Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Ondergronds sorteerstraatje Spoor Noord
Binnenkort krijgt park Spoor Noord een ondergronds sorteerstraatje.. Dit zal het bovengronds sorteerstraatje aan de Perrierhal vervangen dat op 1 augustus sluit.  

Het park Spoor Noord werd door de stad Antwerpen uitgekozen als locatie voor de inplanting van een nieuw ondergronds sorteerstraatje. Het systeem van de ondergrondse sorteerstraatjes, waarvan een eerste verscheen op het Groeningerplein in Borgerhout, werd immers zeer positief geëvalueerd. De stad plant de komende jaren dan ook 30 nieuwe sorteerstraatjes. De komst van het nieuwe sorteerstraatje in park Spoor Noord maakt de aanwezigheid van het oude, bovengrondse sorteerstraatje aan de Perrierhal overbodig. Vanaf 1 augustus kunnen de bewoners er niet langer terecht met hun huisvuil.

 

Documentaire over Chicagoblokken

Antwerpenaar Steven Perceval gaat een documentaire draaien over de Chicagoblokken op Linkeroever. Perceval krijgt daarvoor de financiële steun van de Belgische Stichting Roeping, die jaarlijks een beurs geeft van 10.000 euro aan 16 jongeren om hun 'roeping' waar te maken. In zijn documentaire wil Perceval een ander licht werpen op de beruchte sociale woonblokken. Zijn project werd ondermeer genomineerd door filmregisseur Stijn Coninx. Perceval is nog wel op zoek naar extra sponosors om zijn film te financieren.

Mosselfeesten in Antwerpen

Img_6502

Ondanks griepje wilde ik de start van 3 dagen Mosselfeest in mijn stad niet missen. Gelukkig maar,  want voor deze 25ste editie was er deze dag naast muziek, zang en dans, ook een verrassing...er was taart! voor iedereen!!

Bekijk hier meer foto's.

groetjes,

Liliane

Zomerse Zondag op Sint-Paulusplaats

Zondag 29 juli organiseert de stad Antwerpen voor de vijfde week op rij een 'Zomerse Zondag' op de Sint-Paulusplaats. Het plein wordt dan omgetoverd tot één grote dansvloer.
Deze week staat de 'Zomerse Zondag' in het teken van de folk. De namiddag start met een Boombal. Van 15 tot 16 uur is er een dansinitiatie, daarna speelt een Boombal-dj tot 20 uur. Het programma wordt ook nog aangevuld met een liveoptreden van Rio de Amberes. Alle activiteiten zijn gratis.

DE VLAM op weg naar Engeland!

Img_6018
Naar aanleiding van 100-jaar scouting werd deze Vlam aangestoken in Kenia, aan het graf van Lord Baden-Powell, stichter van de Scoutsbeweging. Zij doorkruiste Kenia, Ethiopië, Soedan, Egypte, Griekenland, Italië, Frankrijk, en nu België. Vandaag 27 juli 2007 trekt de vlam door ons land richting Brownsea Island in Engeland waar het eerste scoutskamp plaats had in 1907.

Bekijk hier meer foto's.

Groetjes,

Liliane

Site van de week: Trappy

www.trappy.be

Studenten van de Katholieke Hogeschool Kempen werkten een fietsvariant uit van Mappy, de online routeplanner voor auto’s. Trappy maakt het mogelijk om vanuit een bepaald knooppunt in een gemeente een fietsroute met een zelfgekozen lengte te selecteren. Vrijwel iedereen kent Mappy, de routeplanner voor auto’s en studenten uit de Kempen werkten samen met Innnotek en Toerisme Provincie Antwerpen een alternatief uit voor fietsers. Trappy is gebasseerd op het TPA-fietsknooppuntnetwerk en maakt het mogelijk om vanuit een bepaald knooppunt in een gemeente een route met een zelfgekozen lengte te selecteren. Trappy is een studentenproject met kinderziekten en wie vragen of suggesties heeft over het project kan die doormailen naar trappy@tpa.be

Nationale Feestdag in Antwerpen

Img_5718

België werd onafhankelijk in 1830. De Nationale feestdag werd vastgesteld op 21 juli. Het was op 21 juli 1831 dat Leopold I, de eerste Koning der Belgen de grondwettelijke eed aflegde. Dit jaar had de viering van de Nationale feestdag plaats in het Stadspark. Het werd een serene en mooie plechtigheid.

Bekijk hier meer foto's.

groetjes,

Liliane

KIJK MIJ! - Hommage aan het publiek

Dsc01853

De foto’s van Jordi Bove over een wonderlijk publiek tijdens het verblijf van de olifant en het reuzinneke vorig jaar in Antwerpen... ze lokten mij naar het Sint Jansplein. En brachten mij mooie herinneringen aan een schitterende driedaagse. Ik maakte deel uit van zijn enthousiast publiek, maar had enkel oog voor 'De Olifant en het Reuzinneke'.

Bekijk hier meer foto's van vorig en dit jaar.

groetjes,

Liliane

De parka's, door Bert Verhoye

Bet Verhoye schrijft twee keer per week zijn kroniekjes in het Nieuwsblad.

Zes jaar geleden kreeg Walter Van Beirendonck de opdracht om de werkkledij van de Antwerpse stadsarbeiders te restylen. Dat was me nogal wat.
Na Bono en U2 de mannen van de vuilkar.
Schepen van de vuilkar Pairon glom nog harder dan gewoonlijk en cultuurschepen Antonis nam het woord ‘mijlpaal’ in de mond. Nimmer of nooit was het imago van het stadspersoneel zo in het straatbeeld geaccentueerd. Zelfs de vakbonden lieten blijde geluiden horen en vervaardigden foto’s van hun leden in de nieuwe tooi. Antwerpen zou evenwel Antwerpen niet zijn, als de randjes van dit leuke idee niet ras werden afgeknaagd.

Lees verder

Meer herbruikbare goederen opgehaald in 2007

De stad Antwerpen verwacht een stijging van 8 % voor het inzamelen van herbruikbare goederen voor dit jaar. Deze verwachting is gebaseerd op een extrapolatie van de cijfers van de voorbije jaren en de beschikbare voertuigen van het kringloopcentrum die kunnen ingezet worden.

Sinds 1 februari 2005 verbindt de stad Antwerpen er zich toe om samen te werken met een erkend kringloopcentrum voor het hergebruik van afvalstoffen. Zoals in het bestuursakkoord vermeld wordt, zal de stad verdere inspanningen doen om de restafvalfractie terug te dringen door preventie, een verbeterde ophaling en het hergebruik van goederen. Dit jaar verwacht de stad een stijging van het ingezamelde volume herbruikbare goederen van 8%. Om de stijging van het ingezamelde volume te bekostigen, verhoogt de stad haar uitgave voor het ophalen van herbruikbare goederen door het kringloopcetrum tot 200 000 euro voor 2007.

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!