Home  Regio  aalst  aalst blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aalst?
Laat het weten aan:
Marc of Véronique
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Lavera stelt nieuwe editie 'Super Schlager Parade' voor

Super schlager Lavera Events is terug met een nieuwe editie van de Super Schlager Parade. Deze zal plaats vinden in de Flora hallen op zaterdag 28 maart. Voor info en reservatie: www.lavera-events.be
Tickets kosten 25 euro in voorverkoop. Aan de kassa betaal je 30 euro.
Voor een 'vip' combinatie betaalt u 100 euro.

Op het programma staan onder meer Johnny Logan, Nicole & Hugo en Vader Abraham. 

Bert Gabriëls met 'Pech voor dummies' @ The Music Club

Gabriëls Tijdens deze dagen lijkt het wel dat of je in Aalst niet meer aan het nakende carnavalsfeest kan ontsnappen. De kranten staan er vol van en de activiteiten en evenementen liegen er niet om.
Wie toch aan het carnavaleske wil ontsnappen kan zondag 15 februari in The Music Club terecht. Hoewel lachen hier ook de boodschap is, met een avond vol stand-up comedy.

Bert Gabriëls doet voor de eerste maal Aalst aan met zijn 'Pech voor dummies'. Sinds zijn debuut in 2004 is Gabriëls uitgegroeid tot een zeer gewaardeerd en veelgevraagd comedian in Vlaanderen en Nederland. Zowel op de planken als op tv gaat hij niets of niemand uit de weg. Vooral zichzelf niet.

Bert schitterde op festivals als Humorologie, Theater aan Zee, De Gentse Feesten, Cabaretten en Dranouter Folk Festival. Met succes trad hij zelfs op in Londen en Curaçao.


Inkom: € 5. Aanvang: 17u00

Kerkstraat 11 (geboortehuis Daens) Aalst
Telefoon: 053.41.07.47 of 0476.22.71.61
info@themusicclub.be  www.themusicclub.be

Pre-carnaval in Promille

AffichepromilleWie niet meer kan wachten tot 22 februari kan alvast zaterdag 31 januari een beetje stoom aflaten op de pre-carnavalparty van café Promille.

Naast uiteraard een avond gevuld met carnavalhits, staan er ook enkele 'special acts' op het programma van prinsen Kenny en Jurgen. Ambiance en sfeer verzekerd dus en de inkom is bovendien gratis


Café Promille is gelegen aan de Kerkstraat te Aalst.


't Art-istje exposeert Albrecht Mial - Win een ets!

Ets Helga Van Holsbeke besloot dat Aalst dringend nood had aan een expositiecafé en opende er een onder de naam 't Art-istje in de Kerkstraat te Aalst.

Bij de opening op 12 september vorig jaar was het de Aalsterse kunstenaar Réné Bekaert die er als eerste kwam exposeren.

Vandaag kan u er de werken van Albrecht Mial gaan bewonderen. Deze 58-jarige Aalstenaar zegt al zijn hele leven met kunst bezig te zijn. Hij exposeerde voor het eerst zo'n 20 jaar geleden. Maar ging tussendoor toch nog wat ervaring opdoen op de Aalsterse kunstacademie. Waar hij 'tekenen en etsen' ging volgen.

't Art-istje stelt nu 36 werken van Mial tentoon. Het zijn voornamelijk grafische werken. Die eerder ambachtelijke gemaakt werden met burijn en droge naald.

Albrecht Mial is nog te bezichtigen tot 8 februari in expositiecafé 't Art-istje gelegen aan de Kerkstraat 6 te Aalst.

Voor onze lezers schenkt Albrecht Mial graag bovenstaande ets weg. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is mailen naar aalst@nieuwsblad.be met een kleine motivatie: waarom zou u de winaar van deze ets moet worden? De leukste en beste inzending zal zich de eigenaar van deze mooie ets mogen noemen. Mailen kan tot 4 februari. Foto's: Véronique Van Geit.

Mial2

Blue Timbre @ The Music Club

090125-bluetimbre De warme stem van Greta Van Nuffel, begeleid door het virtuoos spel van toetsenist Wim Baeyens, brengt u een gevarieerd en eigenzinnig repertoire van jazzy en easy listening covers en dit alles op zondag 25 januari in The Music Club.

De inkom bedraagt 5 euro.
Aanvang: 17u00
Kerkstraat 11 (geboortehuis Daens) te Aalst

Telefoon: 053.41.07.47

info@themusicclub.be  www.themusicclub.be

Lifestyletips, trips en hits uit jouw buurt

Vrijuit_blog

Op zoek naar een lekker restaurant, knusse bioscoop of toffe kledingwinkel in je buurt? Voortaan krijg je een pak lifestyletips in Vrijuit, een gloednieuwe bijlage van Het Nieuwsblad en De Gentenaar.

Vrijuit steekt elke vrijdag in de krant.

Wil je meer weten? Bekijk het filmpje.

Nieuwe editie van New Years party in de Burcht

Ook dit jaar zal akv Eirg hun jaarlijkse New Year party houden in zaal de Burcht. Een vaste waarde op oudejaarsavond in Aalst voor wie zin heeft in een avondje plezier. Een bepaald muzikaal genre is er niet, alles komt aan bod, rock, pop en zelfs wat Aalsterse hits tussendoor.

Vanaf 23.30u kan je er woensdagavond het nieuwe jaar gaan inluiden. Aan de kassa betaal je 6 euro. Kaarten in voorverkoop kosten 4 euro en zijn verkrijgbaar in café 't Ajuintje op het Stationsplein te aalst.

