Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Reageer: vreest u verkeersellende door de bouw van het Saeftinghedok?

Nieuw Saeftinghedok in 2014 veegt polderdorp Doel volledig van de kaart

ANTWERPEN - Eind juli 2014 moeten de eerste grote zeeschepen aanmeren in het nieuwe Saeftinghedok. Althans, dat is het visioen dat havenschepen Marc Van Peel en zijn rechterhand Eddy Bruyninckx hebben over de toekomst van de Antwerpse haven. In het Deurganckdok komt ook een nieuwe sluis - de grootste ter wereld - om de Waaslandhaven te ontsluiten.

Lees heel het artikel via deze link

Reageer: vreest u dat de bouw van het nieuw Saeftinghedok de verkeersellende rond Antwerpen nog zal doen toenemen?

Reageer: Weet jij een goede naam voor het nieuwe olifantenjong?

Phio_phio_a_373_3 Zoals we eerder al berichtten, is de Indische olifant Khaing Phyo Phyo (Pio Pio voor de vrienden) uit de Antwerpse Zoo zwanger. Het olifantenvrouwtje is nu ongeveer acht maanden ver maar moet nog veertien maanden dragen. Tijd genoeg dus om een leuke naam te bedenken voor haar nieuwe jong.

Weet jij de ideale naam voor haar olifantenjong? Aarzel dan niet om te reageren!

Favoriet van Sofie

Elke week vind je op de lifestylepagina een rubriek terug waarin we een BV enkele vraagjes stellen over Antwerpen. Waar eet en shopt hij het liefste? Waar gaat hij uit? Heeft hij of zij bovendien ook een favoriet plekje in de stad?

Op de weblog kan je nu ook ontdekken wat het favoriete boek en film is van deze BV.

Kl_sofiecarcassone2007_2 Zangeres Sofie leest enkel de krant. 'Ik heb het geduld van een goudvis, vandaar dat een boek lezen niet tot de mogelijkheden behoort', zegt ze al lachend. 'Ik ben meer gefocust op geluid, waarschijnlijk beroepsmisvorming!'

Haar favoriete film is 'The Notebook'. 'Het is een superromantische film die ik nooit meer zal vergeten', aldus Sofie.

Deze week in de kijker

Vakantiesalon
Het Vakantiesalon wordt nu al voor de 30ste keer georganiseerd. Dit jaar is Griekenland het gastland.


Mas
Het jongerenevenement 'Mas in de bache' lokte veel volk.


Murgasoep
Murga zorgt niet alleen voor straatcarnaval in Antwerpen. De organisatie zorgde voor een heus soepfestijn in Deurne.


Stoparmoede
Verschillende Antwerpse organisaties voerden voor het stadhuis actie onder het motto 'Stop Armoede Nu'

Reageer: buschauffeurs staken

BERCHEM - Buschauffeurs van De Lijn hebben 24 uur het werk neergelegd aan stelplaats Zurenborg. Tot vanochtend reden er geen stadsbussen. Aanleiding was een incident waarbij een groepje jongeren een chauffeur aanvielen. Het personeel eist meer veiligheidsmaatregelen.

Lees heel het artikel via deze link

Vindt u dat de reiziger alweer de dupe is van de staking of vindt u de actie in dit geval terecht?

Reageer: Antwerpen roept 'restaurantpoppers' op het matje

PopperBurgemeester Patrick Janssens (SP.A) en middenstandschepen Robert Voorhamme (SP.A) roepen de Italiaanse restauranthouders onder de kathedraal op het matje. Ze klampen al té agressief voorbijgangers aan, iets wat het politiereglement trouwens verbiedt.

Lees heel het artikel via deze link

Reageer: Mogen restaurants klanten lokken of moet het volgens u verboden worden?

Extra zwemplezier

Tijdens de krokusvakantie, van zaterdag 2 februari tot zondag 10 februari, zijn er extra openingsuren in de stedelijke zwembaden. Alle zwembaden zijn van maandag tot zaterdag open en in zeven van de acht kunt u ook op zondag terecht.
Tijdens korte vakanties worden de stedelijke zwembaden maximaal opengesteld voor bezoekers. Vooral de grote publiekstrekkers krijgen uitgebreidere openingsuren. 

May Tagu krijgt een broertje of zusje

May_tagu_phio_phio_a_020 Indische olifant Khaing Phyo Phyo is met zekerheid zwanger. Na lang wachten heeft men eindelijk definitief uitsluitsel. De resultaten van de bloedwaarden in het labo brengen goed nieuws. Het echografisch onderzoek in augustus vorig jaar was hoopvol, maar definitieve bevestiging liet op zich wachten. En nu is het zeker.
Khaing Phyo Phyo (Pio Pio voor de vrienden) krijgt al een 'klein' buikje. Het olifantenvrouwtje is nu ongeveer acht maanden ver. Een olifantenzwangerschap duurt maar liefst 22 maanden!
May Tagu, de kleine baby-olifant van 2,5, krijgt er dus hopelijk in 2009 een gezond speelkameraadje bij om mee te dollen aan de Egyptische Tempel. Dit is niet alleen voor de Zoo fantastisch en uniek nieuws maar zeker ook voor het internationale kweekprogramma voor deze zeer bedreigde diersoort. 
De verzorgers tellen af en starten meteen met de voorbereidingen.
Olifantenstier en Nederlander Alexander heeft zichzelf bewezen als goede kweekman in het kader van het internationale kweekprogramma voor deze bedreigde Aziatische diersoort. Alexander is ondertussen verhuisd naar Amersfoort.

Vernieuwde vergaderruimte bewonersgroepen

Het district Antwerpen opent donderdag de vernieuwde polyvalente ruimte voor bewonersgroepen. Deze ruimte bevindt zich naast het stadskantoor Paleis en wordt opengesteld voor de activiteiten van buurtverenigingen. Geïnteresseerde verenigingen kunnen de ruimte reserveren, via het stadskantoor Paleis, voor vergaderingen, workshops, en alle andere zaken met betrekking tot hun vereniging.

Fientje overleden

Orang-oetan Fientje (21) overleed in Apenheul, de apendierentuin in Apeldoorn. Ze woonde tussen 1988 en 2001 in de Antwerpse Zoo en was er één van de populairste mensapen. Fientje was onder meer de mama van Binti en Watana. Met haar 21 jaar stierf ze eerder jong.

De orang-oetan leed aan staar en was bijna blind. Ze kon zich daardoor moeilijk handhaven in de groep en de dierentuin besliste haar te opereren. Toen Fientje verdoofd werd, bezweek ze nog voor de operatie. De dierenartsen probeerden haar nog vruchteloos te reanimeren.

Fientje werd in het wild geboren op Borneo. Dierensmokkelaars vingen haar en transporteerden haar naar Europa. De Franse douane ontdekte de smokkel op het vliegveld van Parijs en nam de aap in beslag. Officieel werd ze daar Davina gedoopt, wat in Antwerpen tot Fientje verbasterd werd.

In de Zoo schonk ze het leven aan Watana en Binti, maar ze verstootte haar kinderen bij de geboorte zodat die door mensenhanden grootgebracht werd. De Antwerpse dierentuin besliste in 2001 Fientje naar Apenheul op stage te sturen, waar ze van soortgenoten zou leren hoe je orang-oetankinderen opvoed. Maar ze kwam nooit meer terug naar Antwerpen. Sinds vorig jaar huisvest de Zoo geen orang-oetans meer.

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!