Home  Regio  aalst  aalst blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aalst?
Laat het weten aan:
Marc of Véronique
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

12e Dirk Martenscorrida

Blopent10042 Wie de koude durft te trotseren gooit de schaatsen even aan de kant en trekt zondag 11 januari de loopschoenen aan. Want reeds voor de twaalfde keer is de Aalsterse Grote Markt dan start- en aankomstplaats voor de Dirk Martenscorrida.

Sportievelingen van alle leeftijden zijn er welkom. Tijdens al die jaren groeide de Dirk Martenscorrida uit tot een succesvolle loopwedstrijd. Verleden jaar telden we niet minder dan 900 inschrijvingen.

De deelname is vrij voor iedereen. Inschrijven doe je enkel ter plekke, in het Sint-Jozefscollege gelegen aan de Pontstraat te Aalst. Waar de deelnemers ook gebruik kunnen maken van de kleedkamers. Een kind betaalt 2 euro, een volwassene 6 euro. Tenzij je aangesloten bent bij een atletiekvereniging, dan betaal je slechts 5 euro.

De allerkleinsten staan als eersten op het programma met een ‘Snoeprun’, wat een estafettewedstrijd voor kleuters is. Vanaf 14 uur zijn er wedstrijden voor verschillende leeftijdscategorieën.

Voor de kinderen zijn er prijzen in natura zoals snoep, speelgoed en strips.
Om 15 uur start de familieloop van 3 kilometer en een half uur later die van 6 kilometer. De meest getrainde sporters lopen 4 rondjes, wat goed is voor zo'n 12 kilometer. Die wedstrijd gaat om 16.15 uur van start.

Hoewel de Dirk Martenscorrida een massaspektakel blijft, worden er geen grote internationale namen naar Aalst gehaald. Dat zou te veel geld kosten. Voor de organisatie is de zoektocht naar sponsors niet eenvoudig en bovendien haakten de horecazaken enkele jaren geleden al af wat de organisatie betreft.

Van de stad Aalst krijgen ze wel nog steeds de nodige logistieke steun en ook op medewerking van de lokale Politie kunnen ze steeds rekenen. Zij begeleiden alle wedstrijden en zorgen er samen met de seingevers voor dat alles goed verloopt.

SOLvA stelt Okapi Aalstar terreinen Schotte voor

OkapiIn het verhaal 'Okapi zoekt een zaal', komt SOLvA met een voorstel op de proppen. SOLvA vernam via de pers van de petitie (zie eerder bericht). Daarin wordt aan de Stad Aalst gevraagd de gronden aan de Tragel aan Okapi te verkopen voor de bouw van een nieuwe, multifunctionele zaal.

'Uit de reacties op deze petitie kan worden afgeleid dat op die vraag de komende jaren nog niet positief zal kunnen worden geantwoord. Het RUP Tragel blijkt immers voorwerp te zijn van een juridische procedure, terwijl de Stad Aalst ook nog geen eigenaar is van de gronden', aldus SOLvA.

Wellicht, zo stelt SOLvA, kan een snellere oplossing voor het ruimtegebrek van Okapi worden gevonden in het project 'Schotte'. De gronden van deze oude leerlooierij zijn door SOLvA immers verworven zodat nog dit jaar kan worden gestart met de sanering van de bodem en de afbraak van de oude gebouwen.

Bovendien kadert een multifunctionele zaal, zoals door Okapi wordt beoogd, perfect in de nieuw vastgelegde ruimtelijke bestemming van deze site,  'Randstedelijk groengebied met dagrecreatieve infrastructuur'. Teneinde deze mogelijkheden te onderzoeken zal SOLvA eerstdaags de verantwoordelijken van Okapi uitnodigen voor een gesprek.

Okapi Aalstar spreekt klare taal, ze eisen een nieuwe zaal

Okapi Wie zong alweer 'een koart en een zoal'?
Een probleem dat al jaren in Aalst aansleept. Niet alleen onze prinsen carnaval liggen er wakker van. Maar nu ook onze Aalsterse basketclub Okapi Aalstar. Zij wil dringend een nieuwe zaal en zetten deze behoefte wat kracht bij door middel van een handtekeningpetitie.

