Home  Regio  aalst  aalst blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aalst?
Laat het weten aan:
Marc of Véronique
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

LDVD stelt Oilsjtersen kamasoetra voor

AKV Lossendeirdeveirdeirdeir of kortweg LDVD lanceert hun Aalsterse versie van de kamasutra in een boekje dat 69 pagina's telt.

Het boekje werd door enkele leden van LDVD getekend en samengesteld. Ze gaven zo het bekendste 'vieze boekje' een eigentijdse en Aalsterse interpretatie met hun eigen 'Oilsjtersen kamasoetra'.
Niet met platte of vulgaire illustraties maar met unieke tekeningen vol satire en zelfspot. Elk standje wordt trouwens gesponsord door een Aalsterse zaak. Foto: Véronique Van Geit.

Ldvd

Net als het 'gele boekje' van de Draekenieren en den Oilsjtersen Diksjoneir doet LDVD een poging om de vele typische Aalsterse uitdrukkingen op een leuke en originele wijze in de verf te zetten. Om zo er voor te zorgen dat ze niet verloren gaan.

Stiekem hopen ze bij LDVD dat hun Oilsjtersen kamastoetra een collectors item mag worden.
Het boekje verwijst alvast naar carnaval 2009 waarbij ze zo een tipje van de sluier lichten van wat ze dit jaar gaan brengen.
Den Oilsjtersen kamasoetra is reeds te koop in de gekende carnavalszaken, café Plaza, De kaasmolen, bij de leden van LDVD en in de kantine van de werkhallen, en dit aan 5 euro.

Een blik achter de schermen van Eje goi een sjakosj ver moi?

In Aalst kijkt men al lang niet meer op wanneer voil janetten buiten carnavalstijd in het stadsbeeld verschijnen. Zo kwamen er gisteren ook enkele tientallen naar Café Dirk Martens in de Molenstraat te Aalst afgezakt. Om er te figureren in de nieuwe videoclip van Olivier Bisback en Kamiel Sergant.
Een cafeetje waar je trouwens Het Nieuwsblad op zondag kan vinden.

Olivier Bisback is een Aalstenaar en internationaal stuntman samen met onze Keizer carnaval Kamiel Sergant dook hij onlangs de studio in voor de opnamens van Eje goi een sjakosj ver moi? Een carnavalslied waarvan de opbrengst naar de vzw Mensen helpen Mensen zal gaan.

Deze videoclip zal binnenkort op de persvoorstelling openbaar gemaakt worden, en zal voor iedereen op het populaire medium youtube te bekijken zijn. Foto's: Véronique Van Geit.

Olivier1

Olivier2

Olivier3

Olivier4

Olivier5

Heeft u een exclusieve nominette van Atelier Sandy gewonnen?

NominettesandyTer gelegenheid van hun tiende verjaardag mochten we 10 exclusieve nominetten van Atelier Sandy wegschenken.

Volgende winnaars mogen zich de komende dagen alvast aan een exemplaar verwachten in hun brievenbus:

Mike Heiremans
Nico Van Goethem
Linda De Neef
Ghislena Platteau
Tina Rosé
Peter Van de Maele
Jan De Meyer
Bart Marcoen
Gert Kiekepoos
Jurgen Van Cauter


Atelier Sandy viert 10 jaar met exclusieve nominette

10jsandy

Nominettesandy_2 Het is feest bij Sandy. Het atelier viert immers zijn tienjarig bestaan. Iets wat ze niet zo maar ongemerkt aan hun laten voorbij gaan. Voor hun tiende verjaardag brengen de heren van het atelier een speciale 'verjaardagsnominette' uit. Foto: Véronique Van Geit.

Voor de verzamelaars niet meteen een gemakkelijke klus. Deze exclusieve nominette is niet te koop. Enkel de klanten van het atelier krijgen er eentje opgespeld op hun pak.

Atelier Sandy werd gedurende tien jaar een vaste waarde in Aalst. Wie houdt van luxe, originaliteit of 'een specialleke op maat' zal er ongetwijfeld zijn gading vinden.
Dit jaar bracht Atelier Sandy als primeur voor Aalst twee prachtige prinsenkostuums uit, namelijk dat van prins carnaval 2008 Kenny en Arendprins Dennis.

