Home  Regio  aalst  aalst blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aalst?
Laat het weten aan:
Marc of Véronique
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Live jazz @ The Music Club met Stefan Bracaval Quartet

Dwarsfluit is niet direct een instrument dat je verwacht bij Jazz. Toch staat het centraal in de muziek van het 'Stefan Bracaval Quartet'.

De klank van de fluiten vertaalt verrassend en perfect de verschillende invloeden in de muziek. Alle composities zijn van de hand van Stefan Bracaval. Zijn muziek zit diep geworteld in de Jazz, maar staat open en vermengt zich met andere muziekstijlen.
Laat je meevoeren op het heel eigen en bijzondere geluid van dit quartet.

Dit viertal kan je gaan bekijken op donderdag 20 november in The Music Club.

081120stefanbracaval

Inkom: € 5
Aanvang: 20u00
Kerkstraat 11 (geboortehuis Daens) te Aalst
Telefoon: 053.41.07.47 of 0476.22.71.61
info@themusicclub.be  www.themusicclub.be

Trio Deja Nero @ The Music Club

Music_slub The Music CLub stelt donderdag 18 september een bijzonder trio voor. Namelijk het Trio Deja Nero met Andy Declerck, Pieter Vandergooten en Jouni Isoherranen.

Na een eerste geweldig concert waren deze heren niet meer te stoppen. De positieve commentaar loog er niet om en zo besloten deze heren om toch verder te gaan.
Hun muziek omvat vooral jazz, latin en fusion.

Inkom: € 5.
Aanvang: 20u.
Kerkstraat 11 (geboortehuis Daens) te Aalst.
Telefoon: 053.41.07.47 of 0476.22.71.61.
info@themusicclub.be of www.themusicclub.be

Fatty K komt naar Free Recordshop

Fatty_k Blogmedewerker Kevin van Huyck liet ons het volgende weten: 'bezoekers van de wekelijkse markt zouden komende zaterdag wel eens raar kunnen opkijken. de vreemde geluiden die je zal horen
zijn niet te wijten aan één of andere haperende riolering. Beatbox wonder Fatty K, komt zijn nieuwe single 'Lonely' voorstellen in de Free Record Shop.

Ken, zoals Fatty K door het dagelijkse leven gaat, maakte furore door 3 keer op een rij het Belgische Beatbox Championship op zijn naam te schrijven. Hij mocht ook tijdens het populaire VRT-programma 'Het Swingpaleis' de boel opvrolijken in de Beatboxronde. Overal waar hij shows speelt zijn de zalen dan ook goed gevuld en is iedereen vol lof over de kunstjes die hij kan uithalen met zijn stem.

Fatty K zal op zaterdag 6 september om 13 uur een showcase en workshop geven aan de bezoekers van de Free Record Shop in de Kattestraat.

Summer Song

Idee Kids is een alternatief voor de traditionele speelpleinen en kampen van jeugdbewegingen. Ook in Aalst is er een Idee Kids-werking, waarbij kinderen een hele week rond een thema werken en tegen het einde van de week naar buiten komen met een resultaat.

De kinderen in onderstaand filmpje werkten aan 'Summer Song' (als 't weer niet meezit, moet je zelf maar het zonnetje in huis zijn, nietwaar) en leverden ook deze videoclip af.

Parkconcerten: sterke affiche

Buscemi De Parkconcerten zijn in Aalst een begrip en de organisatoren pakken dit jaar uit met een ijzersterke affiche, met als meest verrassende naam Buscemi feat. Squadra Bossa (foto).

Het volledige programma:

7 juli:  Raymond van het Groenewoud & De Straffe Mannen
14 juli: Iza/Made in Taiwan
21 juli: A Butterfly Mind
28 juli: Jim Cole + voorprogramma Hotel Amigo
4 augustus: STASH
11 augustus: Buscemi feat. Squadra Bossa
18 augustus: Dr Fred & The Medicine Men feat. Xandee

Van 7 juli tot en met 18 augustus zijn muziekliefhebbers elke maandag welkom vanaf 19.45 uur in het stadspark. Om 20.30 uur start het optreden. Om 23 uur is het onherroepelijk over en uit.