Okapi Aalstar en haar supportersgroepering Blue Armada, vragen aan het Aalsters Stadsbestuur door middel van deze petitie constructief mee te werken aan de realisatie van het nieuwbouwproject 'nieuwe zaal' en dit op de kortst mogelijke termijn.

Aangezien de zaal ook kan dienen als nieuwe grote evenementenhal van de Stad Aalst, naast een voorziene kleinere zaal voor fuifen en eetfestijnen, waar lokale verenigingen gebruik zouden kunnen van maken, eisen niet alleen de basketbalsupporters, maar waarschijnlijk wel de meerderheid van de Aalstenaars een 'ja' en een 'go', voor dit project. Zodat het bestuur van Okapi en de investeerder kunnen starten met de concrete en praktische voorbereidingen.

Even meegeven dat Okapi en de investeerder alle kosten, ook de gronden voor eigen rekening neemt.
De stad Aalst moet enkel de grond aan de Tragel verkopen aan de club.

Wie deze petitie wil tekenen kan dit via de site van Blue Armada of Okapi Aalstar

Burgemeester Ilse Uyttersprot sluit succesvolle Run for Life af

IlseGisteren ging rond 10.30u de Run for Life op de Grote Markt van start. Burgemeester en schepencollege mochten als eersten wat Aalsterse kilometers lopen (foto: Wilfried). Vandaag, 24 uur later, sloot Ilse Uyttersprot de 'run for life' met enkele laatste metertjes alweer af.

Volgens Studio Brussel deed Aalst het formidabel goed! 24 uur lang heerste er een ongeloofelijke ambiance en werd er gelopen voor het goede doel. De opkomst was er zo massaal dat zelfs 20 loopbanden nog te weinig zouden geweest zijn voor deze sportieve Aalstenaars.

We mogen dus best trots zijn op deze prestatie!

Door de massale opkomst was het niet voor iedereen mogelijk hun kilometertjes te doen op de loopband. Wie toch nog zijn steentje wil bijdragen kan alsnog lopen voor deze actie en voor Aalst. Als je tenminste beschikt over de juiste schoenen en een ipod. Meer info hierover kan je op de site van stubru vinden.

Aalst loop massaal voor 'Run for Life'

Sportievelingen kwamen vandaag massaal afgezakt naar de Grote Markt. Daar kon je immers lopen voor het goede doel. Met 'Run for Life' een organisatie van Studio Brussel wordt 10 euro per gelopen kilometer geschonken aan Het Rode Kruis. Deze 'run for life' is een onderdeel van de nationale Music for Life actie.

Vandaag was het de beurt aan sportief Aalst om zich te bewijzen. Koploper in deze actie is momenteel Antwerpen met 187 kilometer. Of Aalst er in slaagt deze score te verbreken weten we morgen pas. Je kan immers nog de hele nacht lopen, in een speciale loopcontainer met loopband. En daar knelt nu net het 'sportschoentje'. Een enkele loopband kan de massa enthousiastelingen niet aan.

Ook wij trokken onze loopschoenen aan en kwamen tot de constatatie dat je wel heel wat geduld moet oefenen alvorens je aan de beurt komt. Om 19u had de lijst met reserveringen al 3 uur vertraging opgelopen en werd de looptijd beperkt tot maar 15 minuten per persoon. Tegen half tien was de looptijd al teruggeschroefd naar 5 minuten. Zodat alles vlotter zou verlopen en iedereen aan de beurt kan komen.

We_run

Foto: Kris Blindeman.

Tussendoor zorgde de man van 32, Filip Kowlier voor wat entertainment. Enkelen hadden meer geluk en hadden een privé concert met Admiral Freebee gewonnen.

Ook heel wat verenigingen als de Aalsterse scouts, het vrouwenvoetbalteam Eendracht Aalst, de duikers van Hydra, zelf de SP.A Aalst stonden naast bekende en minder bekende Aalstenaars geduldig hun beurt af te wachten. En hoe kan het ook anders, we zijn tenslotte in Aalst, konden we hier en daar enkele 'voil janetten' spotten die de boel wat kwamen opvrolijken.

