Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Nieuw parkeerreglement: vloek of zegen?

Vanaf september treedt het nieuwe parkeerreglement in Antwerpen in werking. Het principe is simpel: parkeren op de straat duurder maken, zeker in de drukste stadsdelen, zodat bezoekers de ondergrondse parkeergarages opzoeken. Op die manier zou er op straat parkeerruimte moeten vrijkomen voor de Antwerpenaars zelf, die met hun bewonerskaart gratis kunnen parkeren.

Parking_2De prijs in de ondergrondse parkeergarages moet wel drastisch omlaag, omdat het anders nog altijd voordeliger blijft om op straat te staan. Voor een beperkt aantal parkings bestaat daarover al een akkoord, voor het merendeel niet. Ook het wetsvoorstel van Ludo Van Campenhout om parkeeruitbaters te dwingen hun tarieven aan te rekenen per minuut ipv per uur is er nog lang niet door.

Bovendien zijn ook de bewoners van de randdistricten allesbehalve blij met het nieuwe plan. Zij vrezen veel meer te moeten betalen als ze even afzakken naar de stad.

Reageer: Wat vindt u van het nieuwe Antwerpse parkeerplan?

Site van de week: Antwerp Dance Festival

Dance_5 Meer dan 25.000 tickets zijn al verkocht voor het Antwerp Dance Festival. Op vrijdag 2 mei kun je de laatste 1.000 tickets kopen bij kledingwinkel Fish & Chips in de Kammenstraat. Het gigantische dansevenement op maar liefst 19 locaties gaat vrijdagavond van start in het Centraal Station die voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een danstempel.

Kleppers op het Antwerp Dance Festival zijn ondermeer Milk Inc, Green Velvet, Felix da Housecat en Boy George. Het volledige programma en alle informatie op www.antwerpdancefestival.be

Foto's: 50-plusbeurs

50plus

De kinderen zijn het huis uit, de lening  afbetaald en die midlifecrisis is ook al achter de rug. Maar bij vijftigplussers duiken plots andere vragen op: over rimpels, een pijnlijke rug, een gevulde beurs en die zeeën van vrije tijd die voor je liggen. Antwoorden vonden ze dit weekend in Antwerp Expo tijdens de 50-plusbeurs. Blogfotograaf John was erbij en maakte deze fotoreportage.

Foto's: Straatlaweit op Ossenmarkt

Ockx

Donderdag werd er gefeest op de Ossenmarkt tijdens de vijfde editie van Ockxfest. Onze blogfotograaf was er bij en maakte deze fotoreportage

Reageer: Stad verbiedt rommelmarkt op Sint-Jansplein

De rommelmarkt die op 1mei zou plaatsvinden op het Sint-Jansplein gaat niet door. Het stadsbestuur verbiedt de markt omdat die een commercieel doel heeft en daarom niet op openbaar domein mag worden georganiseerd. Lokale horeca-uitbaters zijn teleurgesteld en boos.

Hoewel zich al 125standhouders hadden aangemeld, besliste de burgemeester vorige week om de markt niet te laten plaatsvinden. Reden? De stad wil de regelgeving van de wet op de ambulante handel zorgvuldig toepassen. 'Een rommelmarkt mag niet op regelmatige basis plaatsvinden en ook geen commercieel doel hebben', zegt Kiki Vervloessem, woordvoerster van burgemeester Patrick Janssens. Vorig jaar in september werd om dezelfde redenen al eens een stoffenmarkt op het Sint-Jansplein verboden.

De opbrengst van de rommelmarkt wordt gebruikt om de plaatselijke basketbalclub Panamarenko te steunen, maar de stad vindt die financiële situatie niet transparant omdat de basketbalclub geen officieel statuut heeft. 'Daarover heb ik een onderhoud aangevraagd met de burgemeester', zegt organisator Herman Lenaers, uitbater van Interconfex en voorzitter van de plaatselijke handelaarsvereniging. Lees heel het artikel via deze link

Reageer: Wat vindt u van de beslissing van de stad om de rommelmarkt op het Sint-Jansplein te verbieden?

Reageer: Hoe ligt u straat er bij? En neemt u ook deel aan de Lentepoets?

Maar liefst dertienduizend Antwerpenaren maken vandaag de stad schoon. De elfde 'Opsinjoren Lentepoets', met een recordaantal deelnemers, zorgt niet alleen voor een propere stad, het is ook de ideale manier om je buren te leren kennen. Alle deelnemende gezinnen krijgen een bloembak met geraniums om hun straat op te fleuren en 's avonds zijn er nog talrijke straatfeesten. Wij gingen een kijkje nemen in vijf verschillende wijken en peilden naar de motivatie en bevindingen bij vijf verschillende Lentepoetsers.

Lees het volledige artikel hier.  

