Home  Regio  aalst  aalst blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aalst?
Laat het weten aan:
Marc of Véronique
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Strijd om carnavalsaffiche 2009 kan beginnen

Ondanks alle creativiteit die vorige editie om de carnavalsaffiche te ontwerpen met zich mee bracht. Was het Gilles Van Schuylenbergh die van het stadsbestuur de eer kreeg om er een te ontwerpen. Foto: Véronique Van Geit.

Gilles_2

Maar zit je met een creatief ei, dan kun je ook dit jaar nog eens een gooi doen naar wat Aalsterse roem.

Misschien niet enkel voor de eer want die 1500 euro voor het winnende ontwerp is uiteraard ook mooi meegenomen.
Dus laat je creativiteit maar de vrije loop en misschien ontwerp jij wel de carnavalsaffiche voor 2009.

Je kan meerdere ontwerpen inzenden en dit nog tot 12 september 2008.

Meer info kan je verkrijgen op de dienst Stadspromotie sectie Organisatie, Keizersplein 21 te Aalst.
Telefonisch op 053/73 22 30 of via stadspromotie@aalst.be

Het deelnemingsreglement kan je downloaden op www.aalst.be

After Dark kaapt vitrineprijs weg

LucAan de videovoorstelling ‘Aalst carnaval 2008’ zondagavond in het C.C. De Werf, ging ook de prijsuitreiking van de etalage- en vitrinewedstrijd vooraf.

De hoofdprijs voor het best beschilderde raam ging naar Luc Dieu van café After dark.

Luc had eigenhandig zijn ramen beschilderd en hierbij onder andere voor de 80e stoet als onderwerp gekozen.

Bij afwezigheid van burgemeester Ilse Uyttersprot, was het prins carnaval Kenny die hem zijn prijs overhandigde.

Foto: Véronique Van Geit

Petje af voor AVP met al 21 jaar cinema paté

Op dit eigenste moment gaat in het C.C De Werf de filmvoorstelling van Aalst Carnaval 2008 door.

Voor de 21e maal brengt AVP in samenwerking met de stad Aalst de carnavalfilm uit. Dit jaar welliswaar enkel op DVD aangezien de vraag naar videotapes nagenoeg nihil is.

AVP stond dit jaar ook voor het eerste in voor de rechtstreekse uitzending van de prinsenverkiezing op onze regionale zender.
Ook het op digitale drager zetten van oude 8 en super8mm films voor de Expo 80 jaar stoet is een werk van AVP.

De carnavalfilm bestaat uit 2 DVD's en werd uit zo'n 94 uur opnamemateriaal gemonteerd. de DVD's omvatten onder andere de volledige stoet, een samenvatting van de prinsenverkiezing, de raadzitting en de prijsuitreiking van de carnavalsgroepen. De commentator van dienst is onze eigenste keizer Kamiel.

Wie zich deze carnavalfilms wil aanschaffen kan hiervoor terecht bij Videotheek Hollywood, de toeristische dienst van de stad Aalst of bij AVP aan de Rozendreef 105 te Aalst.

Avp_2

Freddy Herssens en zijn team werden bij aanvang van de filmvoorstelling deze avond voor al dit harde werk door de Stad Aalst even in de bloemmetjes gezet.
Foto: Véronique Van Geit.

Geen portretten meer voor DAK

Dak1 Geen portretten bij de winnende foto's van DAK dit jaar.
Gisteren had in het C.C. De Werf de prijsuitreiking plaats.

De toeschouwers waren het echter niet eens met de jury. Volgens hen hingen de beste inzendingen 'achter de hoek', waar de niet winnende deelnemers uithingen.

Dit jaar had de jury duidelijk de voorkeur gegeven aan herkenbare Aalsterse plekken, als het stationsplein of 'den tettentoeren' en carnavalswagens.

De meeste winnende foto's lijken dan ook heel sterk een kopie van André Catteeuws 'Tettentoeren' te zijn.
Waar André vorige editie de eerste prijs wist mee weg te kapen.

De winnaar van dit jaar is Jo De Coninck uit Aalst geworden met zijn 'Stoet in de massa'.
Jo mocht de hoofdprijs, een heuse Nikon D40 spiegelreflexcamera, van prins carnaval Kenny in ontvangst nemen.

De foto's van de 10 finalisten zijn binnenkort op de website van DAK te bekijken. Foto: Véronique Van Geit

Groene carnavalsprijs voor AKV Beplekt en Bespoeten

Img_5033beplekt De groene laureaat van de 80e stoet werd carnavalgroep Beplekt en Bespoeten.  De prijsuitreiking  had plaats op maandag 17 maart om 21u, in café de Coninck van Spagniën.

