Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Halloween in de zoo: foto's

Sized_hallozoo

Halloween in de Antwerpse zoo: minder griezelig, maar heel mooi!
Een voorsmaakje...

Andere foto's kun je hier bekijken!

groetjes
Liliane

Groenplaats wordt sneeuwstad: foto's

Sized_img_5882

De Groenplaats was dit weekend een “SnowCity” met informatie over wintervakanties en vooral veel sneeuwpret voor jong en oud!

Benieuwd naar de andere foto's? Klik hier

groetjes
liliane

Schooltjes volgen workshop klassieke muziek

De Filharmonie ontwikkelt uitgebreide trajecten voor leerlingen uit de derde graad lager onderwijs uit Antwerpen-Noord. Ze worden in kleine groepjes voorbereid op het bijwonen van een muzikale voorstelling in de Elisabethzaal.

Voor veel van deze kinderen vormt dit het enige contact met live klassieke muziek. Educatieve medewerkers van deFilharmonie gaan vooraf naar de school en geven informatie over het orkest en het concert.

Daarna brengt de klas een bezoekje aan een orkestrepetitie en mogen de kinderen instrumenten uitproberen. Met een interactieve workshop worden de leerlingen voorbereid op de uiteindelijke voorstelling in de concertzaal. Op dinsdag 6 november brengen de kinderen van Villa Stuivenberg een repetitiebezoek aan deFilharmonie.

Stadsfeestzaal: foto's

Sized_img_5311
Op 8 februari 1908 werd de Stadsfeestzaal aan de Meir geopend, op 27 december 2000 brandde ze volledig uit. Op donderdag 25 oktober 2007 opende de Stadsfeestzaal opnieuw. Voor wie haar zoals ik vroeger meermaals bezocht heeft, is het pure nostalgie. Gelukkig werd veel van het oorspronkelijke, gerestaureerd en behouden! Nu is het een gloednieuw winkelcentrum met een prachtig overdekte binnenplaats.

Benieuwd naar de andere foto's? Klik hier

groetjes
Liliane

Foto's plantentuin

Dsc01788_largejpg_2

De botanische tuin steekt in een nieuw kleedje en onze blogfotgrafe Liliane ging een kijkje nemen in deze groene oase in hartje stad. Haar andere foto's bekijk je via deze link.

Reageer: Uw mening over de nieuwe Stadsfeestzaal

Stadsfeestzaal_3 De vernieuwde Stadsfeestzaal is officieel geopend. In dit prestigieuze gebouw tussen de Meir en Hopland namen heel wat bekende en gevestigde modenamen hun intrek. Wij zijn razend benieuwd naar uw ervaringen en reacties hieromtrent.


Bent u er al geweest? Wordt u een trouwe bezoeker?
 

Favoriet van Mitta Van der Maat

Elke week vind je op de lifestylepagina een rubriek terug  waarin we een BV enkele vraagjes stellen over Antwerpen. Waar eet en shopt hij het liefste? Waar gaat hij uit? Heeft hij of zij bovendien ook een favoriet plekje in de stad?
Op de weblog kan je nu ook ontdekken wat het favoriete boek en film is van deze BV!
Mitta_4
‘Mijn lievelingsboek is “Mefisto” van Klaus Mann, waarin ik voor artiesten, in het bijzonder, de waarschuwing zie zich niet door het establishment te laten paaien.’


'Mijn lievelingsfilm is de mierzoete "Brother Sun, Sister Moon" van Franco Zefirelli, met liedjes van Donovan. Franciscus van Assisi als een soort hippie, zeg maar, met prachtige natuurbeelden, en hééél
romantisch! Als ik die ooit op DVD te pakken kon krijgen....'

 

Reageer: Taxichauffeur moet Nederlands kennen

Stadsbestuur schaft voorlopige vergunningen af

De Antwerpse taxichauffeurs krijgen geen voorlopige vergunningen meer. Ze moeten hun kennis van het Nederlands en de stad eerst bewijzen. De taxisector vreest hierdoor moeilijker personeel te vinden.

Lees meer in het artikel van vandaag.

Doe mee aan onze poll in de rechterkolom.

Vind u het essentieel dat uw taxichauffeur Nederlands kent of begrijpt u de bezorgdheid van de taxisector? Bent u al in een situatie terecht gekomen waarin een taxichauffeur de weg niet kent?

Openingsfeest met Inca's in het stadspark

Het speelterrein in het stadspark is bijna helemaal klaar. Vanaf 30 oktober is het een heuse Incasite. Kleine avonturiers kunnen er als echte archeologen onder andere op zoek gaan naar restanten van monumenten.

Op het openingsfeest van het nieuwe speelterrein krijgen de kinderen een heel specifieke archeologische opdracht van schepen voor jeugd Leen Verbist, die het terrein officieel zal openen.

Alle kinderen zijn welkom, liefst verkleed als Inca-indiaan of archeoloog en voorzien van een zelf geknutseld Incamuntstuk. Ze kunnen dan langs de brug, de glijbaan, de schommel, de wiebelende banden, een lianentouw en de afgedankte jeep op zoek gaan naar de schat.

Iedereen is welkom van 11 tot 14 uur in het stadspark om de Incasite te bewonderen. Alle aanwezigen worden getrakteerd op een hapje en een drankje.

Change the DJ brengt jongeren uit Oeganda en Antwerpen samen

Dj_2 Provincie Antwerpen steunt project ‘Change the DJ’ van Vredeseilanden en Zappa.

Het is een uniek uitwisselingsproject tussen DJ's van Oeganda en Vlaanderen dat een brug slaat tussen jongeren van hier en van het platteland in Oeganda.

Op initiatief van Vredeseilanden sloegen DJ Stereofocus van Zappa (Antwerpen) en DJ Vicious uit Kampala de eerste brug.

Vanaf 23 oktober start in Vlaanderen een DJ-selectie waarvan de winnaar in april 2008 dé ervaring van zijn DJ-bestaan zal beleven in Oeganda. Voor meer info surf naar www.wineendj.be

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!