Home  Regio  aalst  aalst blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aalst?
Laat het weten aan:
Marc of Véronique
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Luc met zijn vzw Justice of law in de kijker

TempeliersLuc Brisard zijn vzw 'Justice of law' bestaat ondertussen al enkele jaren en helpt minderbedeelden met juridisch advies, sociale administratie, psychologische begeleiding en dit allemaal gratis. Hij stichtte de vereniging zeven jaar geleden en ondertussen heeft Luc ook een nieuwe orde gesticht namelijk die van 'de new tempeliers anno 2008'.

De reden waarom hij deze vereniging begon was omdat er vandaag meer en meer mensen in de problemen komen, zowel financieel als juridisch. Zelf geeft hij te kennen in het verleden ook problemen te hebben gehad. Maar zijn wilskracht zorgde ervoor dat hij er terug bovenop raakte.

Daardoor weet Luc als geen ander hoe moeilijk het is om dit alleen te moeten doen. Ook door een gebrek aan vertrouwen en de vrees om met de vinger gewezen te worden als mislukkeling binnen de maatschappij speelt hierbij voor velen een rol. Wat onterecht is volgens hem, want met de hulp van een ervaren iemand geraak je makkelijker een stap vooruit.

Zelf is Luc Brisard invalide, hij weet hoe hard de wereld kan zijn. Maar hij geeft zich niet zo maar gewonnen. Met zijn vereniging tempeliers probeert hij zo wat druk uit te oefenen op het beleid en administratie. Zo zou hij indien hij over voldoende geld zou beschikken allereerst het systeem willen aanpakken. Want volgens hem moet er nog heel wat veranderen.

Luc's levensmotto is 'leef iedere dag alsof het de laatste is' en 'de ware rijkdom van een mens bestaat uit het goed dat hij heeft gedaan'.

Het leukste aspect binnen zijn vereniging is wanneer iemand geholpen is en met de glimlach zijn bureel verlaat. Het minst leuke is eerder de keerzijde van de medaille. Mensen die toch hulp vragen maar niet bereid zijn te luisteren of weigeren zich aan te passen om zo uit de problemen te blijven of te geraken.

Luc is altijd bereikbaar of beschikbaar voor iedereen en dat 24 op 24. Hij beschikt over enkele medewerkers die hem daarvoor bijstaan en beschikt momenteel al over een 200-tal dossiers met goede afloop.

Volgens hem is er zeker toekomst in zijn vzw. Tijden als deze zullen er volgens Luc enkel voor zorgen dat er nog meer werk zal zijn. Het aantal problemen zal er niet op verminderen zegt hij.

Wie Luc wil contacteren kan dit op brisart.luc@telenet.be

Mensen helpen Mensen en restaurant SO in de weer voor wat kerstsfeer

Zingende_hondKamiel Sergant moeten we onze lezers niet meer voorstellen. Onze Keizer carnaval noemt zichzelf misschien wel 'de grootste zot van 't land' maar daarnaast is hij bij ons vooral gekend als een man met een gouden hart.

Want ook dit jaar zorgde Kamiel met alle medewerkers van de vzw Mensen helpen Mensen, dat kansarmen, minderbedeelden en eenzame mensen vandaag een gezellig kerstfeest konden beleven met lekkers en geschenkjes.

Ook staat er naar jaarlijkse gewoonte, dit is trouwens de achttiende editie, heel wat entertainment op het programma. Van zingende hondjes tot bekend en minder gekend muzikaal talent.

Voor de organisatie hiervan kan Kamiel steeds op de steun rekenen van vele vrijwilligers en sympathisanten.

Zo bood ook restaurant SO, gelegen aan de hoek van de Arbeidstraat en het Keizersplein te Aalst, zich spontaan bij Mensen helpen Mensen aan, om op kerstavond 75 mensen een luxueus kerstmaal aan te bieden.

