Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Reageer: Merksemse feestdag nog niet uit de startblokken

Dsc_0128_2De oproep die de heemkring lanceerde om 23 mei uit te roepen tot Merksemse feestdag is niet echt opgevolgd geweest vandaag. Slechts hier en daar was een huis of appartement geel/blauw versierd. Het Merksemse schepencollege gaf ook niet echt het goede voorbeeld.

Op 23 mei 1561 kocht Antoon Van Strale de heerlijkheid Merksem aan op de Vrijdagse Markt. Reden genoeg voor de heemkring om deze dag uit te roepen tot Merksemse feestdag.

Districtsvoorzitter Gilbert Verstraelen (SP.a) lanceerde gisteren op de districtraadszitting een warme oproep om gevolg te geven aan de wens van de heemkring. Het districtshuis zelf was vandaag versierd met vier Merksemse vlaggen en ook aan de bibliotheek en het cultureel centrum was te merken dat Merksem iets te vieren had.

Na deze oproep reden wij vandaag benieuwd even langs bij de verschillende districtsschepenen. We hebben niet veel geel/blauw gezien. Alleen districtsvoorzitter Gilbert Verstraelen en districtsschepen van cultuur Koen De Cock (CD&V) (foto) hadden hun best gedaan hun huis te versieren. Dsc_0105 Ook de Antwerpse schepen en Merksemnaar Luc Bungeneers (Open VLD) en zijn vrouw, districtsraadslid Sonja Van Gestel, lieten zich niet onbetuigd (foto hiernaast).

Bij de schepenen Sonja De Meyer (CD&V), Kris Janssens (Open VLD) en Frank Baeyens (SP.a) hebben we niets gemerkt...

Dsc_0134Bakker Theunis had dan weer voor een Straelgebakje gezorgd.

Reageer: Vindt u dat de inwoners van Merksem moeten proberen een eigen feestdag in het leven te roepen? Vindt u dat de schepenen het goede voorbeeld hadden moeten geven? Is de oproep van de heemkundige kring te romantisch en is een eigen feestdag voor niks nodig?

Reacties

Het is op zich best een leuk idee. Zoiets moet vanzelf de eerste jaren nog wat ingeburgerd raken, denk ik. Persoonlijk had ik er te laat aan gedacht en wist zo snel niets meer te verzinnen. Misschien tegen volgende editie eens een echt Merksemse tweekleur zien te versieren.

 Elza op 23 mei 2008 om 20:57

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!