aalst blogt

 •   
  Marc Coppens en Véronique Van Geit bloggen over Aalst.

  Marc Coppens (Aalst, °1972) werkt al sinds 1995 bij Het Nieuwsblad. Houdt van Britse humor, kleinschalige festivals, het goede leven en badminton om de calorieën in evenwicht te houden. Vindt politiek intere-amusant. Droomt ervan om naast Aalst heel de wereld te zien. Daar is nog werk aan.

  Véronique Van Geit (°1971) heeft twee grote liefdes: muziek en fotografie. Dat laatste studeert ze ook aan de avondschool KTA te Aalst. Ze is een echte levensgenieter, die goedlachs door het leven gaat.

Zoeken

Nieuws uit aalst

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!