Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
WIN 5 duotickets voor Dirty Trix

Muziekcentrum Trix pakt maandag uit met een avondje hiphop. Je kunt gratis deelnemen aan masterclasses breakdance, stand up dancing en graffiti. Er is een Free Style Stage, hosted bij dj Kimbo. Tussendoor wordt de film 'Fade to black' vertoond over de succesvolle carrière van hiphopster Jay-Z.

's Avonds warmen A Thugs, Halo en Toerist de club op en daarna stellen de St.-Andries MC's hun nieuwe album voor. Jiggy Djé sluit met Nederlandse hiphop de avond af.

Het Nieuwsblad geeft 5 duotickets weg voor Dirty Trix.
Wedstrijdvraag: Hoe heet de frontman van de St.-Andries MC's? Mail je antwoord naar eline_bergmans@yahoo.com, de winnaars worden maandag verwittigd.

Win een etentje voor twee bij Wok & Tandoor

Wij geven weg: Een Wok & Tandoor à volonté-menu voor twee personen. Wedstrijdvraag: Wat betekent tandoor? Mail uw antwoord naar eline_bergmans@yahoo.com

Aziatisch straatvoedsel in Wok & Tandoor


ANTWERPEN Wie zin heeft in een vleugje exotiek, kan terecht in het Aziatische restaurant Wok & Tandoor dat na grondige verbouwingen haar Indiase kelders officieel heeft geopend.

Een van de populairste restaurants op het Zuid onderging afgelopen zomer een ware metamorfose. De Wok en 't Tafeldier -het eerste wokrestaurant met zelfbediening in ons land- opende in september opnieuw haar deuren als Wok & Tandoor. Eigenaar Kasper Stuart creëerde naast de wokbranders een aparte shahigrill en tandoori-ovens zodat hij het aanbod aan oosters straatvoedsel flink kon uitbreiden. De combinatie werkt wonderwel. Met de nodige verbeelding waan je je op culinaire wereldreis.
En dat in een prachtig kader. Hoewel zelfbedieningsrestaurants vaak ongezelligheid uitstralen, gaat dat vooroordeel bij Wok & Tandoor niet op. Integendeel, het interieur straalt dankzij de intieme verlichting warmte uit. Een wand met houten latjes scheidt de zaal van de gezellige cocktailbar. Sinds vorige week kan je bovendien terecht in twee sfeervolle Indiase kelders. Het selfserviceconcept bleef ongewijzigd. Ga je voor het à volonté-menu (27euro), krijg je wél twee opwarmertjes: een smaakvolle bouillon met
zelfgebakken naan (Indisch brood) en malse kalkoentapa's met een pittige yoghurtdressing. Daarna kan je je bord vullen met een ruime keuze aan groenten en tofoe. De vingervlugge wokchefs verwerken je keuze, samen met vlees, kip of schaaldieren in een heerlijk à la minute bereid gerechtje.
Heb je dan nog een gaatje vrij, kan je een Indiaas menu -Tandoori tikka kip, gegrilde zalmfilet of Tandoori massala veggies- samenstellen. Voor wie alles mee naar huis wil nemen, is er de nieuwe meeneemformule met 15procent korting. Met Wok & Tandoor heeft trendsetter Stuart opnieuw een goudhaantje vast. Op de jaarlijkse awarduitreiking voor nieuwe restaurantconcepten in Parijs, eind maart, ontving de Antwerpse zaak de Zilveren Palm voor het innoverende idee om zowel de Zuid-Aziatische als Indiase keuken samen te
brengen onder één eigentijds dak. (cdh)

Wok & Tandoor, Gentplaats 1, 2000
Antwerpen, 03-248.95.95
www.wokentandoor.be

Teken hieronder het online rouwregister voor Roel Schonkeren

Ingetogen vaarwel van een 'gouden kind'

In een overvolle Sint-Dionysiuskerk in Kapellen/Putte werd gisteren afscheid genomen van Roel Schonkeren, de 21-jarige student rechten die zaterdagochtend om het leven kwam bij een tragisch ongeval. De viering werd grotendeels gedragen door de medestudenten van Roel.

