Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Antwerpen krijgt inloophuis van de Vlaamse Liga tegen Kanker

Vanaf 1 oktober 2008 wordt het Antwerps Kanker Informatie en Ontmoetingscentrum (AKIO) geïntegreerd in het netwerk van inloophuizen van de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK).

Het inloophuis blijft gevestigd op dezelfde locatie, in de Carnotstraat 136 in Antwerpen. Dat is het gevolg van een akkoord tussen de Vlaamse Liga tegen Kanker en de Stichting tegen Kanker. De Stichting tegen Kanker zal haar inzet voor kankerpatiënten onverminderd verder zetten en uitbreiden, maar op andere terreinen dan ontmoetingshuizen. 

De VLK is verheugd om AKIO, met zijn gedegen reputatie, te kunnen opnemen in het netwerk van VLK-inloophuizen

Om al wie met kanker geconfronteerd wordt ook buiten het ziekenhuis te ondersteunen, richtten de Antwerpse ziekenhuizen in 1999 de vzw AKIO op. De initiatiefnemers werden hierin gesteund door de universiteit Antwerpen, de stad, de provincie, de mutualiteiten en de Belgische Federatie tegen Kanker (nu Stichting tegen Kanker). In de eerste plaats is AKIO een huis waar kankerpatiënten, hun familie en vrienden door vrijwilligers worden onthaald in een informele en warme sfeer. Ze kunnen er terecht met al hun vragen, krijgen informatie, opvang en steun, en kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten. Met deze activiteiten probeert AKIO de eenzaamheid en het sociale isolement van kankerpatiënten te doorbreken. Door het aanleren van stressbeheersing (relaxatie, yoga, tai chi) verhoogt het gevoel van zelfcontrole, met geheugen- en concentratietraining wordt geprobeerd de nevenwerkingen van ziekte en behandeling te verzachten. Verder kan men bij AKIO ook terecht voor doorverwijzing naar professionele hulp. 

Lees verder

Site van de week: test je muziekkennis

Zaterdag 13 december vindt de twintigste editie plaats van The Golden Years. Op 17 maart 1990 organiseerde Daniel Gardin van The Musical box dit evenement voor het eerst in het Sportpaleis. Voor wie de jaren zestig niet actief heeft meegemaakt, klinken sommige artiestennamen misschien minder vertrouwd in de oren. Maar de vele fantastische hits uit die tijd zijn klassiekers geworden en kan iedereen bij het horen van de eerste noten meezingen. Op de website van het sportpaleis kun je de concerterende groepen aanklikken en krijg je een videoclipje te zien.

Weekend in beeld door John Moussiaux

Dag van de klant verwent Antwerpen, exotisch Goa-Festival verovert Sint-Andries, zonnige muziek op Waagstock doet de Stadswaag genieten, de verkiezing van Prins en Prinses 2008 van vzw Belgisch-Filipijnse Solidariteit brengt zuiderse sfeer in zaal Harmonie. John Moussiaux trok tijdens het laatste zomerweekend door de stad en verzamelde deze fotoreportages.

Dagvanklant_3
Goa Waagstock
Prinses

Sirenes loeien op donderdag 2 oktober 2008

Op donderdag 2 oktober 2008 worden in Antwerpen en omgeving tussen 8.45 en 10.15 uur de elektronische alarmsirenes, opgesteld in risicozones rond nucleaire en Seveso-bedrijven, getest.

De elektronische sirenes die sinds enkele jaren door de Civiele Bescherming worden opgesteld in welbepaalde risicozones rond nucleaire centra en Seveso-bedrijven, worden dagelijks op hun gebruiksklaarheid getest. Dat gebeurt door middel van stille testen, via het radionetwerk van de Civiele Bescherming. Ze zijn niet hoorbaar voor de bevolking.

Af en toe worden er ook luide testen uitgevoerd, die meer vertellen over de hoorbaarheid van de signalen. Een volgende luide test is gepland op donderdag 2 oktober .

Op het ogenblik van de test zal de sirene een nucleair alarmsignaal geven. Dat is een gemoduleerde huiltoon die na een korte onderbreking herhaald wordt. Na dit signaal melden de luidsprekers van de sirene de gesproken boodschap "Proefsignaal". Bewoners hoeven dus niet ongerust te zijn als ze donderdag deze alarmsignalen horen.

Wie vragen over de testen heeft, kan op donderdag 2 oktober vanaf 8 uur terecht op het gratis nummer 0800/94.113.

Reageer: Ondervindt u hinder van de staking?

Twee vakbonden, VSOA en ACOD, roepen hun leden op om maandag 29 september te staken tegen een nieuwe arbeidsregeling voor de stadsambtenaren die vorige week goedgekeurd werd door de gemeenteraad.

De stad verwacht hinder bij de huisvuilophaling, moeilijkere dienstverlening in de districtshuizen en veel kinderdagverblijven zullen dicht zijn.