Het atelier draait momenteel weer van 's morgens tot 's avonds op volle toeren. Onder meer zo'n twintigtal Aalsterse carnavalgroepen vertrouwen op Atelier Sandy voor hun carnavalkostuums, een hele klus zo blijkt.

Wil jij ook graag zo'n exclusieve nominette van Atelier Sandy? Wij geven er zo maar 10 weg!

Het enige wat u hiervoor moet doen, is mailen met vermelding van naam en adres naar aalst@nieuwsblad.be

Wie weet wordt deze nominette dan wel de jouwe.

Prins carnaval Jurgen lanceert CD

Jurgencd1 Jurgen Cooman onze nieuwe prins carnaval 2009 stelt zijn nieuwe cd voor.

Deze cd kost 10 euro en je vindt er alle liedjes van zijn verkiezingsshow op terug. Wie de cd koop steunt meteen ook het nieuwe carnavalsmonument.

Want per verkochte schijf staat Jurgen 1 euro af aan het nieuwe monument voor de overleden carnavalist.

De cd is verkrijgbaar in de kantine van de carnavalwerkhallen of op volgende verkooppunten:

De Belskes
't Ajuintje
Clubken
Brussels City
Kapsalon Hilkri
Las Fiestas
Liebaut
Nieulandt Recycling


Wie wint met Dennis?

Dennis De winnaars van de 'Dennis wedstrijd' zijn gekend. Het bleek een moeilijke vraag te zijn.
Afgaande op de massa verkeerde antwoorden die we toegezonden kregen.

Toch waren er enkele bij die wisten dan Arendprins Dennis De Wolf voor het eerst het Arendembleem tekende in 2001

De 5 winnaars van de toeganskaarten en ook onderstaande winnaars worden allen persoonlijk verwittigd.

Roosens Niki en Roos De Meyer werden de gelukkige winnaars van een cd van Dennis en Lindsay Vermeersch sleept de medaille in de wacht.

Het afscheidsbal van Dennis zal zaterdag doorgaan in de kantine van de carnavalwerkhallen.

Foto: Véronique Van Geit.

Speel mee en win een geschenk van Arendprins Dennis!

Ook de tijd van gaan voor Arendprins Dennis De Wolf is bijna gekomen. Op 17 januari zal hij immers de scepter aan zijn opvolger overdragen. Tijd voor een afscheidsfeestje dus. Foto: Véronique Van Geit.

Dennis4

Op zaterdag 13 december kan je vanaf 21u in de kantine van de carnavalwerkhallen terecht voor zijn afscheidsbal. De eerste 200 aanwezigen krijgen een leuk verzamelitem.
Kaarten in voorverkoop kosten 3 euro, aan de kassa betaalt men 5 euro.

Geen feestje zonder cadeautjes dacht Dennis. Daarom schenkt hij aan onze lezers graag 5 inkomkaarten voor zijn afscheidsbal, 2 cd's en 1 medaille weg.

Het enige wat u moet doen om een van deze prijzen in de wacht te slepen is antwoorden op volgende vraag:

In welk jaar tekende Dennis voor het eerste het Arendembleem?

Stuur als de blikskem je naam en adres met het juiste antwoord naar aalst@nieuwsblad.be voor woensdagavond 10 december.

De winnaars worden donderdag bekend gemaakt.

E giel joar carnaval vér Jurgen

De Flora kleurde vooral groen en oranje afgelopen zaterdag. De Viette fans hielden het zoals het hele campagnejaar bij een oranje tintje. Jurgen koos voor de gelegenheid voor groen. Heel wat groen zo bleek, de Flora leek net weer een bloemenveiling te zijn geworden.
Bij aanvang van de avond was het nog onduidelijk wat die honderden bloemenruikers daar deden. Maar eenmaal Jurgen tijdens zijn show van wal stak met het lied 'Flora blommekei' werd alles plots duidelijk. Foto's: copyright Véronique Van Geit.

Kiezing2

Kiezing3

De avond verliep vlot. Keizer Kamiel stak traditiegetrouw de boel in gang en als eerste mocht kandidaat Johan Viette de spits afbijten. En dat deed hij meteen op hoog niveau. Viette sneed vooral politieke thema's aan.