Meer dan honderd studenten van de Universiteit Antwerpen waren met bussen naar Putte gereden om het afscheid bij te wonen. Daarnaast waren nog honderden andere mensen aanwezig.
'Onachtzaamheid en onverschilligheid hebben onze Roel de diepte in gesleurd', sprak priester Peter De Jong. Roel zou volgende week scriptor worden van studentenclub Sofia. Daar zag hij geweldig naar uit. Enkele leden van de club legden bij het begin van de viering het daarbij horende lint op de kist.
Vervolgens nam Saya Pauwels het woord. Zij was sinds enkele maanden de prille liefde van Roel. 'Ik heb het geluk gehad in januari een knappe, lieve, grappige en slimme jongen te ontmoeten. We hadden zoveel plannen samen. Roel, ik hoop dat je trots op mij bent dat ik deze tekst voor je heb kunnen schrijven.'
Zijn vriend Philippe noemde Roel de jongen met de onsterfelijke lach, die wist hoe je sfeer in een groep moest brengen. Meermaals nam priester De Jong het woord vredesprofeet in de mond om Roel te beschrijven: een jongen die altijd goed gezind was, het zonnetje in huis, charmant, attent voor iedereen en steeds voor rede vatbaar. Een zoon die een goede band had met zijn ouders of zoals wijlen grootvader Gerard Schonkeren het vaak zegde tegen zijn zoon en schoondochter: jullie hebben maar één kind, maar het is een gouden kind.' Aan het einde van de viering overhandigde vriend Philippe het scriptorlint aan Roels ouders.

Op dit online rouwregister kun je aan familie en vrienden van Roel je medeleven betuigen.

Volg via je computer de werken aan het MAS

Iedereen met een computer kan van thuis de werken aan het Museum aan de Stroom (MAS) volgen. Een webcam op de negende verdieping van de Havenbuilding volgt de bouwvakkers op de voet. Woensdag 2 mei opent op de werf aan de Hanzestedenplaats een infopunt, waar iedereen terecht kan voor inlichten over het geplande museum en de werken. Dat is elke woensdag en zaterdag tussen 10 en 16.30uur geopend. Het MAS moet normaal in 2009 klaar zijn.

www.mas.be

Winnaar Ocean Sushi

Winnaar van een etentje voor twee personen bij Ocean Sushi is Patrick Rymenams uit Deurne.

Win 5 tickets voor Ramificationsparty in Hof ter Lo

Wat is de nationaliteit van Cj Bolland? Mail uw antwoord door naar eline_bergmans@yahoo.com, de winnaars worden vrijdag verwittigd!

Op zaterdag 28 april vindt er in Hof ter Lo de derde editie van de Ramificationsparty plaats, een spetterend feest in twee zalen. In de Main Room speelt Cj Boland voor de eerste keer in tien jaar in België opnieuw een live set. Daarnaast staan Stephan Bodzin uit Duitsland en Zohra achter de draaitafels. In de kleine zaal is er drum’n bass met lokale Antwerpse dj’s.

www.ramificationsparty.be

Nikon Press Photo Awards 2006

Dinsdag werden de Nikon Press Photo Awards 2006 uitgereikt. De grote winnaar is de fotograaf Stephan Vanfleteren. Vanfleteren is al sinds 1994 actief als freelance fotograaf voor de krant De Morgen. Zijn bekroonde foto is een tragische momentopname van de sociale onrust bij Volkswagen Vorst. Jimmy Kets, eveneens freelance fotograaf voor De Morgen kreeg de eerste Promising Young Photographer Award. Zijn winnende foto geeft de sfeer van de Mega Eroticabeurs weer. De Nikon Press Photo Awards hebben als doel om één keer per jaar de mooiste of meest originele persfoto’s van Belgische of in België verblijvende persfotografen in de kijker te zetten. De laureaat voor de Nikon Press Photo Award krijgt 7250 euro aan Nikon materiaal, de Promising Young Photographer Award is een prijs ter waarde van 2200 euro Nikon materiaal. In totaal werden bijna zeshonderd foto's van meer dan zeventig professionele fotografen ingestuurd. Een overzichtstentoonstelling van een selectie van deze werken loopt van 30 juni tot en met 19 augustus in het FotoMuseum in Antwerpen. Hieronder ziet u de door de jury geselecteerde foto's voor de Nikon Press Photo Award en voor de Promising Young Photographer Award.