Deze avond volgt er in café Cosa Nostra nog een veiling ten voordele van Music for Life. Je kan er onder meer bieden op een gesigneerde slip getekend door niemand minder dan Stan Van Samang, die hij tijdens een opname van Rock this Town door het Aalsterse productiehuis De Verloren Zonen onder handen nam.

Meer sfeerbeelden mag je hier op onze blog de komende dagen nog verwachten met een Run for Life fotospecial.

Atletiek Land van Aalst brengt vernieuwing in Aalsters sportlandschap

Logoalva Tijdens de zomer van 2008 werd niet alleen veel gelopen in Aalst en omgeving. Enkele atletiekfanaten verenigden zich daarom in een nieuwe club met Aalst als thuisbasis.
Deze vereniging, inmiddels geregistreerd als een vzw, kreeg als naam Atletiek Land van Aalst mee of afgekort ALVA.

ALVA werd door de Vlaamse Atletiekliga VAL erkend als atletiekclub en is eveneens lid van de Aalsterse Sportraad. De clubkleuren, rood, wit en geel, verwijzen hierbij naar de vlag van Aalst.

De club wordt bestuurd door een groep van tien mensen. Het merendeel van deze enthousiaste ploeg beschikt over een jarenlange ervaring, zowel op bestuurlijk als op sportief vlak.

ALVA richt zich tot een zeer ruim publiek. Niet alleen competitieve atleten vinden hun gading, ook de recreatieve sporters komen aan bod.

Alle leden van de trainersstaf beschikken over een diploma van de Vlaamse Trainersschool. Zij staan garant voor de meest adequate trainingsbegeleiding, aangepast aan ieders niveau.
Via het populaire 'Start to Run' programma, dat op regelmatige basis zal georganiseerd worden, kunnen recreanten en beginners bij ALVA terecht om op een medisch verantwoorde wijze hun conditie op te bouwen.
Na afloop van de sessie zorgen de speciaal hiervoor opgeleide trainers voor de verdere begeleiding. Zij waken er over dat de verdere conditieopbouw individueel wordt aangepakt. Dit concept heeft reeds jaren zijn deugdelijkheid bewezen.

De club, die het ganse jaar actief is, organiseert zijn trainingen op de terreinen van de Osbroek, gelegen aan de Frans Blanckaertdreef te Aalst. Daar beschikt de club over een 400 meter tartanpiste en een verlicht looppad van meer dan 2000 meter. Zowel het Osbroekgebied als het aanpalende stadspark bieden een groene omgeving waar het aangenaam sporten is.

Trainingen voor jeugd- en competitieatleten:
   dinsdag  van 18u30 tot 20u
   woensdag van 15u tot 16u
   donderdag van 18u tot 20u
   zaterdag van 10u tot 12u

Voor joggers:
   dinsdag vanaf 18u15   
   woensdag en vrijdag vanaf 18u
   zondag vanaf 9u30

Meer informatie: www.atletieklandvanaalst.be of contact@atletieklandvanaalst.be

De volgende 'start to run' sessie gaat op 21 maart 2009 van start.

Goud voor Rope skipping club jumping Aalst

Zondag 14 september  namen 2 teams van 'Rope skipping club Jumping Aalst - Lede' deel aan het Belgisch kampioenschap voor 'double dutch'. Dat is een vorm van rope skipping waarbij 2 touwen alternerend gedraaid worden.

Img_2829dd

In de voormiddag was er de snelheidsproef (speed) en in de namiddag de freestyle. Bij de snelheidsproef moeten de springers in 2 minuten tijd zo snel mogelijk lopen in de touwen en zoveel mogelijk sprongen behalen. Een double dutch freestyle wordt gemaakt op muziek en bevat veel spectaculaire en acrobatische bewegingen.

Het team van Jolien De Saedeleer, Riet Cools en Hanne Schockaert nam een zeer goede start bij de speed maar sprong nadien in de freestyle jammer genoeg net iets teveel foutjes. Ze eindigden op de 7de plaats.

Img_2850dd

Het team van Carlo De Caluwe, Tessa Wasteels en Stef Adam behaalde dankzij hun fantastische freestyle een mooie 4de plaats. Samen met Tess Van Dormael nam dit team ook deel aan de double dutch contest voor vier springers en daar behaalden ze een gouden medaille!