De laureaat ontving uit handen van Joke Vandeputte van Jong Groen! Aalst een waardebon voor ecologische verf ter waarde van 100,00 €.

De groene jury beoordeelde de tientallen praalwagens en losse groepen op hun ecologische kwaliteiten. Zoals de keuze van uitgebeelde thema's, het gebruik van natuurlijke en gerecycleerde materialen, de mate van luchtvervuiling, vermijden van oorverdovende decibels, en andere.

Beplekt en Bespoeten koos als thema de opwarming van de aarde, onder het motto 't Werd iejt in Oilsjt en werd daarmee laureaat.

De vorige laureaten van de Groene Prijs waren: 't Es om zjiep (2007), Allei Joep (2006), De Salongcarnavalisten (2005), Grat Af (2004), Brosselkeire (2003), Afgesjikt (2002), Schiefregt'oever (2001), de Pagadetten (2000), ’t Bleift aal ’t selde (1999).

Arendstoet valt in het water

De aftrap van de Arendcarnaval begon goed. Met zo’n 15 graden op zaterdag ging de fakkeltocht succesvol van start.

Arend1_2

Zondag had de Arendse wijk minder geluk. Regenbuien en windvlagen hielden toeschouwers thuis, de optocht viel letterlijk in het water.

Arend2

Arend3

De Arendstoet telde een 30-tal groepen waarvan slechts 7 Arendse groepen.
Vandaag gaat om 15u de janettenstoet uit, een paraplu zal ook hier geen overbodige luxe zijn.

Arendcarnaval staat voor de deur

Dennis10Dit jaar gaat de Arendcarnaval traditiegetrouw niet van start de week na onze grote carnaval. Maar morgen, zaterdag 8 maart. Het startschot wordt gegeven met een fakkeltocht die om 18u zal vertrekken aan café De Belskes.

Zondag staat om 14.30u de reclamestoet, gevolgd door de Arendstoet op het programma.

Om 20u zal ter hoogte van café BC Arend de prijsuitreiking gebeuren voor de Arendse groepen. Want naast deze groepen zijn er ook steeds enkele Aalsterse groepen die de stoet opfleuren.

Na de prijsuitreiking wordt ter hoogte van café Plasken en café Peken Moens de Arendworp gehouden. Wie het juiste lot weet te grabbelen wint de gouden arend ter waarde van 200 euro.

Maar hiermee eindigt het nog niet. Op maandag kan u zich verkleden als 'voil janet' voor de optocht aan Café Keienberg. De janettenstoet vertrekt er om 15u en de inschrijvingen gebeuren daar ter plaatse vanaf 13u.

De laatste dag van dit Arendse feest wordt om 19u afgesloten met een popverbranding ter hoogte van de Rozendreef en Draaierstraat. Tot slot staat er nog een prijsuitreiking voor de schoonste voil janetten op het programma, die zal doorgaan om 21u in café Parking. Foto Véronique Van Geit.

Atelier Sandy doet het weer!

Na prins Kenny ging ook Arendprins Dennis De Wolf te rade bij Atelier Sandy voor zijn prinsenkostuum.

Dennis8

Voor de tweede maal op rij wist Sandy weer een prachtcreatie in elkaar te steken. Het werd een prinsenkostuum waarbij hij Antwerpen en Maaseik het nakijken geeft.

Dennis1

Dennis6

Hiermee bewijst Atelier Sandy terug dat wie prins is of wordt in onze stad, geen enkele reden meer kent om zijn kostuum buiten de stadsgrenzen te gaan zoeken.
Aan originaliteit en creativiteit kent hij geen gebrek. Uiteraard worden de kostuums met medezeggenschap van de prins gemaakt.

Dennis7

Dennis2

Arendprins Dennis wist ons te zeggen heel tevreden te zijn met het resultaat. Ik kan er mezelf volledig in vinden, het is echt mijn ding. Aldus Dennis, die tekenaar is en verwijst naar de potloodjes aan zijn hoed en de papiertjes aan zijn cape.

Dennis5

Dennis3

Een cape die trouwens bij het openen van de armen doet denken aan de vleugels van een arend. Op zijn hoed, die toch wel iets van een sultan heeft, staan ‘numide’ pluimen. Als stof werd voor een grijze Engelse velours gekozen in combinatie met zilver en zwart.