Nppa_06svanfletere_winner_portrait_
(Stephan Vanfleteren, beste foto in de categorie portretten)

Nppa06_winner_stephan_vanfleteren_c
(Stephan Vanfleteren, bekroonde foto in de categorie nieuws: onrust bij Volkswagen Vorst)

Nppa06_winner_young_talent_jimmy_ke
(Young talent: Jimmy Kets, bekroonde foto in de categorie omgeving: Mega Eroticabeurs)

Nppa06_young_p_photographer_kvangie
(Young talent: Katrijn van Giel, beste foto in de reeks portretten)

Nppa06_peter_devoecht_winner_sport_
(Peter De Voecht, beste foto in de categorie sport)

Nppa06_young_p_photographer_bvander
(Young talent: B. Vandermoeren, beste foto in de categorie nieuws)

Haar/Scherp: Wasknijpers en mest

Iedere woensdag schrijft Eline Bergmans in het Nieuwsblad de column Haar/Scherp.

Wasknijpers en mest

Zondag was het de dag van de aarde. En de bond Beter Leefmilieu organiseerde daarom in heel het land acties om de intieme relatie tussen natuur, landbouw en eerlijke handel in de verf te zetten. In Antwerpen ging een groep natuurliefhebbers aan de slag met mest en wasknijpers om die intieme relatie te benadrukken.

Goed, zelf heb ik behalve de mestactie weinig of niets gemerkt van de dag van de aarde. Maar misschien ligt dat aan de minder geëngageerde straat waarin ik woon, waar er eigenlijk niemand deelnam aan de dag van de aarde en waar wel iedereen buiten met een blikje bier naar de 10 Miles stond te kijken. Op het plein voor het Ecohuis op de Turnhoutsebaan ging het er in ieder geval wel vrij fanatiek aan toe. Inclusief kraampjes waar modderige biologische aubergines werden verkocht en waar je naar voordrachten over moestuinen kon gaan luisteren.

Mij leek vooral de actie om mest met wasknijpers te verplaatsen nogal een idiote handeling. Maar een vrouw van het Ecohuis verduidelijkte me dat het hier om een ludieke actie ging. Persoonlijk heb ik het niet zo bekeken op ludieke acties omdat ik er iets te vaak naar mijn zin naar toe word gestuurd om er een stukje over te schrijven. En ik kan je verzekeren dat je je tamelijk lullig voelt als je de mening van een als ijsbeer verklede bandarbeider moet vragen en die mening dan ook nog eens doodserieus in een krantenartikel moet verwerken.

‘Maar,’ vroeg de ecovrouw aan mij. ‘Hoe zet je de anders de relatie tussen natuur, landbouw en eerlijke handel in de verf?’ En daar had ik niet van terug. Glimlachend keek ze me aan terwijl ze me snel nog een foldertje in mijn handen stak over een wandeling die ze de week erop organiseerde. Ik bleef nog een poosje staan nadenken over natuur, landbouw en eerlijke handel en hun onderlinge relatie. En toen ik daar zo stond, bood een roodharig meisje me een bio-appel aan. ‘Om te proeven,’ zei ze. Een ding is zeker: Bio-mensen zijn altijd vriendelijk, maar ze geven nooit op.

Gemeentestraat heraangelegd

De fietsers en voetgangers krijgen in de Gemeentestraat en het verlengde ervan meer ruimte door bredere fietspaden en trottoirs. In ruil leveren de auto's in op hun rijbreedte.