KOEN & ROOS Live @ The Music Club

Music'Wij moeten ne keer samen optreden' roepen Koen (Two of a Pint) en
Roos al jaren tegen elkaar. Twee goede maatjes die al jaren met muziek bezig zijn,
maar nog nooit samen, in duo dan, opgetreden hebben.
Ze brengen easy listening muziek met vooral hedendaagse popsongs met een eigen touch
en af en toe ook eens een nummer uit de oude doos.

Wie ze samen aan het werk wil zien moet morgenavond, donderdag 22 mei, maar eens afzakken naar The Music Club gelegen aan de Kerkstraat 11 (geboortehuis Daens), te Aalst.

Inkom: € 5

Aanvang: 20u00

Voor meer info: 053.41.07.47, 0475.29.47.08 of 0476.22.71.61
info@themusicclub.be  www.themusicclub.be

Super optreden van Monja en Suzy in Cosa Nostra

Terwijl in de Cirque Mystic Monica Electronica (uit Rotterdam, jong en schoon enzovoort) op de affiche stond voor een hippe elektro-nacht, gooide de Cosa Nostra het afgelopen woensdag over een heel andere boeg. Het café wist niemand minder dan Monja en Suzy (uit een deelgemeente van Ninove enzovoort) te strikken. Sidekick Jimmy moest forfait geven wegens ziekte.

In het Roze Marijnstraatje was het enorm druk en in de Cosa ging het publiek uit zijn dak toen Monja haar hits van haar cd uit 2002 op het publiek losliet. De verklede cafégangers zongen luidkeels evergreens mee als 'Zeg niet liefste' en 'Alle dagen, alle nachten'.

Het kot was te klein tijdens het duet met dochter Suzy ('Dit is een liedje over liefde'). Solo-Suzy soundmixte vooral Ann Christy en bracht ook nog 'Eviva Espagna', een hit die ze zelf aan Sha-Na toeschrijft, maar volgens muziekkenners absoluut van Samantha is.

Laatste kans: voor 10 euro naar Belfortrock

Belfortrock De Kreuners vieren dit jaar hun dertigjarig bestaan en waren de voorbije dagen niet weg te slaan van televisie. De oude rakkers zitten voor de gelegenheid in een proper kostuum; op vrijdag 30 mei zijn ze headliner van Belfortrock Indoor.

Wie de website bezoekt, kan nog tot morgen tickets aanschaffen aan 10 euro. Nadien betaal je 15 euro en aan de kassa 20 euro. Behalve De Kreuners staan ook de Paranoiacs, Les Truttes, Stan Van Samang en Chez Kit  op de affiche.

Rock 'n' Roll met Janez Detd

Jd3Jeughuis Ypsilon organiseerde zaterdag een heuse 'rock rally' in zaal 't Kapelleken, gelegen aan de Meuleschettestraat te Aalst.

Niemand minder dan 'Janez Detd', onze trots uit de Denderstreek, kwam er naast 4 lokale rockgroepjes, die streden om de titel, als kers op de taart de avond afsluiten.

Geen uitverkochte zaal deze keer. De organisatie die in handen was van het jeugdhuis, had echter voor weinig of geen publiciteit gezorgd. Waardoor de zaal nog voor geen drie vierde gevuld was.

Uitverkocht of niet, Nikolas en de zijne gaven er het beste van zichzelf. Hits als Anti-Anthem, Bever fever en Mala vida mochten op de setlist niet ontbreken.

Bij aanvang van het laatste bisnummer brak het publiek als het ware bijna de zaal af en bestormden ze in al hun enthousiasme het podium.