75 gelukkigen konden dus gisteren genieten van wat weelde en luxe met een overheerlijke viergangenmenu waarbij de champagne niet ontbrak. Het restaurant draaide gisteren dus op volle toeren voor Mensen helpen Mensen. Het voltallige personeel werkte zelf helemaal gratis.

Maar er is nog meer. Kamiel Sergant heeft ook samen met stuntman Olivier Bisback een nieuw carnavalslied opgenomen. De opbrengst hiervan zal integraal naar 'Mensen helpen Mensen' gaan.
Voor dit lied, getiteld 'Wie eet er een sjakosj vèr moi'  zal er zaterdag 27 december een videoclip worden opgenomen in café 'Dirk Martens', gelegen aan de Molenstraat 54 te Aalst.

Voor deze videoclip is Kamiel nog op zoek naar een 60-tal verklede figuranten en voil jeanetten met een sjakosj.
De opnames starten er zaterdag om 14u. Figuranten die willen meewerken aan deze videoclip worden gevraagd zich al om 13u ter plaatse aan te bieden.

De vzw Mensen helpen Mensen staat in voor voedsel- en kledingbedeling, maar ook voor een luisterend oor. Tot hun spijt merken ze bij de organisatie dat steeds meer mensen het moeilijk hebben de eindjes aan elkaar te knopen. Wekelijks komen er zich gemiddeld 10 nieuwe mensen aanmelden op zoek naar hulp.
Foto's: Véronique Van Geit.

Ambidance


Dans

Enrico


Kamiel


Kerstman

Pakjes

Pds


PersIngrid en Rony met Allei-Joep in de kijker

Silver Het is feest bij AKV Allei-Joep dit jaar en iedereen zal het weten. Allei-Joep viert namelijk zijn 'zilveren jubilee'.

De groep licht ter gelegenheid ook al een tipje van de sluier voor de stoet van 2009. Want er zullen letterlijk zilveren cadeaus te rapen vallen.

Op 15 november viert Allei-Joep dan ook feest met een 'Silver Party' in de werkhallen. Een speciaal uitgebrachte pin hoort er ook bij. Tijdens de maand december volgen er nog meer verrassingen voor verzamelaars, het zal dus drummen worden bij Allei-Joep!

Volgens Allei-Joep kregen ze in die 25 jaar maar weinig waardering. Zelfs nu zijn er mensen die hen nog niet kennen. Hoewel het jaar van de recyclage kostuums met plastieke flessen bij velen toch blijven hangen is.

Vorig jaar maakten de leden van Allei-Joep een uitstap naar een kerstmarkt . Wat altijd goed is voor de moraal van de groep. Ook om zo nieuwe leden beter te leren kennen. Ze nodigden, om de bus te vullen, ook buitenstaanders uit die ze verwenden met een ontbijt en een verrassing. Iedereen was zo enthousiast over deze uitstap, dus besloten ze er dit jaar nog een editie bij te doen met een uitstap naar de kerstmarkt van Düsseldorf.

Bild0022

Voorzitter van de groep is Rony De Brouwer, en dit al 25 jaar lang. Hij is werkelijk de spil van de groep, zonder hem zou het allemaal niet zo goed draaien. Samen met zijn echtgenote Ingrid Van Geit, die de taak van secretaris op zich neemt, stonden ze samen aan de wieg van Allei-Joep.

Rony en Ingrid waren al van kinds af aan beiden carnavalisten in hart en nieren, geen enkele stoet werd gemist.
Het begon allemaal met een Burda naaiboek en wat stof, van het voormalige Sterreken. De dag nadien zat Ingrid al achter haar naaimachientje om carnavalkostuums te maken.
Zelfs zonder opleiding snit en naad, maar met een beetje hulp van haar mama ging het goed. Ook vandaag nog probeert Ingrid verschillende dingen uit en komt altijd wel wat moois uit haar machientje.
We zijn ondertussen ook al zeven naaimachines later, die enkel voor het 'stikken' van carnavalkostuums de kast uit komen.

