Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Annick Bertin wint VIP Arrangement op Linkerwoofer

Vrijdag sloten we onze wedstrijdvraag over Groot Lawijt af. We zochten de groep Audio Caffeine die vorige jaar op Groot Lawijt de talentenjacht won. Uit alle juiste inzendingen pikte een onschuldig computerprogrammaatje Annick Bertin, Hof Ten Rode 97, Baasrode uit het lijstje. Zij mag zich op 11 augustus met partner lekker laten verwennen op Linkerwoofer, inclusief een meet en greet met de artiesten.

Stadsgolf in de regen...

Afgelopen zaterdag flaneerden 80 gemotiveerde golfers gewapend met golfclubs en speciale soft balletjes door de Antwerpse straten. In plaats van een 'hole' te putten, moesten de deelnemers voorwerpen raken in zo min mogelijk slagen: het anker aan de Lange Wapper, de betonnen tafel aan Het Muntplein, een bloembak aan de kaaien, een grote reostbak aan Miniatuurstad en een mooie oude boom aan het museum. Nakeuvelen kon in café King Kong. Urbangolf16 Urbangolf17Urbangolf15

Er is al een volgende Open Urban Golf Day op 31 maart en wel op golfcours 'Skyline' op Linkeroever met een magnifieke zicht op de antwerpse...euh...skyline. Enkele sfeerbeelden van de vorige editie.

Urbangolf14 Urbangolf12

Urbangolf11

Meer info over urban golf in de artikels hieronder of op de website

Sopha wint GrootLawijt

Sunshine_concert_lovers_night_10_feb_200_3Sunshine_concert_lovers_night_10_feb_200_2De groep Sopha won vrijdag zowel de publieksprijs als de prijs van de jury. De jonge rockers verwerven zo een plaats op het podium van zomerfestival LinkerWoofer en winnen studiotijd in muziekcentrum Trix. Beluister een voorsmaakje van hun muziek op deze site of klik op de groepsnaam als u meer lust.

Kies uw favoriete band Linkerwoofer

Linkerwooferaffiche Vijf muziekgroepen strijden vrijdag 16 februari op GROOT LAWIJT voor een podiumplaats op het gratis rockfestival LINKERWOOFER. "The seven Laws of Woo", "Animal Wonka", "Menschen im Hotel", "Sopha" en "Moonfisher" geven u alvast een voorsmaakje van hun muziek op Antwerpen Interactief. Beluister hier hun mp3's en stem op uw favoriet. Misschien wint u wel een VIP arrangement op LinkerWoofer op 11 augustus als u weet wie vorig jaar de wedstrijd Groot Lawijt won? Doe snel mee aan de wedstrijd.

Stem zelf op uw favoriet in de poll rechts op deze pagina!

Groot Lawijt, vrijdag 16 februari in Zaal SAC, Hanegraefstraat 5, Antwerpen-Linkeroever.
Klik op de groepsnamen hieronder voor muziek van de deelnemers:
The seven Laws of Woo

Animal Wonka

Menschen im Hotel

Sopha

Moonfisher

Golfen in 't Stad

Urbangolf01 Urban golf is in de jaren ‘90 ontstaan in de VS. Tegenwoordig wordt de sport in elk Europees land beoefend. Urban Golf speel je in stadsparken, op pleinen, in straten, op industrie- of bedrijfsterreinen. ,,Met een speciaal balletje, dat zachter en lichter is dan een gewone golfbal moet je in zo weinig mogelijk slagen een doel Urbangolf02 proberen raken. Bij kleinere doelwitten moet je het balletje binnen een straal van 1 meter kunnen mikken.’’, zegt Ward Ramaekers, organisator van het evenement. Als doelwit of hole kunnen een standbeeld, poort, zitbank, vuilnisbak, afvoerrooster of verkeersbord dienen. Deelnemers hoeven niets van golf of urban Urbangolf03golf te kennen. Er zijn geen kledingvoorschriften en geen ingewikkelde spelregels. Tijdens een korte initiatie leer je eerst enkele basistechnieken aan en dan kan het spel beginnen. ,,We speelden tijdens de kerstvakantie nog op Linkeroever, maar zaterdag 24 februari huldigen we onze golfparcours 'South Central' op 't Zuid in. We vertrekken aan het Noorderterras en wandelen al golfend langs het Steen, het Muntplein, de Kaaien, het Sint-Andriesplein en het Museum van Schone Kunsten. Achteraf nuttigen we nog een drankje in ons clubhuis King Kong,'' schetst Ward het nieuwe programma. In de prijs van 19,50 euro pp. is begrepen: ° gebruik golfstokken, almostGOLF-ballen & wiffles & tees & shags & scorecards ° Urban-golfinitiatie ° Urban-golfcourse Antwerpen South Central van 9 holes ° Begeleiders ° Verzekering burgerlijke aansprakelijkheid ° Drankje na afloop in clubhuis King Kong

Meer info

Gansrijders bakkeleien over Keizerrijden

Hoevkeizervolk2_6 Het gansrijden is een eeuwenoude folklore in de Antwerpse Polderdorpen. In de carnavalstijd rijden leden van de verschillende verenigingen te paard onder een galg door waaraan een gans is opgehangen. Wie de kop van de gans kan afrukken wordt voor één jaar koning van zijn maatschappij. Eén keer per jaar komen koningen van de verschillende maatschappijen bijeen voor het Keizerschap. Wie hier de kop trekt wordt keizer van de ganse Polder.