Bassist Thomas zag zich geen andere uitweg meer dan in de coulissen verder te moeten spelen.

Frontman Nikolas zocht zich noodgedwongen nog een plekje bovenop Brams drumstel.

Ambiance verzekerd dus. Wie er toch was kon zeker van een geslaagde avond spreken! Foto's: copyright Véronique Van Geit.

Jd1

Jd2

Haalt Janez Detd het van dEUS in de afrekening? Uw stem telt!

De mannen van Janez Detd zijn goed bezig. Zowel hun nieuwste album 'For Better For Worse' en de eerste single daaruit 'My Life My Way' doet het bijzonder goed. Je vindt ze ondertussen al in bijna elke hitparade terug.

In de heilige lijst van Studio Brussel staan ze momenteel op een ferme 2e plaats genoteerd.
Maar om de top te bereiken moeten ze niemand minder dan dEUS van de troon weten te stoten. Een moeilijke opdracht zo dunkt me.

Het wordt dus heel spannend. Maar niets is onmogelijk.
Met een beetje hulp van onze lezers, stemmen we onze streekgenoten van Janez Detd zo naar die begeerde eerste plaats toch?

Ik belde met frontman Nikolas Van Der Veken om hun alvast te feliciteren met deze geweldige resultaten en polste eens naar zijn visie op de zaken. U kan het gesprek hier beluisteren.

U hoorde het goed, de boodschap is duidelijk, stem Janez Detd naar die felbegeerde eerste plaats! Tim, Bram, Nikolas en Thomas zullen u eeuwig dankbaar zijn.

Maandag ontmoet ik dEUS in Keulen, ik zal hun alvast waarschuwen dat Janez Detd met My Life My Way er aan komt!

De veelbekeken video van My Life My Way doen we er hier nog bovenop samen met het o zo mooie Your Love door Nikolas en De Laatste Showband.

Oudere berichten:
> Ook Massimo's ontwerp siert Aalst
> JJ De Gucht trekt Open Vld-lijst, Moerman en Antheunis op 2 en 3
> Filmpje: de Aalsterse winterfoor 2009
> JJ De Gucht lijsttrekker voor Oost-Vlaanderen?
> Win de Ferrari van Magnum
> Ambiance met AmbiDance - Win een cd
> De Snotneizen laten geschiedenis niet verloren gaan
> Naakte mannen voor Mieke
> Koop een 'sakosj' voor Mensen helpen Mensen
> Bert Gabriëls met 'Pech voor dummies' @ The Music Club
> Gracienne en Dylan dopen bij De Poipeplekkers
> Burgemeester verklaart winterfoor voor geopend
> 10 Ultieme vragen aan Sandy Lievens van Atelier Sandy
> Gilles Van Schuylenbergh scoort opnieuw met Kiltireil Eirfgoed
> Tetteplekkerwedstrijd - We hebben drie winnaars!
> 'Zot van graffiti'
> De Loge gaat uit de kleren - win een naaktkalender!
> Vier 'Valentijn' met je gewicht in bier
> De winnaars van een TW Mjoezik cd zijn gekend!
> 40 jaar Keizer carnaval Kamiel Sergant!

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Aalst blogt

  •   
    Marc Coppens en Véronique Van Geit bloggen over Aalst.

    Marc Coppens (Aalst, °1972) werkt al sinds 1995 bij Het Nieuwsblad. Houdt van Britse humor, kleinschalige festivals, het goede leven en badminton om de calorieën in evenwicht te houden. Vindt politiek intere-amusant. Droomt ervan om naast Aalst heel de wereld te zien. Daar is nog werk aan.

    Véronique Van Geit (°1971) heeft twee grote liefdes: muziek en fotografie. Dat laatste studeert ze ook aan de avondschool KTA te Aalst. Ze is een echte levensgenieter, die goedlachs door het leven gaat.

Zoeken

Nieuws uit aalst

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!