Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Matizze weer open, mét Yvan

Davidlins_2 David en Lins, de Antwerpse deelnemers aan het VTM-programma ‘Mijn Restaurant’, openen zaterdag opnieuw de deuren van Matizze in de Van Breestraat. Mét chef Yvan en een nieuwe kaart.

‘Het is altijd de bedoeling geweest om zo snel mogelijk weer open te gaan’, zegt David. ‘Toen we anderhalve week geleden in de halve finale verloren van Exquisa, hebben we al ons personeel gewoon een paar dagen betaald verlof gegeven. We zijn meteen met VTM gaan onderhandelen en hebben een zeer redelijke overnameprijs bedongen. De investeringen die VTM deed in het interieur van de zaak moesten we gedeeltelijk terugbetalen en de huurprijs moeten we nu natuurlijk zelf betalen.’

Yvan_2_2 De voorbije dagen was de crew  druk in de weer. ‘We hebben bekeken waar het nog beter kan, en hebben die kleine puntjes aangepakt. Het is de bedoeling om continu te verbeteren. Wijnen die we niet goed genoeg vonden, zijn vervangen. Ook ons assortiment exclusieve whisky’s en cognacs is uitgebreid.De menukaart is veranderd: met de zomer in zicht gaan we voor iets meer mediterrane invloeden.’

Ook qua infrastructuur willen David en Lins de komende maanden fors investeren. ‘Er komt zeker een terras en de bovenverdieping wordt een feest- en vergaderzaal. Die kan ook afgehuurd worden om te dineren in een iets exclusiever kader.’

Er werd de laatste weken druk gespeculeerd over het eventuele vertrek van chef Yvan, de voormalige kok van Het Pomphuis die alom lof oogstte. Maar Yvan blijft, bezweert David. ‘Yvan heeft ons beloofd de toekomst van het restaurant nooit in het gedrang te brengen en hij is een man van zijn woord. Hij blijft minstens tot alles op zijn poten staat en wellicht een pak langer. En als hij ooit toch wil vertrekken, laat hij ons dat zeker een paar maanden op voorhand weten.’

Vanaf nu is Matizze ook niet alleen op woensdag gesloten, maar ook zaterdagmiddag. Vrezen ze niet een beetje voor een financiële terugval? ‘In juni zitten we in de weekends bijna helemaal volgeboekt. Wij waren het enige restaurant dat dubbele shifts draaide en gaan dat uiteraard proberen vol te houden, maar ik mij geen illusies. Eenmaal de hype overgewaaid is, zullen we wel een dipje kennen. Dat hebben we met de boekhouder al ingecalculeerd. Het spelletje is nu afgelopen, tijd voor het échte leven…’

www.matizze.be

Lees verder

Falconplein feest tijdens Favela Sandwich

Het Falconplein feestte het voorbije weekend met het festival Favela Sandwich. Blogfotograaf John maakte een fotoreportage over het festival. De foto's vind je hier.

Favela_2

Spoor Noord

Zondag werd het park Spoor Noord officieel geopend. Onze blogfotograaf John woonde de opening bij. Een verslag vindt u hier.

Spoornoord

Reageer: kan de luchthaven operationeel blijven zonder milieuvergunning?

De Raad van State vernietigde de milieuvergunning van de Antwerpse luchthaven na een klacht van de actiegroep ‘Verlenging Nooit’. Groen! eist daarop de onmiddellijke sluiting, maar voorlopig blijft de luchthaven operationeel. Vlaams minister van leefmilieu Crevits onderzoekt de zaak.

427158664_6abdb6225e ‘Verlenging nooit’, een actiegroep uit Boechout-Vremde diende in 2005 bij de Raad van State al een verzoek in om de milieuvergunning van de luchthaven te verwerpen. Bij de milieuvergunning, die de Vlaamse minister van Leefmilieu in 2004 verleende voor het uitbaten van de luchthaven tijdens de komende twintig jaar, werd geen milieu- effectenrapport gevoegd.


Dat argument gaf vrijdag de doorslag om de milieuvergunning van de luchthaven te verwerpen. ‘Na drie jaar, heeft de Raad van State ons over de hele lijn gelijk gegeven,’ zei Bert Leemans van  de groep ‘Verlenging Nooit’.

Het gevolg van het arrest is volgens de actiegroep dat de luchthaven van Deurne nu illegaal werkt. De groep overweegt om de activiteiten te laten stilleggen en ook de partij Groen! eist de onmiddellijke sluiting van de luchthaven. Toch zal het waarschijnlijk niet zo ver komen. Luchthavencommandant Eddy Cleirbaut voert aan dat er toen nog geen MER vereist was. Volgens hem volstaat het ook om een nieuwe vergunning aan te vragen.