Hoevkeizerwerner_2 In het vooruitzicht van een mogelijke herverdeling van het deelnemersaantal in 2008 woeden momenteel hevige discussies tussen de verschillende verenigingen. Hoeveel paarden mag elke maatschappij inzetten voor het tornooi? Moet er een verdeling blijven over de verschillende deelnemende maatschappijen en moet dan elke maatschappij evenveel paarden (drie of vier) toegewezen krijgen? Of moet er een verdeling komen per dorp? En wie moet dan voor de organisatie van het keizerrijden betalen?

Hoevnieuwekeizer Klik op 'reacties' hieronder en geef ons uw mening.

Muziek in de Wijk zoekt vrijwlligers
ZANDVLIET - BERENDRECHT Van 11 augustus tot en met 1 september vindt ook dit jaar "Muziek in de Wijk" plaats op de pleintjes in Berendrecht en Zandvliet. Naast het muzikale programma, een combinatie van artiesten uit de buurt en wereldmuziek, is er ook het aanbod van de plaatselijke verenigingen. Wil je komen meehelpen met de organisatie, wil je met je vereniging aanwezig zijn met een standje, wil je met je groep optreden, stuur dan voor 26 februari een bericht naar Werkgroep Muziek in de Wijk Spaansemolenstraat 16 2040 Zandvliet of via email: cultureleraadbzl@antwerpen.be
Halal vlees in Antwerpse scholen

Bij schooluitstappen krijgen kinderen in het Antwerpse stedelijk onderwijs enkel nog halal vlees op het menu. Halal vlees wordt volgens de moslimvoorschriften geslacht en varkensvlees komt nooit op het menu. Onderwijsschepen Robert Voorhamme verdedigt zijn maatregel: ,,In veel klasjes zijn allochtone kinderen in de meerderheid. Als de school het juiste voedsel niet aanbiedt, blijven die kinderen thuis. Zo horen ze er helemaal niet meer bij.’’ VB-fractieleider Filip Dewinter reageert verbolgen: ,,Dat een neutraal net plooit voor de voedselwetten van de islam kan niet door de beugel. Als we deze omgekeerde integratie, deze overmacht van de nieuwkomers op hun beloop laten, maken we een gigantische fout. In Straatsburg is het de moslimgemeenschap al gelukt de kerstboom in het straatbeeld te verbieden. Is Voorhamme van plan de komst van Sinterklaas in Antwerpen af te schaffen om de moslim ter wille te zijn?’’

Vindt u dit de goede weg naar meer integratie? Of bent u het eens met De Winter die stelt dat Voorhamme op deze manier Antwerpen islamiseert? Geef ons uw mening bij 'reacties'.

Jonge muzikanten gezocht!

Het Liefhebber!-Kunstenfestival levert op 5 mei het podium in Club Petrol helemaal over aan jonge bands en dj’s uit de provincie Antwerpen. Geen genre is te gek: van hiphopcrew tot rockband, van popgroep tot reggaemaster. Muziekgroepen spelen een set van 20 minuten tussen 20.00 en 00.00 uur. Dj’s draaien 1 uur tussen 02.00 en 05.00 uur. Kandidaten (16-35 jaar) sturen vóór 5 maart een demo naar de vzw 5voor12. Reglement en info bij Eric Smout, 03-226.49.63 of info@petrolclub.be

Zomers Nieuwjaarsvuurwerk?

VuurwerkDoor het slechte weer op oudejaarsavond werd het afschieten van het traditionele vuurwerk verschoven naar een latere datum. Over die datum discussieert het Antwerpse schepencollege nu al meer dan een week. Iedere schepen schuift wel weer een andere lievelingsdatum naar voor, maar het vuurwerk vastpinnen op één dag lijkt niet te lukken. Daarom nam burgemeester Janssens ondertussen de principiële beslissing om het vuurwerk op 29 juni te laten afschieten. Schepen voor Financiën Luc Bungeneers (VLD) wil het vuurwerk liever meteen uitstellen tot volgend Nieuwjaar. Naast het feit dat de stad 20.000 euro uitspaart, is er ook het milieuaspect, want het vuurwerk zorgt voor massa's CO2 en fijn stof.

Bent u voor of tegen het afsteken van het vuurwerk in de zomer? Moet het op een andere datum of schuift de stad het vuurwerk beter meteen naar het volgende Nieuwjaar door? Klik op 'reacties' en geef uw mening.

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!