Ze hadden een grote vriendenkring en gingen regelmatig uit, allen nog jonge twintigers en de meesten net getrouwd.
Rony, die altijd een grote liefhebber geweest is van het opkuisen en uitbouwen van auto's, stelde voor om eens met een bestelwagentje mee te gaan in de carnavalstoet. Iedereen was meteen razend enthousiast!

Maar wie in de stoet met een gemotoriseerd voertuig wou meegaan diende zich officieel in te schrijven als groep en zo besloten Ingrid en Rony met hun vrolijke bende Allei-Joep op te starten.

Er was toen net een voorval met een koppeltje, beiden agenten die werden betrapt, midden op de Hopmarkt, in hun politiecombi. Daar hij nogal vreemde bewegingen maakte zo op en neer.
En al vlug deed het de ronde dat het in het bewuste politievoertuig van 'allei-joep' was gegaan tussen beide agenten.
Zo was voor Allei-Joep meteen ook hun naam en hun eerste onderwerp geboren.

Na een eerste prijsuitreiking werd meteen ook beslist om door te gaan. 'Weir doeng voesj' klonk het bij Allei-Joep, en vandaag 25 jaar later, doen ze dat nog steeds.

Bild0087

Lees verder

AKV Possensje in de kijker

Poss1Possensje werd na carnaval ’89 opgericht en is ontstaan uit twee losse groepen.
Enerzijds was er een groepje rond de laatstejaarsstudenten van de richting informatica van het ‘Klein college’, die in hun kostuum van de 100-dagen voor het eerst in de stoet gingen in ‘89. Anderzijds was er een groepje van een tiental vrienden die reeds een tijdje als losse groep onder de naam ‘Dopoeig’ in de stoet meegingen.

Het waren vooral Johan Viette, als voorzitter, Mario De Bom de secretaris en Tom Casteur de schatbewaarder die deze groep trachtten in goede banen te leiden.

Poss2Hun eerste jaar mochten de nieuwe groepen enkel nog mee opstappen in de maandagstoet.
Aangezien het stormde met carnavalmaandag werd de maandagstoet afgelast, de danspasjes werden dan maar uigevoerd in de Keizershallen. Zodat zelfs de praalwagen niet eens buiten geweest was met Aalst carnaval. De première voor de wagen beleefden ze maar een week later op de Arend carnaval . Als eerstejaars behaalde possensje toen een eervolle 25e plaats bij de kleine groepen.

Later werd besloten om een stapje hogerop te gaan en de overstap te maken naar de middelgrote groepen.
Daarin haalden ze een hele reeks podiumplaatsen en in 2000 zelfs de oppergaai met het onderwerp 'voif van twelven'.

Poss3Toch was hun honger niet te stillen, het bestuur en de leden besloten in 2002 naar de hoogste trede te gaan, namelijk 'De Grote Groepen'.
Geen domme zet zo blijkt, want tot op heden vaart Possensje mooi mee met de top van de grote groepen.

In 2006 behaalden ze voor de tweede maal in de geschiedenis van de groep een eerste plaats met 'De klieren van de Koizer'.

Ook de prijs van de Moikes het 'Beste in de Stoet' haalden ze meermaals binnen.
Dit jaar bestaat Possensje 20 jaar, ne jubelei, zoals ze het in Aalst zeggen. Op de koop toe zal Possensje de stoet van 2009 als allerlaatste afsluiten. Een gooi naar een derde oppergaai staat dit jaar wel extra in de verf bij hen.

Possensje heeft ook meerder 'prinsen' in hun rangen. Tony in 1999, een jaar later Bart, in 2003 Den Baal, en Picqueur in 2006.
Maar enkel Tony en Picqueur werden als oorspronkelijk lid van de groep verkozen.

Een leuke anekdote is dat Possensje de eerste groep is die zowel in een jaar een prinsentitel met Picqueur en een eerste plaats kon vieren.
Later konden enkel de Sjattrellen dit nog eens over doen.