Dennis4

Pas maandagochtend ging Sandy van start met dit kostuum, toch wist hij gisterenavond al een perfect afgewerkt exemplaar af te leveren. De mouwen waren het moeilijkst zegt Sandy, daar heb ik een hele dag zitten aan zwoegen. De hoed werd onder handen genomen door Linda De Waegeneer, het borduursel op de cape door Anita Meersman. Foto's copyright Véronique Van Geit.

Dennis staat alvast te popelen om met zijn sjiek kostuum door de straten van de Arendwijk te trekken.

Viette vèr 2009

VietteDe derde en voorlopig laatste kandidaat die zal strijden om de titel prins carnaval 2009 is Johan Viette.

Deze 37-jarige IT-consultant was ooit medeoprichter van AKV Possensje en sinds 2004 lid van AKV De Salongcarnavalisten.

Tevens is hij voorzitter van DAK (Dokumentatiecentrum voor Aalst Karnaval) en actief binnen de vzw Carnavalist Tot In De Kist.

In 1997 deed hij al een gooi naar de begeerde titel, maar zag met slechts een paar punten verschil, de scepter aan zich voorbij gaan.

Johan en zijn team zijn sinds kort druk in de weer met alle voorbereidingen voor zijn campagnejaar.

Het belooft alvast een spannende strijd te worden! Ook hem wensen we veel succes!

Foto: Véronique Van Geit

Prinsengarde feest

Frank van Rymenant en Patrick De Neve vonden als prins hun gading niet bij de prinsencaemere.

Dus besloten ze in 1989 met goedkeuring van de stad Aalst naast de prinsencaemere ook een prinsengarde op te richten.
Ze zijn slechts met zeven maar ook zij vieren traditiegetrouw de week na de prinsencaemere hun prinsendag.
Naast het in de bloemetjes zetten van enkele mensen, passeerde ook het Aalsters crematorium de revu.

Garde2_2

Garde1

Er was ook een test om uit te zoeken wie de echte prins Kenny eigenlijk was. Kenny zelf slaagde hier met glans in de test, want wie de kaars niet kon aansteken moest wel de echte Prins zijn.
Aangezien het aansteken van de pop met de popverbranding erg moeizaam verlopen was.

Garde6

Ook werden Prins Kenny, voorzitster van het feestcomité Nicole Ringoir, schepen van cultuur Gracienne Van Nieuwenborgh en voormalig burgemeester Annie De Maght gevraagd een nieuwe carnvalsaffiche te ontwerpen.
Waarbij dit maal de toeschouwers de beste carnavalsaffiche mochten kiezen.

Garde3

Na de receptie trokken de leden van de garde met hun genodigden richting Salons Carlton voor een heerlijk feestmaal. Foto's: Véronique Van Geit.

Oudere berichten:
> Ook Massimo's ontwerp siert Aalst
> JJ De Gucht trekt Open Vld-lijst, Moerman en Antheunis op 2 en 3
> Filmpje: de Aalsterse winterfoor 2009
> JJ De Gucht lijsttrekker voor Oost-Vlaanderen?
> Win de Ferrari van Magnum
> Ambiance met AmbiDance - Win een cd
> De Snotneizen laten geschiedenis niet verloren gaan
> Naakte mannen voor Mieke
> Koop een 'sakosj' voor Mensen helpen Mensen
> Bert Gabriëls met 'Pech voor dummies' @ The Music Club
> Gracienne en Dylan dopen bij De Poipeplekkers
> Burgemeester verklaart winterfoor voor geopend
> 10 Ultieme vragen aan Sandy Lievens van Atelier Sandy
> Gilles Van Schuylenbergh scoort opnieuw met Kiltireil Eirfgoed
> Tetteplekkerwedstrijd - We hebben drie winnaars!
> 'Zot van graffiti'
> De Loge gaat uit de kleren - win een naaktkalender!
> Vier 'Valentijn' met je gewicht in bier
> De winnaars van een TW Mjoezik cd zijn gekend!
> 40 jaar Keizer carnaval Kamiel Sergant!

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Aalst blogt

  •   
    Marc Coppens en Véronique Van Geit bloggen over Aalst.

    Marc Coppens (Aalst, °1972) werkt al sinds 1995 bij Het Nieuwsblad. Houdt van Britse humor, kleinschalige festivals, het goede leven en badminton om de calorieën in evenwicht te houden. Vindt politiek intere-amusant. Droomt ervan om naast Aalst heel de wereld te zien. Daar is nog werk aan.

    Véronique Van Geit (°1971) heeft twee grote liefdes: muziek en fotografie. Dat laatste studeert ze ook aan de avondschool KTA te Aalst. Ze is een echte levensgenieter, die goedlachs door het leven gaat.

Zoeken

Nieuws uit aalst

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!