Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Jobbeurs - Haven van Antwerpen

Werken in de buurt van waar je woont, is een pluspunt. Wie niet hoeft te pendelen staat minder in de file. Minder file wil zeggen: minder CO2 en minder stress. Meer en meer mensen kiezen voor een job in de eigen regio.

Daarom organiseert Jobspotter en jobbeurs in hartje Antwerpen. Een groot aantal bedrijven uit de omgeving van Antwerpen presenteert zichzelf aan mogelijke sollicitanten. Toegang is gratis. Wie zich inschrijft, maakt kans op een Bongobon.

Wanneer?
Zaterdag 5 juli van 10 tot 18u

Waar?           
Waagnatie (Hangar 29 - op wandelafstand van de grote markt)
Rijnkaai 150
B-2000 Antwerpen

Hoe?
Inschrijven kan via deze link.

Reuzecheque voor Merksemse districtsschepen van jeugd

Dsc_0098Met de overhandiging van een grote symbolische fuifcheque aan districtsschepen van jeugd Sonja De Meyer (CD&V) uitten de jonge districtsraadleden Tom Peeters (SP.a), Serkan Erdogdu (SP.a) en Filip Buntinx (Open VLD) afgelopen donderdag hun ongenoegen over het feit dat er na twee jaar legislatuur nog geen fuifcheques in zicht zijn.

'Uw partij werkt op nationaal niveau graag met deadlines, vooral voor communautaire dossiers. Wij willen nu ook graag een deadline vooropstellen. Wat dacht u van september?', stelde Filip Buntinx.

Een uitdaging die Sonja De Meyer aanging. 'Er is in dit dossier zeker al gewerkt', stelde ze, 'maar in Wilrijk en Deurne blijkt een fuifsubsidiereglement niet te werken. De verenigingen brengen achteraf blijkbaar niet de nodige bewijsstukken binnen voor betaling van de subsidie. We dachten dan rechtstreeks met fuiforganisators een overeenkomst te maken, maar daar was de vraag dan 'met wie wel en met wie niet'. Een andere mogelijke financiële tegemoetkoming zou erin kunnen bestaan dat we als district de factuur van SABAM betalen. We zijn er met andere woorden nog niet helemaal uit.'

Rolf zonder gewei

Rolf, één van de rendieren van de Antwerpse Zoo, verloor zijn gewei. Hij raakte met zijn mannelijke trots verstrikt in het struikgewas. Niettegenstaande herhaalde pogingen al dan niet samen met de verzorgers raakte het dier niet bevrijd. Er zat dan ook maar weinig op dan het gewei los te zagen.   

Weekje tussenuit

Chuulugi, de populaire zeeotter van de Antwerpse Zoo, is er een weekje tussenuit. In het kader van het internationaal kweekprogramma mocht hij naar de Rotterdamse dierentuin Blijdorp. Als hij zich daar succesvol van zijn opdracht kwijt, mag hij volgende week opnieuw zwemmen in zijn zwembad aan Vriesland.

Foto's: buitenspeeldag

De Vlaamse Buitenspeeldag (25 juni) wil kinderen doen spelen en ravotten en hun computerspelletjes en tv even te laten rusten. De populaire kinderzender Nickelodeon deed gisteren mee. Zowel op hun website als op het scherm kreeg iedereen gisteren een zwart scherm te zien. Blogfotgraaf John nam een kijkje in Park Spoor Noord dat nu een maand open is. Zijn foto's bekijk je hier.

Pspn

Reageer: solden beginnen vier dagen vroeger

Voor het tweede jaar op rij houdt de Meir een vierdaagse braderie vlak voor de solden. Unizo Antwerpen reageert woedend en organiseert de 'Zomerse Zotte Dagen' in alle winkelstraten waar het nog geen braderie is. Resultaat? De solden beginnen dit jaar zowat in heel de stad op 27juni in plaats van 1juli.

Vorig jaar, toen de Meir voor het eerst zo'n braderie hield in de dagen net voor de officiële solden, boden de grote ketens alvast kortingen tot 70procent. Unizo Antwerpen Stad reageert woest op het 'doorbreken van de sperperiode'.

'Oneerlijke concurrentie', vindt ondervoorzitter Nico Volckeryck. 'Vorig jaar was ons beloofd dat die braderie een eenmalige gebeurtenis zou zijn, ter gelegenheid van het 750jarig bestaan van de Meir. Nu krijgen we enkele weken op voorhand te horen dat ze opnieuw plaatsvindt. Het is voor de kleine middenstander sowieso al moeilijk opboksen tegen die grote ketens. Als die nu ook nog eens hun solden systematisch gaan vervroegen...'

Lees heel het artikel van Dieter Stynen via deze link

Reageer: Gaat u dit weekend al solden shoppen? Of wacht u tot 1 juli om koopjes te doen?

REAGEER: Wie verdient er een Antwaarpse Awaard?

De genomineerden voor de Antwaarpse Awaards zijn gisteren bekendgemaakt. Stemmen op een van de vijf genomineerden voor elk van de negen categorieën kan eigenlijk pas in augustus. Maar u kan ons nu al laten weten wie de beste ambassadeurs van Antwerpen vindt. Wie draagt er echt het Antwerpen-gevoel uit? Wie ontbreekt er in de lijstjes? Wie is er torenhoog favoriet?Antwaarpe

Bekijk de lijst van genomineerden hier:

Download antwaarpseawaards.doc

REAGEER: Wie verdient er volgens een trofee voor Antwerpse verdiensten? Wie is er overbodig op deze lijst en wie ontbreekt er?

Reageer: is er een claxonverbod nodig in Antwerpen tijdens het EK?

Mocht Turkije vanavond de halve finale van het EK winnen tegen Duitsland, wordt er in Sint-Niklaas en Gent ten laatste tot 1 uur vannacht getoeterd. Het stadsbestuur maakte daarover afspraken met de Turkse gemeenschap. Wie zich niet aan het claxonverbod houdt, zal worden geverbaliseerd voor nachtlawaai. Na de overwinning van de Turken tegen Kroatië kwamen er immers in de grote steden nogal wat klachten binnen over geluidsoverlast door getoeter.

In Antwerpen werd er geen claxonverbod ingesteld, maar ook hier waarschuwt de polities voor pv's. Tijdens de vorige wedstrijd tegen Kroatië werden er al heel wat autokaravaans die door het rode licht reden en mensen die uit auto's hingen, geverbaliseerd.

Reageer: Heeft u last van nachtlawaai tijdens het voetbal? Is er ook in Antwerpen een claxonverbod nodig? Of mag er tijdens het EK al eens uit de bol gegaan worden?

Foto's: Nepalfestival

Nepalfestival Ook dit is Antwerpen...  Tijdens het Nepalese festival aan de Reuzenpoort in Borgerhout dit weekend. Twee dagen lang kon je er proeven van allerlei  standjes met Nepalese
producten, muziek maar ook met informatie over cultuur
en toerisme. Droom weg van een verre vakantie bij de foto's van John.

Foto's: de langste toog van 't stad

Bierpassie Bier in alle geuren, kleuren en maten kon je dit weekend proeven in het oude stadscentrum tijdens het bierpassieweekend. Bekijk hier de foto's van onze blogfotograaf.

Lilbier

Ook blogfotografe Liliane ging bier proeven. Haar foto's kun je bekijken in Liliane's hoekje.

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!