Img_2859dd

Scheidsrechters gezocht in Oost-Vlaanderen

Wordscheids Halfweg september starten opnieuw de cursussen voor scheidsrechter. Het provinciaal scheidsrechterscomité Oost-Vlaanderen is op zoek naar gemotiveerde mensen die wekelijks één of meerdere wedstrijden willen leiden.

Naast een kilometervergoeding is een permanente toegangskaart voorzien voor de wedstrijden ingericht onder de vleugels van de KBVB.

De cursus bestaat uit een theoretische basisopleiding, gevolg door een praktische opleiding op het terrein.

De lessen worden ook in Aalst georganiseerd: op zaterdag 13 september 2008 om 9.30 uur - in het lokaal 'De Graaf van Egmont', Grote Markt, Aalst.

ENQUÊTE: 70 procent wil niet betalen voor het criterium

Drie weken geleden kende Aalst zijn meest succesrijke Criterium ooit met meer dan 70.000 toeschouwers. Meteen daarna gingen stemmen op om (een deel) van het criterium betalend te maken.

Uit onze enquête blijkt dat de meeste Aalstenaars in dat geval zouden thuisblijven.

Bent u bereid te betalen om het Wielercriterium van Aalst bij te wonen?
- Neen, dan blijf ik liever thuis.
71,39%
- Ja, maximum 5 euro.
23,06%
- Ja, maximum 12 euro.
5,56%
[Aantal stemmen : 360]

Mountenbiketocht rondom Aalst

Mountenbike'WTC De Blok' gaat morgen met een tweede editie van hun mountenbiketocht 'Rondom Aalst' van start.

Sportievelingen kunnen zich aan een parcour van 25, 50, 85 of zelfs 120 km wagen.

Onbekende en prachtige paden rondom Aalst vallen hierbij te ontdekken.

Het vertrekpunt is gelegen aan Sporthal Denderdal aan de Kortestraat 14 te Erembodegem. Waar ook de inschrijvingen plaats vinden.

Het inschrijvingsgeld varieert naar gelang het parcour, tussen de 2,5 en 10 euro, bevoorrading inbegrepen.

Alle sportieve vroege vogels worden er verwacht tegen 8u.
Voor meer info kan u steeds terecht op 0486/53 38 59.

Oudere berichten:
> Ook Massimo's ontwerp siert Aalst
> JJ De Gucht trekt Open Vld-lijst, Moerman en Antheunis op 2 en 3
> Filmpje: de Aalsterse winterfoor 2009
> JJ De Gucht lijsttrekker voor Oost-Vlaanderen?
> Win de Ferrari van Magnum
> Ambiance met AmbiDance - Win een cd
> De Snotneizen laten geschiedenis niet verloren gaan
> Naakte mannen voor Mieke
> Koop een 'sakosj' voor Mensen helpen Mensen
> Bert Gabriëls met 'Pech voor dummies' @ The Music Club
> Gracienne en Dylan dopen bij De Poipeplekkers
> Burgemeester verklaart winterfoor voor geopend
> 10 Ultieme vragen aan Sandy Lievens van Atelier Sandy
> Gilles Van Schuylenbergh scoort opnieuw met Kiltireil Eirfgoed
> Tetteplekkerwedstrijd - We hebben drie winnaars!
> 'Zot van graffiti'
> De Loge gaat uit de kleren - win een naaktkalender!
> Vier 'Valentijn' met je gewicht in bier
> De winnaars van een TW Mjoezik cd zijn gekend!
> 40 jaar Keizer carnaval Kamiel Sergant!

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Aalst blogt

  •   
    Marc Coppens en Véronique Van Geit bloggen over Aalst.

    Marc Coppens (Aalst, °1972) werkt al sinds 1995 bij Het Nieuwsblad. Houdt van Britse humor, kleinschalige festivals, het goede leven en badminton om de calorieën in evenwicht te houden. Vindt politiek intere-amusant. Droomt ervan om naast Aalst heel de wereld te zien. Daar is nog werk aan.

    Véronique Van Geit (°1971) heeft twee grote liefdes: muziek en fotografie. Dat laatste studeert ze ook aan de avondschool KTA te Aalst. Ze is een echte levensgenieter, die goedlachs door het leven gaat.

Zoeken

Nieuws uit aalst

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!