Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Vijfentwintig jaar De Gouden Lotus

Verenigingindekijker_gr_2_2_5

De Gouden Lotus is een Merksemse jiu-jitsu-club waar je de Japanse zelfverdedigingskunst kunt leren. Jiu-jitsu maakt gebruik gemaakt van slagen, trappen en worpen tijdens rechtstaande bewegingen. Een verscheidenheid aan klemmen, wurgingen en een reeks grondtechnieken vervolledigen de krijgskunst. Het kan aangeleerd worden aan iedereen die het eerste studiejaar beëindigd heeft, zowel jongens als meisjes.

2008groepsfoto_2 Het door BLOSO erkende lesgeversteam van hoger gegradueerde jitsuka’s, ondersteund door een zestal hulplesgevers van de Gouden Lotus geeft twee maal per week les aan haar leden uit Antwerpen, Brasschaat, Deurne, Merksem en Schoten.

In april vierde de vereniging haar 25-jarig bestaan met een demonstratie en bal. Het was een groot succes waarbij vele collega jitsuka’s en ouders verwonderd stonden te kijken naar het mooie spektakel.  De Gouden Lotus viert haar jubileumjaar verder met een openluchttraining tijdens de braderij op de Bradebaan te Merksem en op zaterdag 6 september houden ze opendeur. Het feestjaar wordt op 27 september afgesloten met een familiedag.

Wilt u met uw club op deze blog verschijnen? Kent u een vrijwilliger die in de bloemetjes mag worden gezet? Stuur ons dan een mailtje met foto op antwerpen@nieuwsblad.be, dan contacteren wij u binnenkort voor een reportage!

Lees verder

Foto's: Handwerpen

Zaterdag en zondag vond de eerste editie van het Handwerpenfestival plaats op de Grote Markt. Veel muziek en evenveel zon maakten het weekend tot een groot feestHandwerpen_2. Bekijk hier de foto's.

Foto's: Radio Minerva in het Openluchttheater

 
Openl

Drie zomerse vrijdagen neemt Radio Minerva het  Openluchttheater Rivierenhof in Deurne over. Afgelopen vrijdag vond er een concert van The Million $ Sunrise plaats. Blogfotograaf John maakte deze reportage.

Foto's: eerste zonnig zomerweekend in Antwerpen

Anneke_2

Eindelijk zon! Na drie sombere eerste weken van juli konden Antwerpse zonnekloppers een weekend lang genieten. Blogfotograaf John maakte deze fotoreportage op Linkeroever.

De leukste ontbijtadresjes van de stad

Volgende maand gaat de Antwerpse redactie op zoek naar de leukste ontbijtgelegenheden in de stad. Heeft u tips of suggesties waar we de knapperigste pistolets kunnen eten, waar de koffie verkeerd het lekkerst smaakt, waar we 's ochtends de liefste glimlach krijgen en het mandje met croissants het best gevuld is?  Stuur dan een mailtje naar antwerpen@nieuwsblad.be en misschien verschijnt uw favoriete ontbijtadresje volgende week wel in Het Nieuwsblad.

Lees hier de 21 juli-toespraak van burgemeester Janssens

Toespraak door burgemeester Patrick Janssens, ter gelegenheid van de Nationale Feestdag 2008

Dames en heren.

Mag ik in de eerste plaats de burgerlijke, rechterlijke, geestelijke en militaire overheden verwelkomen op deze plechtige herdenking van onze Nationale Feestdag.

Mesdames et Messieurs les Consuls Généraux, je vous remercie d'avoir bien voulu rehausser de votre présence la célébration de notre Fête Nationale. Meine Damen und Herren Generalkonsuls, im Namen der Stadt Antwerpen danke ich Ihnen für die Freundlichkeit und die Ehre Ihrer Anwesenheit. Ladies and Gentlemen, your Excellencies, on behalf of the city of Antwerp I do thank you for the kindness and the honour of your presence at our National Celebration Day.

Dames en heren,

Vandaag brengen we traditiegetrouw een hulde aan het Belgische vorstenhuis, aan ons land, en aan de democratische waarden die vervat zijn in onze Belgische grondwet.

inds enkele decennia staat in onze grondwet geschreven dat België een federale staat is. De gewesten en gemeenschappen die samen de federatie vormen, beschikken over ruime bevoegdheden. Veel ruimer dan de ‘federalisten’ van de jaren ’50 en ’60 ooit hadden durven dromen.