Minister Crevits belooft de zaak grondig te onderzoeken

Reageer: Vindt u dat de luchthaven operationeel mag blijven zonder milieuvergunning?

Foto's: Feesten op het Frans Halsplein

Frans Dit weekend werd het Frans Halsplein ingehuldigd. Blogfotograaf John was erbij, klik hier voor een volledige fotoreportage.

Het district Antwerpen startte in 2004 met een inspraaktraject rond de aanleg van het Frans Halsplein. Als basis voor de plannen werden de wensen van de bewoners in kaart gebracht. Daarna kon aannemer starten met de heraanleg.

Dankzij de nieuwe speelinfrastructuur, de gezellige zitbanken en het groen kunnen de buurtbewoners nu genieten van een oase van rust in het centrum van de stad. Het plein ligt in het verlengde van de speelplaats van basisschool De Kleine Jacob en wordt in de toekomst een echt kinderplein.

Foto's: feest in de Brederodestraat

Feest in de Brederodestraat dit weekend! Vrijdag vond er zelfs een heuse zeepkistenrace plaats.  Blogfotograaf John was erbij en schoot deze Zeepkist_2beelden

Reageer: Merksemse feestdag nog niet uit de startblokken

Dsc_0128_2De oproep die de heemkring lanceerde om 23 mei uit te roepen tot Merksemse feestdag is niet echt opgevolgd geweest vandaag. Slechts hier en daar was een huis of appartement geel/blauw versierd. Het Merksemse schepencollege gaf ook niet echt het goede voorbeeld.

Op 23 mei 1561 kocht Antoon Van Strale de heerlijkheid Merksem aan op de Vrijdagse Markt. Reden genoeg voor de heemkring om deze dag uit te roepen tot Merksemse feestdag.

Districtsvoorzitter Gilbert Verstraelen (SP.a) lanceerde gisteren op de districtraadszitting een warme oproep om gevolg te geven aan de wens van de heemkring. Het districtshuis zelf was vandaag versierd met vier Merksemse vlaggen en ook aan de bibliotheek en het cultureel centrum was te merken dat Merksem iets te vieren had.

Na deze oproep reden wij vandaag benieuwd even langs bij de verschillende districtsschepenen. We hebben niet veel geel/blauw gezien. Alleen districtsvoorzitter Gilbert Verstraelen en districtsschepen van cultuur Koen De Cock (CD&V) (foto) hadden hun best gedaan hun huis te versieren. Dsc_0105 Ook de Antwerpse schepen en Merksemnaar Luc Bungeneers (Open VLD) en zijn vrouw, districtsraadslid Sonja Van Gestel, lieten zich niet onbetuigd (foto hiernaast).

Bij de schepenen Sonja De Meyer (CD&V), Kris Janssens (Open VLD) en Frank Baeyens (SP.a) hebben we niets gemerkt...

Dsc_0134Bakker Theunis had dan weer voor een Straelgebakje gezorgd.

Reageer: Vindt u dat de inwoners van Merksem moeten proberen een eigen feestdag in het leven te roepen? Vindt u dat de schepenen het goede voorbeeld hadden moeten geven? Is de oproep van de heemkundige kring te romantisch en is een eigen feestdag voor niks nodig?

Feest op 't Falconplein: Favela Sandwich

Favelasandwich

Antwerpen is de tweede slechtste plek in Vlaanderen om te wonen

De universiteit van Louvain-la-Neuve heeft voor het weekblad Knack onderzocht waar in Vlaanderen het beste wonen is. De Antwerpse randgemeente Schilde scoorde het best en stootte Tervuren van de troon, de gemeente die deze lijst twee jaar geleden aanvoerde. Ronse moet alweer met de billen bloot en is opnieuw de minst leefbare gemeente van Vlaanderen.

Antwerpen scoorde bijna even slecht met een voorlaatste plaats. Enkel op gebied van aanwezige diensten deed Antwerpen het wel goed, wat niet meteen ongewoon is voor een grootstad. In de categorie leefmilieu scoorde geen enkele stad of gemeente zo slecht als Antwerpen. Bekijk heel het onderzoek via deze link

Zondag opent Park Spoor Noord zijn deuren

Op 25 mei, de Dag van het Park, opent het gloednieuwe Park Spoor Noord zijn deuren. Een nieuwe groene ruimte in de stad: dat was het resultaat van een enquête die bij bewoners van Antwerpen-Noord werd gehouden ongeveer acht jaar geleden. Sinds 2001 wordt de aanleg van het park op de voormalige terreinen van de NMBS op de voet gevolgd door buurtbewoners en de Antwerpenaar. Nu is het bijna zo ver, op 25 mei opent het eerste deel van het nieuwe park met een spetterend buurtfeest.

Het volledige programma:

Lees verder

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!