De verkeersas Koningin Astridplein, Gemeentestraat en Franklin Rooseveltplaats is amper enkele maanden oud of ze wordt in het najaar al opnieuw aangepakt. Want heel die heraanleg bleek al snel een miskleun. Ondertussen vielen er al zeven zwaargewonden en zelfs één dode. De stad en Vlaanderen investeren samen 700.000 euro om de Gemeentestraat en omgeving in het nieuw te steken. Ze beloven wel de hinder in te dijken bij deze nieuwe straatwerken. Zo zullen de auto's blijven doorrijden en wordt er vooral aan de trottoirs gewerkt.
Globaal gezien komt het er op neer dat de auto's moeten inleveren met een smallere rijweg en het opdoeken van de afslagstroken. Zo komt er veel meer plaats voor een fietspad en een trottoir, elk minstens 1,5 meter breed. Alle bussen zullen in het vervolg tussen de auto's rijden, zodat de vrije trambaan alleen voor de trams overblijft. De oversteekplaats aan de Van Wesebekestraat verdwijnt omdat voetgangers amper de tram zien aankomen. Op de trambaan gaan alle zebrapaden weg, omdat de tram overal voorrang heeft. Er komen wel verschillende verkeerslichten bij, waar de voetgangers veilig kunnen oversteken. 'We gingen uit van het STOP-principe,' verduidelijkt minister Peeters. 'Eerst Stappers, dan trappers, vervolgens het openbaar vervoer en tot slot het privé vervoer.'

Voorrang voor auto's of voor voetgangers? En wat denkt u van de huidige situatie in de Gemeentestraat?

Oog in oog met de chimpansee?

,,Verboden te kijken.'' De Antwerpse Zoo verbiedt haar bezoekers om oogcontact te maken met de chimpansees. Maar dat schiet de vaste dierentuinklanten in het verkeerde keelgat. De dagjestoeristen tonen meer begrip: ,,Het welzijn van de apen gaat voor''.

'Moeten we soms een apenmasker opzetten?'', zegt een laaiende Yvonne Wernaerts die bijna elke dag haar chimpansees bezoekt in de Antwerpse dierentuin. ,,Ze komen altijd naar ons, vooral Chita. Wij komen voor de dieren, maar het is even duidelijk dat de dieren dol zijn op ons. Het zijn nu eenmaal menselijke mensapen. Het is te laat om er nog wilde jungleapen van te maken. Deze nieuwe maatregel van de Zoo is gewoon belachelijk.''
Verboden te voederen is al langer bekend in de Zoo, maar nu voert ze bij de mensapen ook verboden te kijken in. ,,We vragen gewoon dat de bezoekers geen band smeden met de dieren'', zegt Ilse Segers, woordvoerder van de Zoo. ,,Door bijvoorbeeld weg te kijken als de apen oogcontact zoeken. We willen dat onze chimpansees aap worden tussen de apen. Voor enkele apen, die opgroeiden tussen de mensen, is permanent innig contact met de mensen geen stimulans om zich in de apengroep te integreren.'' Hét zorgenkind daarbij is Chita. Ze groeide op als huisdier bij mensen en het klikte nooit echt goed met de andere apen in de Zoo. Ze zit zelfs meestal met haar rug naar haar collega's in de chimpanseekooi. ,,En daardoor wordt ze dikwijls gepest'', zegt Segers. ,,Het zowat miljoen mensen dat ons jaarlijks bezoekt, vormt geen enkel probleem. Maar het zijn de paar, nog geen tien, verhitte chimpanseefans die voor problemen zorgen. Ze geven onze dieren amper de kans om zichzelf te zijn tussen de apen.''
De maatregel lijkt weinig effect te sorteren, want alvast gisteren lapte iedereen het kijkverbod aan zijn laars. Meer nog, heel wat mensen wilden na het lezen van het verbodsbordje Chita net diep in de ogen kijken. (KRG)

Heeft u de afgelopen week de Zoo nog bezocht? De chimpansees in de ogen kijken: Mag het of niet?
Geef hieronder uw reactie!

Chimpansee

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!