Kiezing12

Kandidaat 2 Jurgen Cooman, ging mee in dezelfde lijn als zijn voorganger. Voor de gelegenheid keerde hij terug naar 'metjes zolder' waar het ooit allemaal mee begon. Met 'Flora blommekei' deed hij heel de Flora met boeketten zwaaien. Jurgen bracht een ode aan de nominette en bezorgde de Flora tot slot een wauw moment met 't es ier é giel joar carnaval. Een nummer gemaakt op de aanstekelijke beat van Hermes House bands Rhythm of the night. Voor de liedjes deed Jurgen beroep op ex-prins Christophe Troch, ook gekend als 'de Floeren'. Zijn stylisten van dienst waren niemand minder dan Atelier Sandy die de stijlvolle kostumering voor hun rekening namen. Voor Jurgen een succesformule zo blijkt, hij ging uiteindelijk met de scepter aan de haal en mag zich nu een jaar lang prins van Aalst noemen.

Kiezing21

Kiezing27

Tot slot was kandidaat 3 Tom Ottoey alias Bigfoot aan de beurt. Bigfoot gaf een weinig zekere indruk tijdens zijn moment. Het leek wel of hij constant twijfelde aan zichzelf. Zijn show was iets meer back to basic en minder sterk dan de twee andere kanonnen. Het leverde hem ook het minst aantal punten op.

Kiezing33

Kiezing44

Prinsenverkiezing 2008 - sfeerbeelden

Foto's: Copyrights Véronique Van Geit.

Kiezing11

Kiezing57

Kiezing58

Kiezing5

Kiezing

Kiezing18

Kiezing19_2

Kiezing23

Kiezing1

Kiezing4


Kiezing28

Kiezing45

Kiezing56

Kiezing59Aalst kiest massaal voor Jurgen!

Jurgen09_copy Onze nieuwe prins carnaval 2009 is gekend. Jurgen Cooman werd deze avond met een meerderheid aan stemmen door het publiek verkozen.

U leest er meer over de komende dagen in onze krant en uiteraard ook op onze blog.
Foto: Copyright Véronique Van Geit

Oudere berichten:
> Ook Massimo's ontwerp siert Aalst
> JJ De Gucht trekt Open Vld-lijst, Moerman en Antheunis op 2 en 3
> Filmpje: de Aalsterse winterfoor 2009
> JJ De Gucht lijsttrekker voor Oost-Vlaanderen?
> Win de Ferrari van Magnum
> Ambiance met AmbiDance - Win een cd
> De Snotneizen laten geschiedenis niet verloren gaan
> Naakte mannen voor Mieke
> Koop een 'sakosj' voor Mensen helpen Mensen
> Bert Gabriëls met 'Pech voor dummies' @ The Music Club
> Gracienne en Dylan dopen bij De Poipeplekkers
> Burgemeester verklaart winterfoor voor geopend
> 10 Ultieme vragen aan Sandy Lievens van Atelier Sandy
> Gilles Van Schuylenbergh scoort opnieuw met Kiltireil Eirfgoed
> Tetteplekkerwedstrijd - We hebben drie winnaars!
> 'Zot van graffiti'
> De Loge gaat uit de kleren - win een naaktkalender!
> Vier 'Valentijn' met je gewicht in bier
> De winnaars van een TW Mjoezik cd zijn gekend!
> 40 jaar Keizer carnaval Kamiel Sergant!

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Aalst blogt

  •   
    Marc Coppens en Véronique Van Geit bloggen over Aalst.

    Marc Coppens (Aalst, °1972) werkt al sinds 1995 bij Het Nieuwsblad. Houdt van Britse humor, kleinschalige festivals, het goede leven en badminton om de calorieën in evenwicht te houden. Vindt politiek intere-amusant. Droomt ervan om naast Aalst heel de wereld te zien. Daar is nog werk aan.

    Véronique Van Geit (°1971) heeft twee grote liefdes: muziek en fotografie. Dat laatste studeert ze ook aan de avondschool KTA te Aalst. Ze is een echte levensgenieter, die goedlachs door het leven gaat.

Zoeken

Nieuws uit aalst

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!