Home  Regio  aalst  aalst blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aalst?
Laat het weten aan:
Marc of Véronique
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Stadstelevisie van 6 september

Tvoost Het werd al een tijdje aangekondigd, maar vanaf donderdag 6 september is het realiteit. Dan zendt de Aalst elke donderdag (herhaald op vrijdag) een stadsmagazine uit op TV Oost, de regionale televisiezender.

Aalst treedt daarmee in de voetsproren van onder meer Dendermonde, Beveren en Sint-Niklaas. Naar verluidt betaalt het stadsbestuur 100.000 euro.

Elke uitzending wordt gekoppeld aan het nieuws van TV Oost en zal 4 minuten in beslag nemen. Het stadsbestuur kiest zelf de items, het productiehuis Havana vertaalt de wensen naar televisie. Het is de bedoeling om twee onderwerpen per uitzending te brengen. Ook manifestaties en de aankondiging van wegenwerken worden in het programma opgenomen.

Fata Morgana: VIJF STERREN zijn binnen!

Fatamorganaa Aalst heeft uiteindelijk 5 sterren gehaald. Moeiteloos, zou je bijna zeggen. Enfin, het was dubbel en dik verdiend!!!

Enkele lezers stuurden foto's in. Bedankt Johan De Waele en Guy De Smet!

Wie doorklikt komt uit bij het foto-album!

Lees verder

Fata Morgana: aftellen naar 5 sterren

Fatamorganaa_3 Het aftellen is begonnen. Dat sommige opdrachten al aardig in de steigers staan, bewijzen de beelden die onze fotografe Carol Verstraete in de vooravond nam.

Een waslijn, hoog en droog. Daaronder: Pasmans of is het Wasmans?

Fataa5_2

Fataa1

Fata Morgana: sandwishes in de werkhallen

Fatamorganaa_2 Achter de schermen wordt hard gewerkt om van Aalst een 5-sterrenstad te maken. Fotografe Véronique Van Geit trok naar de werkhallen, waar ze David Vermeir tegen het lijf liep, kandidaat prins Carnaval 2008. David bood de helpende handen broodjes aan. 'Carnavalisten, bedankt!', zou Geena Lisa zeggen, mocht ze van Oilsjt zijn. Op foto 1 is al een glimp te zien hoe de zeepkistenrace er zaterdag zal uitzien. Het aftellen is begonnen! Morgen op post vanaf 13 uur op de Osbroek!

David3_2 David4_2

Fata Morgana: 'Zjiepbakkes'

Fatamorganaa De potjes zeepsop zijn op de meeste plaatsen al drie dagen uitverkocht. Wat nu? Geen paniek: onderstaand filmpje bewijst dat elke mens een anatomisch zeepcontainertje heeft, overigens niet te verwarren met het anatomische wijwatervat dat Jacques Vermeire heeft laten patenteren. Enjoy!

Fata Morgana: verkeersinformatie

Fatamorganaa_2 De lokale politie van Aalst verwacht zaterdag 15.000 mensen op de Osbroek.

Om op eventuele verkeersproblemen in te spelen wordt vanuit de lokale politie Aalst de volgende informatie meegegeven:

- De Frans Blanckaertdreef wordt volledig afgesloten voor verkeer;

- De Erembodegemstraat wordt richting Erembodegem één-richting (behalve voor het openbaar vervoer); wie vanuit Erembodegem naar Aalst wil komen, rijdt best via de Ninovesteenweg of Brusselbaan;

- Iedereen wordt aangeraden om te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer te komen;

- Wie toch met de wagen wil komen, wordt aangeraden gebruik te maken van de volgende parkeermogelijkheden: Siesegemlaan, Albrechtlaan, parking Keizershallen, parking De Burcht, pendelparking. 

Fata Morgana: enkele foto's van de volksvergadering

Fatamorganaa Gisteren was er op de Grote Markt een volksvergadering. Enkele beelden van onze gewaardeerde fotografe Carol Verstraete. De tweede foto is gistermorgen genomen met Klaus en Geena Lisa op de pompier van Zwisj. Klaus was achteraf niet te spreken over Geena Lisa en de crew. 'Er kon geen bedankje af', zei hij.

Discussieforum: Wat is totnogtoe jullie gevoel over het hele circus?

Bellenblazer Prinsklaus

Breaking news: Fata Morgana niet in Stadspark, wél op Osbroek

Fatamorganaa_2 De stad Aalst heeft zonet beslist om Fata Morgana (komende zaterdag vanaf 13 uur) te laten plaatsvinden op de sportterreinen van de Osbroek en dus niet in het Stadspark. Er wordt zaterdag namelijk slecht weer voorspeld en het parkterrein zou de combinatie van veel volk en veel water niet kunnen aankunnen.