Lees verder

Jeugd Eendracht Nieuwerkerken in de kijker

Het jeugdbestuur van Eendracht Nieuwerkerken heeft opnieuw een vaste kern van enthousiaste medewerkers. Voorzitter is sinds 2 jaar Filip Bellemans, Ondervoorzitter is Walter Servranckx, Penningmeester is Rudy Verbestel, de bestuursmedewerkers zijn Koen en Annick. Trainers van dienst zijn Steven Van Meirhaeghe, Paul Van Lierde, Ken Standaert en Vincent De Smet.

Dscn0366en

Rudy Verbestel, die het initiatief genomen heeft om de jeugdwerking van Eendracht Nieuwerkerken opnieuw op te starten, is ook verantwoordelijk voor de communicatie met het hoofdbestuur.
Het jeugdbestuur heeft aan het begin van dit seizoen besloten om de trainers een Bloso-opleiding te laten volgen om zo de kwaliteit van de jeugdopleidingen te verzekeren.

Dscn0367en

Steven, Paul en Ken hebben het cursusgedeelte achter de rug en werken momenteel hard aan hun stage-dagboek dat onder begeleiding van een gediplomeerde trainer dient opgesteld te worden.

Eendracht Nieuwerkerken heeft met Geert Coppens, van de eerste ploeg, een gediplomeerde trainer in huis en zijn Geert ook heel erg dankbaar dat hij deze begeleiding op zich heeft genomen. Hiermee tonen trainers, jeugd- en hoofdbestuur hoe ze de club en de jeugdwerking in het bijzonder verder willen opbouwen en op peil te houden.

Medewerkersen

Naar volgend seizoen toe hopen ze vijf ploegen in competitie te brengen, miniemen onder leiding van trainer Steven, preminiemen -9 onder leiding van Paul, duiveltjes -8 onder leiding van Ken, en duiveltjes -7 en -6, waarvoor we momenteel nog op zoek zijn naar een trainer.

Als ploeg uit de Denderstreek zijn ze ook begaan met de vertegenwoordiger in 1ste klasse en proberen regelmatig met de jeugd FC Dender aan te moedigen, iets wat ze volgende match ongetwijfeld ook weer zullen doen. Wat ze bij FC Dender wel weten te appreciëren, zo mochten ze hun recent nog verheugen op het bezoek van Steven De Petter.

Trainersen

Lees verder

Eirg in de kijker

Carnavalgroep Eirg bijt de spits af in onze nieuwe rubriek vereniging in de kijker.
Ik onderwierp voorzitter en gewezen prins carnaval Bart De Nys hiervoor aan een hele vragenlijst.

Zelf werd mij dit jaar gevraagd meter van Eirg te zijn, iets waar ik met veel plezier in toestemde.

Onlangs hield Eirg nog hun Hollands weekend in hun lokaal Peken Moens in de binnenstraat, waarbij caravan en barbecue uiteraard niet mochten ontbreken. Foto: Véronique Van Geit.

Eirg

Eirg mocht dit jaar 27 kaarsjes uitblazen, waarbij voorzitter Bart al 20 jaar aan het roer staat en zelf zegt dit nog steeds met evenveel plezier te doen.
De vereniging telt op dit moment 65 leden waaronder 11 kinderen van alle leeftijden.

Eirgkids_2

De groep vond zijn oorsprong in de Arendwijk, bij het onstaan van de Arendcarnaval.

'wij waren een hoop jonge mensen van ouders die ook graag feestvierden met vrienden. Vandaar dat wij met het onstaan van de Arendcarnaval mee op stapten als de miniempjes van onze lokale voetbalploeg. Van het een kwam het ander. Zodat wij ons inschreven bij de grote groepen onder de naam Eirg'.
Die naam hadden wij gevonden onderaan een stuk hout waarmee we een wagentje bouwden, iedereen vond dat wel een goeie naam. Kort en bondig!

