Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
"A Night at the Movies"

Img_2971

Door de weersomstandigheden van eind 2006 werd het een prachtige Vuurwerkavond op vrijdag 29 juni 2007. Vuurwerk op het einde van het jaar, werd Vuurwerk op het einde van het schooljaar! Deze maal geen regen, maar licht, kleur, muziek en gekletter! Het was indrukwekkend, het was heel mooi! Het mooiste moment was na de laatste knetters, toen werd het stil en dan het applaus dat opsteeg aan beide oevers van de Schelde!! Mijn kippenvelmoment.

Bekijk hier meer foto's.

Groetjes,

Liliane

Minimaal, kroniekje door Bert Verhoye

GASTVRIJ

In mijn jonge jaren waren zigeuners me niet vreemd. Ze zwierven in stokoude Mercedessen of grote Amerikaanse wagens, of soms ook nog met kar en paard, door West-Vlaanderen, op zoek naar vodden en oud ijzer. Ik moet een jaar of vijf geweest zijn toen een oude zigeunerin aan mijn vader vroeg of ze de reusachtige slak mocht hebben, die op de garagepoort kroop. Ze wikkelde het diertje in een lap en stopte het in haar zak. Meer heeft een kinderfantasie niet nodig om op hol te slaan.

Lees verder

De beste garnaalkroketten?

'Veruit de beste garnaalkroketten ter wereld!' Dat staat op een groot bord geschreven in 'De Post', een van de tavernes op de Groenplaats. Voor de toeristische zomerreeks van het Nieuwsblad zijn we op zoek naar de beste adresjes in (de provincie) Antwerpen voor verse garnaalkroketten. Waar heeft u de beste garnaalkroketten geproefd? En waar zijn de garnaalkroketten het minst lekker? Graag uw mening ...

BorgerRio: na een fikse regenbui warmde Borgerhout op…

Img_2664_3

Zaterdag 23 en zondag 24 juni was het wereldmilieufestival in en om het Ecohuis op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. Ik was er omstreeks 13 uur samen met een fikse regenbui! Later de op dag bleef het vrij zonnig en droog. Een massa nieuwsgierigen, muziek en dans langsheen de straat, optredens aan het EcoHuis, braderie en milieumarkt, drankjes en hapjes, straatanimatie voor jong en oud... Het was een gezellige Zuiderse drukte daar in Borgerhout!

Bekijk hier meer foto's.

Groetjes,

Liliane

Bierpassie Weekend op de Groenplaats

P8_2

Het achtste Bierpassie Weekend op de Groenplaats, onder het waakzaam oog van P.P.Rubens en in de verte de kathedraal, kón niet anders dan een succes worden! Er waren 150 lekkere bieren en vele fijnproevers... en er was de Dixieland Street Band die zorgde voor muziek en de nodige ambiance!

Bekijk hier meer foto's.

Groetjes,

Liliane

Haar/Scherp: Vogelidealisten, een uitstervend ras

Iedere vrijdag schrijft Eline Bergmans de column Haar/Scherp in het Nieuwsblad.

De vale gieren zijn het land weer uit. Dat hoorde ik Jan Rodts, directeur van de Vlaamse vogelbescherming met een trillende stem op de radio verkondigen. De kisten varkensvlees die hij een dag eerder nog in alle stilte in een weiland in Ninove had gedropt, had hij netjes weer moeten inladen. De gieren hadden hun vleesontbijt koudweg laten staan. En hoe zou je zelf zijn als er een invasie vogelvrienden gewapend met telelenzen op je bord staat te kijken? Rodts heeft het varkensvlees ondertussen naar het Natuurhulpcentrum van Opglabeek gebracht, waar het bewaard wordt in de diepvriezer. Later zal het aan de vossen gevoederd worden.
Mij leek het in eerste instantie nogal een dom idee om varkensvlees uit te stallen in een weide. Maar vogelbeschermers zijn een ras apart en Jan Rodts behoort tot die uitstervende generatie van vogelidealisten. Hij wilde de gieren met een stevig ontbijt sterken in hun zware tocht terug naar de Spaanse Pyreneeën.

Lees verder

New York Times bericht over Antwerpse Kloosterstraat!

De prestigieuze New York Times, één van ’s werelds beroemdste kranten, stapte af in de Antwerpse Kloosterstraat en het rommelmarktje aan de voetgangerstunnel. In het artikel van de toeristische bijlage niets dan lof voor deze brocantestraat: ‘Koopjes zijn de aantrekking’, stelt Andrew Ferren. De reisjournalist trok naar de Scheldestad voor antiek, maar stelt vast dat dit door de zwakke dollar bijna onbetaalbaar is. ‘Gelukkig is er de Kloosterstraat, een mijl lang vol grillige en goedkopere antiekwinkels, die het oude hart van de stad met het zuid verbindt.’ Ferren heeft niets dan lof voor de Kloosterstraat, al raadt hij zijn Amerikaanse lezers wel aan om vroeg te komen. ‘Want op de late zondagnamiddag wordt het er erg druk. Eén winkel verdubbelde dan zelfs zijn prijzen’, stelt de New York Times. (krg)

Kun je nog koopjes doen in de Kloosterstraat? Of laat de New York Times zich rollen?

Rechtzetting

In een artikel dat twee weken geleden in het Nieuwsblad verscheen over Second Life is een foutje geslopen. De foto's die er bij werden gegeven zijn van de pop-rock coverband Grensgeval en niet zoals in het artikel stond van de Neon Jugement. De foto's werden genomen door Ann Wuyts (Vint Falken op Second Life).

Minimaal, kroniekje door Bert Verhoye

AAN HET WERK !

Uit een vrij recent verleden herinneren wij ons dat in sommige jeugd - en buurthuizen van de stad met veel enthousiasme de graffitikunst werd aangeleerd. Lees: het graffitispuiten aangemoedigd.
De resultaten van de cursussen waren snel te bewonderen in het stadsbeeld. Bekladde muren, volgespoten rolluiken, zotte symbolen op garagepoorten.

Lees verder

Fototalent uit Antwerpen

Cathy2a Op Antwerpen Interactief kan je vanaf vandaag de beelden van een twintigtal Antwerpse fotografiestudenten bekijken én beoordelen. Bekijk hier de foto's.

Het is juni en dat betekent zweten, zwoegen en nachtjes doorwerken om de deadline te halen. Er wordt heel wat moois afgeleverd aan de onverbiddelijke jury, maar na de verplichte tentoonstelling op de academie krijgen nog maar weinig mensen de beelden te zien. We vroegen daarom aan enkele studenten van de Stedelijke Academie Hoboken en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen om hun werk op onze website te publiceren. Iedereen die wil, kan zijn mening over de foto’s daar achterlaten. De thema’s van de studenten zijn heel verschillend, van dementerende ouderen tot de eeuwige liefde. Wie graag nog meer werk ziet, kan naar de expo van zeven laatstejaarsstudenten aan de academie van Hoboken. Zij bundelden hun krachten in het collectief sedm en stellen tot 29 juni tentoon in de Loods Zuidervelodroom op de Haantjeslei. (lst)

sedm groepstentoonstelling. Van 22 tot 29 juni. Haantjeslei 68, Antwerpen. www.myspace.com/geenoudedamesmetduiven 

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!