Reageer: hoe ligt uw straat erbij? En doet u ook mee aan de grote lenteschoonmaak?

Zing mee met de zingende vuilnisman

Zing mee met de zingende vuilnisman van Merksem, Paul Huyghe. Zijn lied zal vandaag in heel wat straten van Merksem weerklinken tijdens de Lentepoets van Opsinjoren, luister rmaar.

Merksem wat hauw ekik van a

Dat meug de gij na toch is weten

Ik zien a even geren as men vrauw

Hoe kan ekik a na vergeten

‘K woon hier al heel men leven,en ik wil hier niet meer weg

Ze daar mor zeker van,wat dak ik a na zeg

Merksem wat hauw ekik van a

Ik blijf oe altijd,altijd trauw

In April is’t poetsendag, we zen vroeg opgestaan

Ons lichaam vol met adraline,we gaan er tegenaan

Met borstels,schuppen,rijven,gon we ‘t onkruid dan te lijf

Al zen den dag nadien onze spieren allemaal stijf

Maar poetsen,schuren,hakken geeft ons toch zo’n goed gevoel

Want als we dat niet doen,is onze straat nen vieze boel


Den Overhout moet blinken,dat is na prioriteit

Want hondepoep en vuiligheid dat willen we hier kwijt

We zwoegen en we zweten,das aan ons na ook te zien

Maar dank zij Opsinjoren voelen wij ons toch een team

De Patrick maakt van zijn garage een feestzaal eerste klas

Zen hapjes en zen drankjes komen na heel goe van pas

Reageer: Antwerpse drugsbeleid te repressief?

Repressieve politieacties en camera's jagen de Antwerpse drugsgebruikers nog meer in de anonimiteit, waardoor ze moeilijker te bereiken zijn. Zij vinden het hulpaanbod ook onvoldoende. Dat blijkt uit 'Adam', de eerste Antwerpse drug- en alcoholmonitor.

De drugsgebruikers die in Antwerpen op straat rondhangen, voelen zich doorgaans bedreigd en bekeken.

Tijdens enkele grootschalige politiecontroles vorig jaar, die tegen drugsdealers waren gericht, werden ook drugsgebruikers opgepakt. Zij geven aan daardoor bang te zijn geworden en zich te verbergen, waardoor ze nog meer in de anonimiteit verzeild raken en hulpverleners hen nog moeilijker kunnen bereiken. Ook de vele camera's die aan enkele pleinen hangen, maken de drugsgebruikers voorzichtiger en onzichtbaarder.

Een en ander blijkt uit de Antwerpse drug- en alcoholmonitor (Adam), die het Instituut voor Sociaal Drugsonderzoek van de Universiteit Gent in opdracht van de stad Antwerpen heeft ontwikkeld. De monitor heeft het voorbije jaar via intensief veldwerk en gesprekken met hulpverleners en drugsgebruikers de drugsscene van de stad in kaart gebracht.
Lees heel het artikel van Yves Delepeleire via deze link

Reageer: is het Antwerpse drugsbeleid te repressief?  Zorgen de Antwerpse straatjunks voor overlast? Zou een gebruikersruimte voor junks een oplossing zijn?

Uit de oude doos

13_zoo001016277

Het Nieuwsblad gaat op zoek naar pareltjes uit het verleden. Heeft u nog oude foto's of postkaarten die u wil delen met Antwerpen blogt? Stuur een mailtje naar antwerpen@nieuwsblad.be. Op deze foto ziet u twee van de vier rechtopstaande leeuwensculpturen, 1876, van de hand van Alphonse Van Beurden. De sculpturen van het oude roofdierengebouw werden tijdens de afbraak in 1967 zorgvuldig gedemonteerd. In 1993 werden de leeuwen heropgericht aan de hoofdingang van de Zoo. © KMDA, V. Six, 1967

Foto's: Antwerpse Zeevaartschool leert zeilen

Schip

Het Poolse zeilopleidingsschip Dar Mlodziezy is dit weekend weer in Antwerpen aangekomen, na een reis van één maand die de Antwerpse zeevaartschool had gedaan aan boord van het schip. In deze maand heeft het Poolse zeilopleidingsschip dienst  gedaan om eerste jaars studenten van de Zeevaartschool hun theoriekennis in praktijkkennis om te zetten. Het schip vertrok uit Gdynia in Polen en vaarde naar La Coruna in Spanje om zo in Antwerpen aan te meren.Zaterdag voer het schip terug richting Gdynia,de thuishaven van het schip ,om zich voor te bereiden op de "Tall Ships Race 2008" die  begint op 18 luli in Liverpool(UK) en eindigt in Den Helder(NL).
Via deze link kun je de volledige fotoreportage van blogfotograaf John bekijken.

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!