De motivatie om blijven door te gaan danken ze aan hun vriendschap onderling. De meeste leden zijn er al van jongs af aan bij en dat brengt mee dat ze een zeer hechte familie zijn. Uiteraard komen er wel eens nieuwe leden bij, maar dan wordt direct duidelijk of het klikt of niet zegt Bart.

Het leukste aspect van de groep is duidelijk die vriendschapsband, maar ook dat ze elk jaar terug op veel steun kunnen rekenen van buitenaf. Mensen die altijd en overal voor hun klaar staan.


Lees verder

Vereniging / vrijwilliger in de kijker!

Verenigingenrapport_2Het Nieuwsblad brengt het verenigingsleven van Vlaanderen in kaart. Onze reporters trokken door het land en noteerden hoe het met het verenigingsleven in Vlaanderen is gesteld.

Krijgen de clubs genoeg steun? Is er een behoorlijke sporthal? Leven de volkssporten nog?

Aalst scoort bijzonder goed in dit rapport, met 95% komen we op een derde plaats te staan. Je kan alles nalezen op www.nieuwsblad.be/verenigingsleven.

Aalst blogt koppelt daar graag een leuke reeks aan: Vereniging/vrijwilliger in de kijker.

Wil je met jouw club op onze blog verschijnen? Stuur ons dan een mailtje met foto op Aalst@nieuwsblad.be, dan contacteren wij jou binnenkort voor een reportage!

Ook als je vrijwilliger bent, of je kent een vrijwilliger die wel eens in de bloemetjes mag worden gezet, laat het dan zeker weten!

Ondertussen horen we hier graag hoe jij denkt over het verenigingsleven in onze stad!

Vind jij dat de gemeente genoeg doet voor zijn verenigingen? Laat het gerust weten door op de knop Reacties te klikken.

Oudere berichten:
> Ook Massimo's ontwerp siert Aalst
> JJ De Gucht trekt Open Vld-lijst, Moerman en Antheunis op 2 en 3
> Filmpje: de Aalsterse winterfoor 2009
> JJ De Gucht lijsttrekker voor Oost-Vlaanderen?
> Win de Ferrari van Magnum
> Ambiance met AmbiDance - Win een cd
> De Snotneizen laten geschiedenis niet verloren gaan
> Naakte mannen voor Mieke
> Koop een 'sakosj' voor Mensen helpen Mensen
> Bert Gabriëls met 'Pech voor dummies' @ The Music Club
> Gracienne en Dylan dopen bij De Poipeplekkers
> Burgemeester verklaart winterfoor voor geopend
> 10 Ultieme vragen aan Sandy Lievens van Atelier Sandy
> Gilles Van Schuylenbergh scoort opnieuw met Kiltireil Eirfgoed
> Tetteplekkerwedstrijd - We hebben drie winnaars!
> 'Zot van graffiti'
> De Loge gaat uit de kleren - win een naaktkalender!
> Vier 'Valentijn' met je gewicht in bier
> De winnaars van een TW Mjoezik cd zijn gekend!
> 40 jaar Keizer carnaval Kamiel Sergant!

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Aalst blogt

  •   
    Marc Coppens en Véronique Van Geit bloggen over Aalst.

    Marc Coppens (Aalst, °1972) werkt al sinds 1995 bij Het Nieuwsblad. Houdt van Britse humor, kleinschalige festivals, het goede leven en badminton om de calorieën in evenwicht te houden. Vindt politiek intere-amusant. Droomt ervan om naast Aalst heel de wereld te zien. Daar is nog werk aan.

    Véronique Van Geit (°1971) heeft twee grote liefdes: muziek en fotografie. Dat laatste studeert ze ook aan de avondschool KTA te Aalst. Ze is een echte levensgenieter, die goedlachs door het leven gaat.

Zoeken

Nieuws uit aalst

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!