Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Antwerpen autovrij

Securedownload1


Antwerpen Autovrij, Antwerpen komt op straat, Antwerpen komt tot rust… Antwerpen Sport!
23 september 2007 in Antwerpen, ook de Dag van de Diversiteit

Benieuwd naar meer foto's? Klik hier

groetjes
Liliane

Kijkboek en Open Dag 'Werf van de Eeuw'

Vandaag werden het kijkboek 'Werf van de Eeuw' en de Open Dag van 14 oktober voorgesteld.


Arbeiders_werf_van_de_eeuw_copyri_2

Gisteren of vanochtend heeft elke Antwerpenaar in primeur een exemplaar van het nieuwe kijkboek ‘Werf van de Eeuw’ in de brievenbus gekregen. In dit gratis kijkboekje vindt u een overzicht van de meest recente stadsvernieuwingsprojecten: van het Museum aan de Stroom tot Park Spoor Noord, van een skatepark in het stadspark tot de heraanleg van de Scheldekaaien.

Lees verder

Stratenloop Spoor Noord

Op zondag 7 oktober 2007 vindt de derde stratenloop plaats in de omgeving van het toekomstige park Spoor Noord.

Met een jaarlijkse stratenloop voor recreatieve lopers betrekt de stad, via het wervend programma dat hier actief is, mensen bij de evolutie van een bouwwerf tot een sportief en recreatief park. De derde stratenloop Spoor Noord bestaat uit een kort parcours voor de kleinsten, een kinderparcours, een parcours van 5 km en één van 10 km.

In september 2005 startte de aanleg van het park Spoor Noord op de terreinen van het voormalige spoorwegemplacement. Aan de westelijke kant van de Viaductdam zijn de muren gesloopt en worden paden, structuren en glooiingen zichtbaar. De oostelijke kant van de Viaductdam is gesaneerd. Ook hier is de stad begonnen met de parkaanleg. Verwacht wordt dat het westelijk deel van het park (tussen Viaductdam en de Leien) begin 2008 opent. In de zomer van 2009 zou het park dan volledig openen.

Het wordt een park om in te rusten, te lezen, te zitten, te eten, maar ook om in te sporten. Men zal er kunnen skaten, lopen, fietsen, voetballen, volleyballen, .... En op 7 oktober kunnen de sportievelingen er al terecht voor de stratenloop.

Parcours en praktisch?

Lees verder

Nieuw asfaltlaag voor fietspad Londenstraat

Fietsers die langs de Londenstraat rijden worden geconfronteerd met een weinig comfortabel en erg hobbelig fietspad. In afwachting van een definitieve heraanleg van de straat wordt de situatie voor fietsers alvast verbeterd met een nieuwe rode asfaltlaag en enkele varkensruggen. De aannemer is hier momenteel mee bezig. De werken duren tot eind volgende week.

Het districtsbestuur verwacht geen noemenswaardige hinder voor het doorgaand verkeer.

Lees verder

District viert 100-jarige handelszaken


Het district zet 20 honderdjarige handelszaken in de bloemetjes.

De Antwerpse binnenstad is een belangrijk commercieel centrum met tal van handels- en horecazaken. Naast de grote, internationale winkelketens blijven gelukkig ook kleinere handelszaken goed vertegenwoordigd in het district. Enkele van hen zijn ondertussen vaste waarden geworden, gekend om hun uitzonderlijk aanbod, uitstekende service of opvallende kwaliteit.

De aanwezigheid van handels- en horecazaken draagt zonder twijfel bij tot het bruisende en levendige karakter van de stad. Het Antwerpse districtsbestuur en UNIZO Antwerpen stad vonden het hoog tijd om in aanloop naar de 20ste Dag van de Klant, 20 honderdjarige handelszaken in de bloemetjes te zetten.

Lees verder

Foto's: Wings for Children

Securedownload

Op 18 september 2007 organiseerde Jeugd en Luchtvaart de 27ste editie van de luchtvaartdag voor mindervaliden, sinds deze editie omgedoopt naar “Wings for Children”. Frank Sanders, vorig jaar overleden, deed het 26 keer. Thans is de organisatie in handen van vier Jeugd en Luchtvaarders met de ondersteuning en de ervaring van Sanders' weduwe Dédée Sanders-Van Vlasselaer en meer dan honderd belangeloze medewerkers.
Ongeveer 1400 deelnemers over de taal- en landsgrenzen heen, ontvingen een luchtdoop hoog boven de metropool en gingen letterlijk en figuurlijk in de wolken. Ik ook... Een mooi initiatief dat vele hartjes deed popelen van ongeduld en van geluk.

Nieuwsgierig naar meer foto's? Bekijk ze hier

Liliane

Foto's: Zuiderzinnen

Securedownload

Zuiderzinnen stond dit jaar in het teken van de Literatuur van de Stad, met een ode aan Willem Elsschot.
Enkele sfeerbeelden uit de omgeving van het Museum voor Schone kunsten.

Bekijk hier de andere foto's.

groetjes,
liliane

Foto's: Regenboogparkje

Zuid

De Scheldestraat op ’t Zuid kreeg een nieuw gezicht. Op 14 september was er het groot openingsfeest van de nieuwe speeltuin die ontworpen werd door scholen en kinderen van de Regenboog en de Steinerschool, samen met het District.

Klik hier voor meer foto's

Groetjes
Liliane

Site van de week: Sultan der maanden

Op 22, 23 en 24 september vindt op het Sint-Jansplein het Ramadanfestival 'Sultan der Maanden' plaats.

Ramadan_7

Drie dagen lang vindt op het Sint-Jansplein 'Sultan der Maanden' plaats, een multicultureel festival dat volledig in het teken staat van de islamitische vastenmaand 'ramadan'. De organisatoren willen alle Antwerpenaars, ongeacht religie of sociale afkomst, betrekken bij dit typisch islamitisch feest.

Op het Sint-Jansplein wordt een kleurrijk tentenkamp opgesteld waar allerlei activiteiten plaatsvinden. Centraal staat de gezamenlijke vastenverbrekingsmaaltijd met zonsondergang. Deze wordt gratis aangeboden aan alle Antwerpenaars. Daarnaast is er animatie voorzien en zijn er tal van kleurrijke workshops en podiumactiviteiten gepland.

Meer informatie vind je op www.sultandermaanden.be

Foto: Verdronken Land

Verdronkenland

Het gehucht Goeverdinge naast de spoorweg Brussel-Antwerpen kwam in het nieuws door een maandenlange invasie van vogels. Maandag 3 mei 1954 kwam het teug in het nieuws, toen kregen de inwoners het bevel hun woningen te verlaten wegens een te groot explosiegevaar ingevolge naderende onweders. De fabriek, huizen, het OLE tankstation, alles werd verlaten, niemand keerde ooit terug.

Tijdens graafwerken aan de huidige Noord-Zuidverbinding stootte de NMBS op de resten van het verdwenen gehucht Goeverdinge. Uitzonderlijk mocht het publiek gedurende de Zomer van Antwerpen, deze unieke archeologische site bezoeken.

Benieuwd naar de foto's van het verdronken land? Klik hier

groeten
Liliane

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!