'De sportterreinen van de Osbroek zijn daarom beter geschikt. Er zal worden gewerkt met twee podia: één voor de presentatie en een ander voor de voorstelling van de acts', zegt schepen van Leefmilieu Johan Stylemans. 'Die twee podia staan visueel met elkaar in contact, wat het voor de toeschouwers interessant maakt om te volgen. Indien de sportterreinen beschadigd worden door de regen, kunnen onze eigen diensten die nadien weer herstellen.'

Fata Morgana: tips voor zeepsop en bellen blazen

Fatamorganaa Velen onder jullie gaan om flesjes zeepsop om bellen te blazen, maar uiteraard kun je het ook zelf maken.

Enkele recepten voor goede zeepsop:
* 8 eetlepels afwasmiddel, 250 ml water en 1 eetlepel suiker
*10 ml Dreft, 200 ml gedestilleerd water en 1 ml glycerine
* 1 liter gedestilleerd water met 2 tot 3 eetlepels afwasmiddel en 1 theelepel glycerine

Bellenblazen

Voor reuzenbellen:
   * Los 500 g suiker in 1 liter warm water. Meng vervolgens 750 ml afwasmiddel met 1 liter water.
   Meng 60 ml glycerine en 5 l water door elkaar. Meng de drie oplossingen goed door elkaar.
   Laat het mengsel voor gebruik minimaal enkele uren staan.

Je kan beter gedemineraliseerd water gebruiken dan gewoon kraanwater. Gewoon kraanwater bevat kalk dat de levensduur ven een zeepbel negatief beïnvloedt. Glycerine en suiker zorgen ervoor dat de oplossing viskeuzer (stroperiger) wordt hetgeen resulteert in een dikker zeepvlies hetgeen weer positief is voor de levensduur van een zeepbel.

Meer info op de site van 'Thuisexperimenteren'

Fata Morgana (update): Prins Klaus trekt de kar

Fatamorgana Niemand minder dan Prins Klaus heeft zich geëngageerd voor het Fata Morgana-gebeuren. Hij laat alvast weten dat alle carnavallisten zich achter het project scharen en dat de Werkhallen uitzonderlijk kunnen worden gebruikt om van Aalst een 5-sterren stad te maken. Overigens wil Klaus morgenvroeg 'een toerken' doen met Geena Lisa. Uiteraard houden we u op de hoogte.

Barbara, die een totaalspektakel met 5.000 bellenblazers op het getouw moet zetten, kan nog wel wat hulp gebruiken. 'We hebben al bellenmachines en dergelijke, maar we zoeken nog creatieve oplossingen om het bellenspektakel visueel nog aantrekkelijker te maken', zegt ze. Groepen die een grote kikker of iets dergelijks kunnen maken, mogen altijd contact opnemen met Barbara op 0485-84.66.92.

Oudere berichten:
> Ook Massimo's ontwerp siert Aalst
> JJ De Gucht trekt Open Vld-lijst, Moerman en Antheunis op 2 en 3
> Filmpje: de Aalsterse winterfoor 2009
> JJ De Gucht lijsttrekker voor Oost-Vlaanderen?
> Win de Ferrari van Magnum
> Ambiance met AmbiDance - Win een cd
> De Snotneizen laten geschiedenis niet verloren gaan
> Naakte mannen voor Mieke
> Koop een 'sakosj' voor Mensen helpen Mensen
> Bert Gabriëls met 'Pech voor dummies' @ The Music Club
> Gracienne en Dylan dopen bij De Poipeplekkers
> Burgemeester verklaart winterfoor voor geopend
> 10 Ultieme vragen aan Sandy Lievens van Atelier Sandy
> Gilles Van Schuylenbergh scoort opnieuw met Kiltireil Eirfgoed
> Tetteplekkerwedstrijd - We hebben drie winnaars!
> 'Zot van graffiti'
> De Loge gaat uit de kleren - win een naaktkalender!
> Vier 'Valentijn' met je gewicht in bier
> De winnaars van een TW Mjoezik cd zijn gekend!
> 40 jaar Keizer carnaval Kamiel Sergant!

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Aalst blogt

  •   
    Marc Coppens en Véronique Van Geit bloggen over Aalst.

    Marc Coppens (Aalst, °1972) werkt al sinds 1995 bij Het Nieuwsblad. Houdt van Britse humor, kleinschalige festivals, het goede leven en badminton om de calorieën in evenwicht te houden. Vindt politiek intere-amusant. Droomt ervan om naast Aalst heel de wereld te zien. Daar is nog werk aan.

    Véronique Van Geit (°1971) heeft twee grote liefdes: muziek en fotografie. Dat laatste studeert ze ook aan de avondschool KTA te Aalst. Ze is een echte levensgenieter, die goedlachs door het leven gaat.

Zoeken

Nieuws uit aalst

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!