Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
In de kijker: Antwerpen rouwt om Hugo Claus

Dscf4670jpgAntwerpen rouwt om Hugo Claus. Bekijk hier de fotoreportage van onze blogfotograaf John Reporting.

Foto's: Joods karnaval

Pict0305jpgDe Joodse buurt vierde vorige week op Goede Vrijdag de Poerimfeesten. Kinderen lopen verkleed op straat en wisselen geschenken uit met familieleden en vrienden. Een groot eetfestijn voor de ouders sloot de dag af.

Benieuwd naar de andere foto's van onze blogfotograaf? Via deze link
Groenendaallaan richting Merksem voor 1 week afgesloten

Van 31 maart tot 6 april is de Groenendaallaan richting Merksem volledig afgesloten ter hoogte van het op- en afrittencomplex. Dat is nodig om nutsleidingen de Groenendaallaan te laten kruisen. Het verkeer richting snelweg wordt geleid naar het complex Ekeren, voor het verkeer naar Merksem loopt de omleiding via de Noorderlaan en de IJzerlaan.

Download kaart_afsluiting_groenendaallaan.pdf

Download kaart_omleiding_groenendaallaan.pdf

REAGEER: Telt Antwerpen teveel moskeeën?

Antwerpen wil het aantal moskeeën drastisch verminderd zien. Momenteel telt de stad 36 gebedshuizen, maar bedoeling is om er op termijn nog maar een tiental over te houden. Die moeten moeten dan wel goed uitgerust en veilig zijn. De Antwerpse moslims reageren enthousiast op de plannen van schepen Monica De Coninck (SP.A).

REAGEER: telt Antwerpen teveel moskeeën? En stoort u zich daaraan?

Wie herkent iets op deze foto?

Koen_2

Kapellenaar Koen Bekaert is op zoek naar meer gegevens over deze foto. Misschien dat de lezers van deze website hem kunnen helpen.

'De foto werd genomen op de Grote Markt in Antwerpen bij een of andere officiële gelegenheid of ontvangst, waarschijnlijk, aan de auto te zien, rond de jaren '50', vertelt Koen. Hij vraagt of een lezer iemand op de foto herkent of het merk van de auto kent. Koen Bekaert geeft nog mee dat op de achterzijde van de foto het volgende staat vermeld: Artes - Pers - Foto - Reportage - De Bosschaertstraat 31 - Antwerpen tel. 74393.

Wie denkt Koen te kunnen helpen, kan een mailtje sturen naar kapellen@nieuwsblad.be. Het Nieuwsblad zorgt ervoor dat het nieuws bij Koen terecht komt.

Weer of geen weer, de Cadets varen uit

Verenigingindekijker_gr_2

Cadetzeilen_1De cadet is de enigste jeugdzeilboot die ook zeevaardig is. Sinds 1947 bestaat er een Internationale Cadet Classe, zodat de bootjes kunnen meedoen aan wedstrijden. Vaste aanwezige bij de Belgische wedstrijden, en soms bij aan wereldkampioenschappen, zijn de kinderen van de Belgian National Cadet Class Association (BNCCA). 'We hebben 25 bootjes met telkens 2 bemanningsleden, en hoewel de leeftijden van de leden kunnen verschillen, is de sfeer altijd super,' vertel Petra ons. Haar dochtertje van 11 is al drie jaar fokkemaatje bij de BNCCA en nog steeds even enthousiast.

Lees verder

Reageer: Bounty Killer toch niet op Petrol

De omstreden Jamaicaanse zanger Bounty Killer treedt op 30 maart dan toch niet op in de Antwerpse Club Petrol. De organisator heeft het concert afgelast.

Bounty Killer, een van de populairste reggae-artiesten van het moment, wordt al jarenlang internationaal bekritiseerd omwille van zijn extreem homofobe liedteksten. Daarom was er ook heel wat kritiek gekomen op het optreden in Antwerpen.

De Holebifederatie vroeg de concertorganisator begin deze week nog om uitleg. Die antwoordde dat er geen probleem was omdat Bounty Killer beloofd had om tijdens het concert van 30 maart geen homofobe teksten te zingen. 'Een oneerlijke en niet consequente reactie want in andere landen gaat Bounty Killer rustig verder met het verspreiden van haat', oordeelde de Holebifederatie.
Ook uit politieke hoek kwam er kritiek: Zo stuurde schepen van cultuur Philip Heylen een mail naar de concertorganisatoren om hen te vragen het optreden van Bounty Killer af te gelasten.

De vzw 5 voor 12 en Muziekclub Petrol hebben ondertussen hun standpunt aangepast. 'Zijn mondelinge en schriftelijke garantie dat hij geen gewelddadige of homofobe teksten zal vertolken in Antwerpen, volstaat niet omdat hij zich niet nadrukkelijk wenst te distantiëren van eerder gebrachte teksten en statements. Omwille hiervan hebben we beslist om dit optreden toch niet te laten doorgaan', luidde het.

REAGEER: Wat vindt u van de beslissing van Petrol om Bounty Killer te schrappen? Terecht of is dit censuur?

Site van de week: Queen for a day

                                                                                                                                                                Kroon_2

Heb je nog een origineel cadeau nodig voor een vriendin of je vrouw? Maak dan van haar koningin voor één dag.

Op www.queenforaday.be kan je zelf beslissen hoe de uitverkorene verwend zal worden, maar laat je het echte werk over aan anderen. Twaalf koninginnen, van Queen Elisabeth, naar prinses Mathilde tot Lady Jacky Kennedy, allemaal stellen ze een ander assortiment van verwennerijen voor. Je gaat langs bij een kapper, een ontwerperszaak, een hippe cocktailbar,... allemaal met persoonlijk begeleiding.

Lees verder

Reageer: voor of tegen fietskoker Liefkenshoek

Infrabel maakte enige tijd geleden bekend eind 2008 te zullen starten met de aanleg van de Liefkenshoekspoortunnel, de tweede spoortunnel onder de Schelde. De Fietsersbond Antwerpen-Noord constateerde dat er geen sprake meer was om tegelijkertijd een fietskoker te boren en die was volgens de bond destijds wel beloofd.

Volgens de Fietsersbond zouden met een fietskoker heel wat meer mensen de fiets nemen aar hun werk in het havengebied.

Hebt u ervaring met fietsen naar uw werk in het Havengebied? Moet die fietskoker er komen of volstaat de Lillobrug? Zijn er andere oplossingen? Zou u de fiets nemen indien er een fietskoker is?

Reageer: heeft u begrip voor de acties van de brandweer

B1_ga31pqa91_1kopjebrandweer_2Om en bij vijftig brandweerlieden hebben gisteren in de Ommeganckstraat actie gevoerd tegen hun vakbond, het ACOD. Een nieuw protocol voor de regeling van vervroegd pensioen zet kwaad bloed: de jonge brandweerlui betalen de prijs.

Lees heel het artikel via deze link

Reageer: heeft u begrip voor de acties van de Antwerpse brandweer?

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!