Home  Life  TV & Radio  annelies_rutten
  
Collega Eva

Zo’n tv-programma is goed voor de connecties. Zondag was Vrouwendag en het uitgelezen moment voor een zeer vrouwelijke versie van onze zondagskrant. Om – laat ons eerlijk zijn – de zaak wat meer in de kijker te doen lopen wilden we er graag ook een paar bekende vrouwen bij. Wie de geschikte chef Nieuws zou zijn, klonk het op de vergadering. Lang hoefde ik niet na te denken. In drie uitzendingen – en evenveel napraatmomenten bij een verlossend glaasje wijn – heb ik professor Eva Brems leren kennen als een enthousiaste, intelligente en strijdvaardige dame die zich serieus kan opladen voor de zaak waar ze voor gaat. Ze hoefde er nauwelijks over na te denken. En zo komt het dat we na die vermaledijde stoelen in het Slimste Mens-decor, nu ook voor een dag de bureaustoelen zusterlijk naast elkaar konden schuiven. ’t Was fijn om elkaar eens op een andere manier tegen te komen. En wie de Vrouwenkrant heeft gezien zal het bevestigen: Eva is een pientere dame mét uitgesproken meningen die we, denk ik, niet enkel voor de Vrouwenkrant zullen gebruiken.

Zelf trok ik zaterdag op reportage naar de veldrit in Niel. Dat De Slimste Mens deuren opent mocht ik ondervinden toen ik zonder problemen werd toegelaten in de campers van Bart Wellens en Sven Nys. Dé helden van de cyclocross, maar o zo stevig met de voetjes op de grond. ’t Waren fijne babbels.

Tegelijk was Niel mijn vuurdoop als min of meer bekende mens. De eerste keer na elf uitzendingen dat ik op een plek kwam waar zeer veel mensen samen waren. En, geloof me, wennen doet het nog niet. Mensen kennen je, spreken je aan, willen op de foto (wat gaan ze in godsnaam met die foto’s doen?). Ik stond erbij en keek ernaar. Maar genoot ook van de lieve reacties die alweer kwistig werden rondgestrooid. Dat het toch zo spijtig is, vinden mensen. Tja, zeg ik dan, het is zo en niet anders. En wees gerust: ik kom nog terug!

Maar dat duurt nog even. Vanavond leun ik écht ontspannen achterover in mijn zetel voor de uitzending. De afleveringen waar ik zelf in zat waren telkens toch een beetje een beproeving. Ik wist natuurlijk welke stommiteit eraan zat te komen, of welke opmerking die eigenlijk veel pittiger, snediger of spontaner had gekund. Benieuwd of hij dat ook zal vinden. Freddy De Kerpel, onze nationale trots als het op boksen aankomt. Op papier misschien een makkelijke, maar naar verluidt is dat maar schijn. Een vat vol kennis, heb ik horen waaien. Ik ben misschien aan iets ontsnapt. Ik kijk. En ik hoop dat u dat ook blijft doen. Geniet er nog eens van.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e54f946ef28834 Listed below are links to weblogs that reference Collega Eva :

Reacties

Tof dat je blijft bloggen!

 Veerle op 12 november 2007 om 15:54

man man, ik ben 21 jaar ma annelieske, echt waar, ge moogt er gerust wezen! ge straalt echt iets uit wat iedere man zoekt in een vrouwke.
Hopelijk zien we u meer en meer op tv. Je zou de wereld een groot cadeau geven ;-)

Kevin op 12 november 2007 om 16:45

Annelies,
Natuurlijk kijken we vanavond weer naar de slimste mens, kwestie van de zwakke punten van je eventuele toekomstige tegenstanders te ontdekken hé.....Hahahahahaha!
De vrouwenkrant heb ik jammer genoeg niet in mijn handen gekregen, maar ze zal wel in orde geweest zijn...gemaakt door allemaal klassedames!
Oja, als er eens een mannenkrant wordt gemaakt, vergeet mij dan niet naar de veldritten te sturen :-)
Groetjes,
Bart.

 Bart op 12 november 2007 om 16:55

Je verslag van de cyclocross was top,evenals je foto in de modder ;)
x

Roser op 12 november 2007 om 17:05

Dag Annelies
Ik lees in humo dat U zelf niet zo mooi vind maar ik moet zeggen brilletje kopen hé meid.
Moest ik 20 jaar jonger zijn ge komt niet meer uit mijn handen knap,mooi,slim,prachtig figuur,uw vriend een gelukzak moet ik zeggen.
Waar hebt U al die tijd gezeten.
Nogmaals hartelijk gefeliciteerd met de slimste mens! heb er van genoten,maar ze zijn nog niet van U af mag ik hopen tot de finale dag!

 Jacky op 13 november 2007 om 18:38

Pfff, elke dag ga ik naar de Hogeschool in putje Gent, en nooit zie ik Annelies eens :-(

Maar succes hé! Die finale moét gewonnen worden!:-)

En nog even over mijn goede 'vriendin' Brems, goed weggewipt door dat mannenvolk, jaja!^^

 Sarah De Backer op 13 november 2007 om 23:30

Na de rust; en de iets kalmere blog...misschien nu effe tijd maken Annelies om je volgende skivakantie voor te bereiden...!

Mongo vanwege je winterse fanclub

 Mongo op 14 november 2007 om 12:53

Beste Annelies,

Je bent en blijft de ster van De slimste mens 2007.
Ik kijk al met spanning naar de finaleweek en wens je daar veel geluk.

Maken we een afspraakje
op de veldrit te Hasselt op 17/11 ?

Eduard op 14 november 2007 om 16:17

Ik vind dat je fantastisch goed hebt gespeeld Annelies !
Ik vind vooral de onnodige aandacht voor Eva enorm vervelend.

Waarom kan ze niet gewoon Eva genoemd worden zoals al de rest ook bij zijn/haar voornaam wordt genoemd? Waarom moét het per se mevrouw de professor zijn ? We zeggen toch ook niet mevrouw de journalist tegen Annelies he ;).

Ik vond je alleszinds de sympathiekste deelneemster uit De Slimste Mens, en veel succes met de 2 kindjes ! ;)

 Bassie op 22 november 2007 om 02:09

Annelies,
Een dikke proficiat.Wij hebben genoten van je
spontaniteit en je kennis.
Wanneer zien we je nog eens op TV?

 Koen Bauwens op 23 november 2007 om 09:58

beste Annelies
ik wil je feliciteren met je overwinning bij de slimste mens. ik vind dat je het heel goed gedaan hebt en dat je een leuke broek aan had!
hopelijk ben je een beetje fier op jezelf want je hebt de finale uitmuntend gespeeld.
nog veel geluk...

Celine ... 13 jaar

 Céline op 23 november 2007 om 17:51

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Quiz: 15 vragen uit De slimste mens ter wereld

Nieuws

Laatste berichten Life: TV en Radio