Home  Life  TV & Radio  annelies_rutten
  
Nutteloze weetjes

Wim De Vilder 266 seconden, Helmut Lotti 259 en Annelies Rutten 272. ‘Het is zelden gebeurd dat de scores zo dicht bij elkaar liggen.’ Erik Van Looy drukt me na afloop van de opname met de neus op de feiten: mijn tweede deelname en het was bijna zover. Met dank aan Katrien Schotte in het laatste beeldfragment.

Een handvol koppels die de verleidingen van een schare knappe vrijgezellen moeten doorstaan. De ultieme relatietest wordt het genoemd, terwijl het natuurlijk gewoon om een stukje lekkere voyeuristische televisie gaat. Temptation island dus, met een van de eerste seizoenen Katrien Schotte in de hoofdrol. De slanke blondine was het lief van Tim De Pril –misschien zegt die naam u iets–, al bleek de relatie na het programma geen lang leven meer beschoren. Dat soort zaken weet ik dus. En gisteren is gebleken dat zoiets een mens al eens van pas kan komen. Want De slimste mens, dat gaat inderdaad over geschiedenis en grote schrijvers, maar ook wel eens over compleet nutteloze weetjes of feiten waarvan een mens eigenlijk trots zou moeten zijn als hij ze niét kent. Maar dat ben ik dus niet –ik kon Temptation island wel smaken in die beginperiode– en wulpse Katrien, die ik herkende in het filmpje van Wim, hielp me gisteren aan de broodnodige twintig seconden om mijn tegenspelers in te halen.

Ik had het een beetje laten slabakken voordien. Oedipuscomplex, het kwam er niet uit, hoe mooi Michiel Hendryckx de vraag ook had gesteld. Idem voor de Grootste Belgen in mijn fotoronde. Het schaamrood komt nog op mijn wangen als ik eraan denk. Eddy Merckx en Jacques Brel. Dat het een beetje vreemde foto’s waren, is maar een mager excuusje, vrees ik. De bergen gingen beter, maar dat was vooral omdat Helmut een paar echte cadeautjes liet liggen.

Heel verrassend gewonnen dus, tegen twee heren waar ik met veel plezier mee in de arena ben getreden. Wim was weer zijn charmante zelf. Heel goed aan het spelen en eigenlijk de morele winnaar van de avond. Maar dat je daar in dit spel weinig mee koopt, is intussen geen geheim meer. Helmut Lotti, het hart op de tong, spuit –gevatte!– grapjes als ware hij de professor zelf en geeft blijk van een kennis die véél breder gaat dan sommige mensen misschien vermoeden.

Of ik morgen terugkom, vraagt de quizmaster aan het eind. Natuurlijk. Ik begin de stoel steeds comfortabeler te vinden. En ik kijk ernaar uit een van de culturele grootheden van Vlaanderen te ontmoeten. Josse De Pauw, hij bezorgde me al kippenvel in zijn boeken en theaterstukken en doet dat straks waarschijnlijk op een heel andere manier. Geloof me, het is een voorrecht dit spelletje te spelen. Vanavond ben ik weer bij de pinken. Beloofd.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e54f11f54f8834 Listed below are links to weblogs that reference Nutteloze weetjes:

Reacties

Gelukwensen Annelies !
Ook al heb je veel geluk gehad. En de moeilijkste ; Al die OUDE BELGEN , de grootste Belgen, wie ligt daar nu wakker van ? Die twee verslagen mannen.... wie doet het je na ?Wim De Vilder; ik denk dat die onder de sloef ligt, hij doet veel te hard zijn best en Lotti ? ...die vindt voorlopig geen sloef !! Veel geluk voor morgen ( ietsje vriendelijker is aangenamer voor ons !! ha ha !
groeten, Wannes

 Wannes De Border op 24 oktober 2007 om 23:08

Goedemorgen,

Nu je op koers bent, gewoon blijven zitten en verder winnen tot de laatste aflevering.

Vriendelijke groet van de Spaanders voor de Vlaanders

Tom Lievens op 25 oktober 2007 om 08:05

Hetis geen ramp als je op de andere goeie stoel
belandt,maar ik ben toch blij dat ik je daar hoog zag tronen.Een beetje geluk mag ook wel en ik hoop dat het je maandag weer lukt op die troon te blijven.

Tante Lies  op 25 oktober 2007 om 09:04

Goed gedaan meid...........op naar de volgende ronde hé!!! Straks zit je in de gallerij der groten........

 Bart op 25 oktober 2007 om 09:09

Ik ben blij dat je nog in de race zit. Jou mooie gezichtje aanschouwen kan een ellendige rotdag volledig goedmaken.

een aanbidder

 Bahoma op 25 oktober 2007 om 09:55

Goed gedaan Annelies !
Laten we het volgende afspreken : 10 x winnen is Siciliaanse avond voor de buren (bij jullie thuis natuurlijk).
Veel succes !

 Xavier op 25 oktober 2007 om 10:08

Tweemaal is knap, driemaal is scheepsrecht. Als zelfs Eddy Merckx en Jacques Brel jou niet van winst kunnen houden, dan zit het écht goed. Ik voel het aan mijn water...JIJ GAAT ook VANAVOND VERDER!!!! Vooruit ermee!

 Mongo op 25 oktober 2007 om 16:17

Proficiat Annelies! Je hebt het met klasse en een bijzonder sterk geheugen gehaald! Vermoedelijk ook zeer vermoeiend na 2 weken met daarbij nog een job en kindjes... Ik heb ervan genoten. Veel succes nog in de finale.

Groetjes,
Karin Bergdal

Karin op 8 november 2007 om 23:18

Dag Annelies,

De laatste deelname was het duidelijk dat er een zekere vermoeidheid aan het optreden was.
Rust je goed uit voor de finale.
Je bent nu al de beste. Toon het elkeen!
Zelfs zonder je winst in de finale ben je super.

Hou je goed en dank voor de mooie momenten.

Frans De Vos , prof. ir.

 Frans De Vos op 9 november 2007 om 02:49

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Quiz: 15 vragen uit De slimste mens ter wereld

Nieuws

Laatste berichten Life: TV en Radio