Party

Aalst blogt zoekt nog kerstversiering

Lezer Harald De Bruyn trok onlangs naar de kerstmarkt en stuurde ons hiervan enkele foto's door via aalst@nieuwsblad.be
Heb jij ook leuke foto's van kerstversiering in ons Aalsters land? Doe zoals Harald, stuur ze ons door en geef onze blog zo wat kerstversiering mee!

Img_0833

Img_0835


Img_0834

Stand-up comedian Thomas Smith live @ The Music Club

Badgefirstchoice Thomas Smith is een stand-up comedian 'pur sang' met Britse roots, maar vooral actief in Vlaanderen en Nederland. Hij begon zijn carrière in 2000 als finalist van Humo's Comedy Cup, werd vast lid van de Comedy Explosion en verzorgde de voorprogramma's van Wim Helsens 'Heden Soup' en 'Kaboom' van Alex Agnew.

Daarnaast heeft Thomas al bijdrages geleverd aan verscheidene tv-programma's. Zoals Neveneffecten, Vermist en Iedereen Sam. Hij is ook actief als comedy-coach en workshopbegeleider voor onder andere Comedy Casino Cup en project gusu van de Antwerpse cc's.

Sommigen in het milieu noemen hem wel eens 'de denker'. Thomas Smith gaat probleemloos van onderwerpen als 'scheten' naar de 'relativiteitstheorie' en terug. Hij geeft het publiek een gevoel het zelf meegemaakt te hebben.
Ook dat stuk over vrouwenkledij dragen vragen wij ons hierbij af?

Liefhebbers kunnen zondag 21 december Thomas Smith gaan bekijken in The Music Club gelegen aan de Kerkstraat 11 (geboortehuis Daens) te Aalst.
Inkom: 5 euro.
Aanvang: 17u.
Telefoon: 053.41.07.47 of 0476.22.71.61.

Loop mee voor 'Music For Life'

Music_for_life Van 19 tot en met 24 december organiseert Studio Brussel voor de derde keer Music For Life. Het basisconcept is opnieuw een zesdaagse radiomarathon vanuit 'Het Glazen Huis' dat deze keer in Gent neerstrijkt, om geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar is dat voor het vluchtelingenprobleem, meer bepaald voor miljoenen moeders die met hun kinderen op de vlucht zijn voor oorlog en geweld.

In vijf steden van vijf provincies, Leuven, Antwerpen, Oostende, Aalst en Hasselt organiseert Music For Life ook een Run for Life aflossingsmarathon. Het is de bedoeling dat zo veel mogelijk mensen een gesponsord spurtje of drafje afleggen op een loopband in een speciale loopcontainer. Per kilometer gaat er 10 euro naar Music For Life.

Alle Aalstenaars worden op maandag 22 december vanaf 10u30 op de Grote Markt verwacht om samen zoveel mogelijk kilometers te verzamelen!

Vanuit het glazen huis in Gent en op Eén zal er live uitgezonden worden hoe het er bij ons in Aalst aan toe gaat. Studio Brussel zorgt trouwens live ook voor een paar muzikale verrassingen op onze grote markt!

Is lopen niet direct iets voor jou dan kan je nog opteren om al dansend je steentje bij te dragen en op zaterdag 13 december naar De Hopzaal, gelegen aan de Hopmarkt, af te zakken voor een vette fuif. Een organisatie van Trommelkorps Vel en Gamel die zo de actie 'Music for Life' van Studio Brussel steunen. De volledige opbrengst van deze fuif wordt  integraal geschonken aan het glazen huis. Deze Aalsterse scouts zullen op maandagavond 22 december, onder muzikaal geroffel het bedrag in Gent persoonlijk gaan overhandigen.

Ingang 3 euro, een pintje kosten er 1,5 euro.

Oudere berichten:
> Ook Massimo's ontwerp siert Aalst
> JJ De Gucht trekt Open Vld-lijst, Moerman en Antheunis op 2 en 3
> Filmpje: de Aalsterse winterfoor 2009
> JJ De Gucht lijsttrekker voor Oost-Vlaanderen?
> Win de Ferrari van Magnum
> Ambiance met AmbiDance - Win een cd
> De Snotneizen laten geschiedenis niet verloren gaan
> Naakte mannen voor Mieke
> Koop een 'sakosj' voor Mensen helpen Mensen
> Bert Gabriëls met 'Pech voor dummies' @ The Music Club
> Gracienne en Dylan dopen bij De Poipeplekkers
> Burgemeester verklaart winterfoor voor geopend
> 10 Ultieme vragen aan Sandy Lievens van Atelier Sandy
> Gilles Van Schuylenbergh scoort opnieuw met Kiltireil Eirfgoed
> Tetteplekkerwedstrijd - We hebben drie winnaars!
> 'Zot van graffiti'
> De Loge gaat uit de kleren - win een naaktkalender!
> Vier 'Valentijn' met je gewicht in bier
> De winnaars van een TW Mjoezik cd zijn gekend!
> 40 jaar Keizer carnaval Kamiel Sergant!

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Aalst blogt

  •   
    Marc Coppens en Véronique Van Geit bloggen over Aalst.

    Marc Coppens (Aalst, °1972) werkt al sinds 1995 bij Het Nieuwsblad. Houdt van Britse humor, kleinschalige festivals, het goede leven en badminton om de calorieën in evenwicht te houden. Vindt politiek intere-amusant. Droomt ervan om naast Aalst heel de wereld te zien. Daar is nog werk aan.

    Véronique Van Geit (°1971) heeft twee grote liefdes: muziek en fotografie. Dat laatste studeert ze ook aan de avondschool KTA te Aalst. Ze is een echte levensgenieter, die goedlachs door het leven gaat.

Zoeken

Nieuws uit aalst

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!