Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze week in de kijker


KerstmarktIn de Zeemanskerk aan de Italiëlei vond een Noors-Zweedse Kerstmarkt plaats.Onlangs opende de nieuwe skatebowl op Antwerpen Noord. Met de nieuwe BMX- en skatebowl is het eerste stukje van het Park Spoor Noord af.

Skate_2

 

 
Kapsel


Academie Verbist houdt een tweejaarlijkse kapselshow in het Hilton hotel. Deze show is het eindexamen van de studenten. 

 


Basisschool 'De Musica' doet mee met School aan de Beurt. School aan de Beurt laat leerlingen, leraars, ouders en buurt samenwerken rond thema's als veiligheid en respect in en rond de school. Van parkeerdruk rond de school tot snoeproutes, van onveilige fietspaden tot wapendracht. De school laat zich hier van haar propere kant zien.

Kuisen_2
Tijdens de kerstperiode (23/12 tot 1/1) vindt het Groot Antwerps Wintercircus plaats in de Lotto Arena. Jean-Marie Pfaff demonstreert zijn talent in een wedstrijd met voetballende honden. Hij vertelt hierover tijdens een persconferentie. Je kan er meer over lezen hier.

Circus


Klik op de links om meer foto's te zien. Beelden zijn van John Moussiaux.

Favoriet van Luc Caals

Elke week vind je op de lifestylepagina een rubriek terug  waarin we een BV enkele vraagjes stellen over Antwerpen. Waar eet en shopt hij het liefste? Waar gaat hij uit? Heeft hij of zij bovendien ook een favoriet plekje in de stad?

Op de weblog kan je nu ook ontdekken wat het favoriete boek en film is van deze BV!

B5_gfr1kmmuc1asluccaals
Luc Caals is absoluut geen boekenwurm. 'Ik lees heel weinig. Het eerste boek dat ik me kan herinneren is  'Ik was twaalf en ik fietste naar school' van Sabine Dardenne, een heel aangrijpend verhaal.'

'Als favoriete film kies ik voor  'Plop en de Pinguïn', in functie van mijn kleinkind dan natuurlijk! Vroeger ging ik al eens naar de bioscoop om een filmpje mee te pikken maar dat komt er de laatste tijd veel te weinig van.'

Het Galgenweel: herfstfoto's

Vreline

Het Galgenweel is ontstaan door een dijkbreuk van de Schelde en ligt in een Scheldebocht aan de Beatrijslaan, Linkeroever. Vanaf daar heb je een prachtig zicht op de stad. Op het Galgenweel wordt gevist, maar ook zeer actief aan kleinzeilerij gedaan. Wandelen, fietsen en joggen rond dit brakwatermeer is ook heerlijk, zowel in het zomerseizoen als nu in de herfst.

Benieuwd naar mijn andere foto's? Klik op deze link

Groetjes,


Reageer: Bent u tegen de doodstraf?

Op 30 november vindt de zesde internationale dag 'Steden voor het leven - Steden tegen de doodstraf' plaats. Meer dan 500 steden verlichten dan een monument om duidelijk te maken dat ze tegen de doodstraf zijn. Antwerpen verlicht Brabo en het stadhuis in het groen, de kleur van de hoop. Bovendien zal aan de balie van het stadhuis een petitielijst liggen.

Tot en met 30 november kunnen inwoners van de stad Antwerpen deze petitielijst komen handtekenen en zich zo uitspreken tegen de doodstraf. De balie is doorlopend geopend van maandag tot vrijdag van 8 uur tot 17.30 uur.

Gaat u de petitielijst tekenen? Of vindt u zo'n symbolische actie maar niets?

Antwerps studentenoverleg blaast vijf kaarsjes uit

Sinds 2003 hebben de Antwerpse studenten een officiële stem in het stedelijk beleid. Via het Antwerps Studentenoverleg (ASO) formuleren de studentenvertegenwoordigers gedragen adviezen aan het stadsbestuur. De stad en haar 33 000 studenten wil op die manier bouwen aan een bruisende studentenstad. De voorstelling van het Antwerps Studentenoverleg vindt vandaag plaats van 16 tot 18 uur in de Leyszaal van het stadhuis.

Reageer: moeten ambtenaren betaald worden tijdens lunchpauze?

Het Antwerpse schepencollege besliste vrijdag om het betaalde half uurtje schafttijd van het stadspersoneel af te schaffen. Het VSOA-personeel ging in staking, waardoor meteen enkele zwembaden en sporthallen in Antwerpen dicht gingen.