In 1970, nu 38 jaar geleden, begon het slopende proces van de staatshervorming. Vandaag kunnen we niet voorspellen waar dit proces ooit zal eindigen. Het enige dat we met grote zekerheid weten, is dat het proces zelf nog lang niet ten einde is.

Ook u beseft dat aan beide zijden van de taalgrens ambities leven die nu eens solidair, dan weer tegensprekelijk zijn. Getuige daarvan is het turbulente politieke discours van het afgelopen jaar en de politieke crisis die sinds de afgelopen week een nieuwe episode kent.

Meer en meer zal België zich terugplooien op datgene wat de staat begin 19° eeuw was : namelijk ministerie van financiën, justitie, binnen- en buitenlandse zaken en oorlog. Al de rest - op solidariteit na - kan en zal uiteindelijk bij de deelstaten belanden. Deze onvermijdelijke en wat mij betreft wenselijke evolutie zou er wel best toe leiden dat ook de federale staat versterkt uit het proces komt. Een armlastig België is anders niet in staat ons uniek sociaal model overeind te houden.

Dames en heren,

Antwerpen is een diverse stad. En of we dat willen of niet, ze zal dat nog meer worden. Deze diversiteit kan gedefinieerd worden naar afkomst, kleur, taal, leeftijd, geslacht, opleidingsniveau enzovoort. We noemen onszelf graag kosmopolitisch, wereldburgers in een wereldhaven.

De verstandhouding tussen de gemeenschappen en het wederzijds begrip tussen verschillende generaties verdient vandaag onze volle aandacht. Daar waar er veel verschillen zijn en diversiteit is, is solidariteit belangrijk en cruciaal. Er staan hier nog oud-strijders die weten waartoe het gebrek aan solidariteit in de Tweede Wereldoorlog heeft geleid.

Laat me toe u daarvoor speciaal te danken. U hebt gestreden voor onze vrijheid, en mee de basis gelegd voor de vrede, de democratie en de welvaart van de jongste zestig jaar. Laten we dit vandaag meer dan ooit respecteren. Wat diversiteit betreft noteren wij vandaag een opvallende trend in de bevolkingsstatistieken. Deze stad vergrijst én verjongt.

Wij investeren daarom nadrukkelijk in faciliteiten voor de ouderen en de jongeren. Er is extra aandacht voor verkeersveilige schoolomgevingen en de stad investeert in speelruimte voor de jongste Antwerpenaren. Tegelijkertijd willen wij onze rusthuizen renoveren en de succesvolle dienstencentra uitbreiden. Ook op federaal niveau is de vergrijzing onderwerp van debat. Meestal haalt de moeilijk haalbare financiering van deze trend het nieuws. Maar laten we naast het cijferdebat, toch ook aandacht hebben voor het samenleven. De verstandhouding tussen de twee generaties is zeker iets wat het stadsbestuur bezighoudt.

 

Zemanta Pixie

Lees verder

Foto's: 21 juli in Antwerpen

21juliapen Blogfotograaf John maakte deze foto's van de nationale feestdag in Antwerpen.

Foto's: skaten in het park

Skatejohn

Zaterdag vond een straatvoetbaltornooi plaats op het Sint-Jansplein. Naast gevoetbald werd er ook gebreakdancet door verschillende ploegen uit het land. Blogfotograaf John maakte er deze beelden.

Liefhebbers van streetsport konden bovendien heel het weekend terecht in het Stadspark waar een internationale skatewedstrijd plaats vond. Klik hier om de foto's te bekijken.

Foto's: De Opstand van de paspoppen

Paspopjohn_3

De Paspoppen van Royal de Luxe zijn inmiddels verdwenen uit de stad. Beleef tijdens de fotoreportage van onze blogfotograaf hun uitbraak nog eens opnieuw.

Paspop2john_2 

Foto's: een semester op zee

Cruisejohn Vorige week was het Amerikaanse cruiseschip MV Explorer, 190 meter lang in de Scheldestad. Aan boord geen gewone toeristen, wel 660 studenten uit Virginia die bezig zijn met een educatieve wereldreis van zo'n 65 dagen.

Na Rusland, Denemarken, Noorwegen en Antwerpen reist het schip verder naar Italië, Turkije, Kroatië en Griekenland. Lees meer over het project op www.semesteratsea.org

De foto's van John bekijk je via deze link

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!