Wat vindt u van deze staking? Ondervindt u er hinder van? Moet u maatregelen nemen om de dag vlot te doen verlopen? En steunt u  de stakers? Of vindt u het allemaal wat overdreven? laat het ons weten.

Massale interesse voor Groen Kwartier

Mede dankzij het mooie weer zakten honderden geïnteresseerden zaterdag af naar het voormalige Militair Hospitaal in Berchem. In wat nu het Groen Kwartier heet, werd de eerste van drie infomomenten gehouden voor de verkoop van de eerste appartementen.

In een eerste fase worden 20 casco lofts en zowat tien appartementen verkocht. De prijzen: het goedkoopste loft kost 129.000 euro, het duurste 294.000 euro. Daarbij komt nog eens minstens 22.500 euro voor een verplichte autostaanplaats. Appartementen kosten tussen 166.000 euro en 315.000 euro. Maar die zijn wel helemaal afgewerkt.

Wie geïnteresseerd is, moet een reservatieformulier invullen en dat op donderdag 10 oktober terugfaxen naar de projectontwikkelaars. Wie het eerst is, mag de loft van zijn keuze kopen. Dinsdag en donderdagnamiddag zijn er nog infodagen gepland.

Meer info op www.groenkwartier.be

Vierhonderd vissen in vijver stadspark

Vierhonderd kleine visjes zwemmen sinds zondagochtend opnieuw in de vijver van het stadspark. Ze zijn een gift aan de stad van de Joods gemeenschap en van het wijkcomité van Klein Antwerpen, de wijk die aan het stadspark grenst. Zondagochtend werden de visjes plechtig losgelaten in het water van het stadspark.

De Joodse gemeenschap is erg blij dat er weer vis in de vijver zwemt. Dinsdag vieren de Joden immers hun nieuwjaar. Het is daarbij de traditie dat ze hun nieuwjaarsgebed opzeggen bij water met vissen, en dat ze daarbij hun zonden symbolisch in het water gooien. Het is daarbij erg belangrijk dat er vis in de vijver zit.

Nu de vissen opnieuw in het stadspark zwemmen, kunnen de Joodse gelovigen daar opnieuw terecht. De voorbije jaren moesten ze voor het nieuwjaarsgebed uitwijken naar bijvoorbeeld de vijver van de Kruidtuin, de vijver voor de gebouwen van de AWW aan de Mechelsesteenweg of zelfs tot aan het Galgenweel op Linkeroever.

Jan Balfoort is Belgisch Kampioenschap sier-laptopslingeren

Laptop_7 Jan Balfoort uit Antwerpen is zaterdag de eerste Belgisch kampioen sier-laptopslingeren geworden. Hij kreeg een tweedehands laptop ter waarde van 349 euro. De ludieke wedstrijd werd georganiseerd door TROC.COM en Pro Used Computers (PUC), een bedrijfje uit Berchem dat met succes tweedehandscomputers verkoopt. Beide ondernemingen bestaan dit jaar 10 jaar.

De deelnemers moesten proberen een kapotte laptop in een eveneens kapotte diepvriezer te gooien. ze werden beoordeeld op precisie, elegantie en de staat van de laptop na de worp. Sven Speybroeck praatte het geheel aan elkaar en maakte ook deel uit van de jury.

Eerder op de dag werd ook al een schoonmoederveiling gehouden.

Twintigduizend studenten vieren opening academiejaar

Pict0199

Geniet mee met deze fotoreportage van John over Studay!

Beatrijslaan moet even smaller worden

Vanaf vrijdag 26 september 2008 tot begin 2009 is er een wegversmalling op de Beatrijslaan ter hoogte van Burchtse Weel. Een gedeelte van de rechtse rijstrook richting Linkeroever wordt afgezet om voetgangers en fietsers veilig rond de werfzone op het voetpad, fietspad en de parkeerzone te leiden. In de andere richting geldt er een parkeerverbod.

De werfzone is nodig om een verbinding te maken tussen de Schelde en Burchtse Weel. Burchtse Weel wordt omgevormd tot een slikken- en schorrengebied. Daarvoor is een verbinding met de Schelde nodig zodat het gebied onder invloed van de getijden komt.

Om die verbinding te realiseren, zal vanaf vrijdag 26 september tot begin 2009 de Beatrijslaan plaatselijk versmald worden. Op het voetpad, fietspad en de parkeerstrook aan de Scheldezijde komt een werfzone voor de verbinding van Burchtse Weel met de Schelde. Voor voetgangers en fietsers wordt een gedeelte van de rechtse rijstrook richting Linkeroever ingenomen om hen veilig rond de werf te leiden. Aan de overzijde geldt een parkeerverbod op de parkeerstrook.

Gezien de breedte van de Beatrijslaan zal deze wegversmalling nauwelijks verkeershinder met zich meebrengen.

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!