Het personeel van de stad en het OCMW, zo'n 10.000 ambtenaren, worden sinds 1971 's middags een half uurtje doorbetaald tijdens hun lunch. Dat is al langer een doorn in het oog van andere overheden en het stadsbestuur. JanssensII hakte vrijdag na anderhalf jaar onderhandelen met de vakbonden de knoop door. Het afschaffen van de betaalde schafttijd gaat wel pas in vanaf 2009. 'Dit is geen besparingsoperatie', verduidelijkt personeelsschepen Marc Van Peel (CD&V). 'Wel een normale arbeidsduurregeling met een accent op de klantvriendelijke dienstverlening. We gaan onze mensen betalen om te werken, niet om te eten. We verwachten dat ze 1.611uren per jaar presteren, nu doen ambtenaren er amper 1.552.'

Tienduizend mensen betalen om te lunchen: niet met mijn belastingeld? Of heeft het stadspersoneel wel recht op een half uurtje betaalde schaftijd? Wat vindt u ervan?

Gouden Shot voor Diamantmuseum

Blingbling_5Niet zonder trots mocht het Diamantmuseum Provincie Antwerpen vorige week tijdens de vijfde Dag van de Cultuurcommunicatie, de Gouden Shot 2007 in ontvangst nemen. De Gouden Shot wordt georganiseerd door CultuurNet Vlaanderen vzw en bekroont jaarlijks het beste cultuurmarketingproject. Het Diamantmuseum kreeg de trofee voor Bling Bling. De Kroonjuwelen van de Hip Hop, een zogenaamde GEPIMPTE tentoonstelling van en voor jongeren over de 'bling' of glamour van (vooral) Amerikaanse hiphopartiesten. De jury gaf aan gecharmeerd te zijn door zowel het strategisch zeer sterke dossier als de creatieve en spitse uitwerking er van.

Voor de Gouden Shot komt jaarlijks elk project dat een brug wil slaan tussen cultureel aanbod en publiek, in aanmerking. Bling Bling is een co-creatieproject tussen het Diamantmuseum, de kunsteducatieve organisatie Piazza dell'Arte en zo'n 22 (Antwerpse) jongeren tussen 14 en 26 jaar, die als Bling Bling Ambassadeurs participeren in de tentoonstelling. Onder het motto 'als mijn bomma het begrijpt, is het OK', vertellen de jongerenambassadeurs of Bling Bling experten het 'bling' verhaal van de hiphop aan iedereen die in het thema is geïnteresseerd. Gaandeweg gaf het Diamantmuseum het expositieproject meer en meer "uit handen" aan de jongeren: niet het museum is daardoor de expert gebleken, maar de jongeren, die gaandeweg de invulling hebben overgenomen!

Openingsfeest Falconplein: foto's

Fakcon1

Zondag 25 november 2007, feestelijke inhuldiging van het vernieuwde Falconplein!

Het Bioplein was er, bewoners en bezoekers, de fanfare, infostands, kinderanimatie, gratis broodjes en gratis warme soep…

Benieuwd naar de andere foto's? Klik op deze link

groetjes

Liliane

Stormtij – Sluiten Waterkeringsmuur

Volgens het Waterbouwkundig Laboratorium van het departement Mobiliteit en Openbare Werken wordt er voor de volgende getijde een zeer hoge hoogwaterstand verwacht van de Schelde. De zeer sterke noordwestenwind op de Noordzee geeft in combinatie met het springtij een verwacht waterpeil van 6.85 m TAW. Door golfslag zou het water over de blauwe steen kunnen komen. Uit voorzorg worden de poorten van de waterkeringsmuur gesloten tot deze avond.

De bestuurders van wie de wagen nog op de Scheldekaaien geparkeerd staat, kunnen die verlaten via de nooduitritten. Er worden geen nieuwe parkeerders toegelaten.

Bekijk de beelden van de Schelde bij deze hoge waterstand.

Reageer: de kerstman loopt voor de voeten van de Sint

B4_gac1kettr1askerstsint_2 (foto Wim Daneels)
Onder meer de Inno op de Meir, het nieuwe centrum van het Centraal Station en het Century Center diepten al hun kerstbomen en andere decoratie op. Ook al is het nog bijna twee weken wachten op de verjaardag van de Sint. In 1993 ondertekenden Sint-Maarten (11 november), Sinterklaas (6 december) en de kerstman een pact van de gevers waarin ze elkaar beloofden niet af te komen, voor de vorige feestdag voorbij is. Unizo en het Sint-Nicolaasgenootschap betreuren de vroege komst van de kerstman. 'Straks komt de paashaas al in december’, zucht Nico Volckeryck van Unizo. ‘Dit is toch het onderuit halen van de feestdagen en erg spijtig. Men pakt zo niet alleen het plezier van de kinderen af. Op langere termijn dreigt het winkelgebeuren nog één feestdag te kennen, waar de klanten nog maar één keer hun geld uitgeven.’

Komt de kerstman te vroeg dit jaar? Of mag hij al voor 6 december naast Sinterklaas lopen? Wat vindt u ervan?

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!