Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
30 jaar Hobokense polder

In het weekend van 18 en 19 oktober viert de Werkgroep Hobokense Polder (sinds 2005 Natuurpunt Hobokense Polder) zijn 30-ste verjaardag. Het nieuwe ‘KIJK.punt’, toegankelijk voor rolstoelgebruikers, wordt dan plechtig ingewijd. Tevens wordt er een nieuw bewegwijzerd wandelpad dat bekostigd werd vanuit het Aardgasfonds, gezamelijk ingewandeld. Ook de wijk Polderstad bestaat dit jaar 30 jaar. Samen met de de wijkraad van Polderstad werd een feestprogramma uitgewerkt.

Polder_3


Tentoonstelling
In de school van Polderstad kun je gaan kijken naar een tentoonstelling over 30 jaar natuurwerking in en en over de bouw van het nieuwe KIJK.punt. Ook de wijkraad stelt haar werking tentoon. En uiteraard mag een pannenkoekenrestaurant en café niet ontbreken.

Officiële inhuldiging
Om 13.30 u is er een plechtig inhuldigingsmoment gepland. Vertegenwoordigers van de stad en van Natuurpunt houden een toespraak in de turnzaal van de school. Na een korte receptie wandelen we samen met deze prominenten, Natuurpuntpeter Pol Goossen (van het VRT-programma Thuis) en enkele rolstoelgebruikers en voorafgegaan door een Murgagroep, de Aardgaswandeling en het KIJK.punt in.

Reuzenpindasnoer
De schoolkinderen van de Polderstadschool en Hofke van Thijs maakten in de voorafgaandelijke weken een reuzenpindasnoer van meer dan 600 meter, dat op zondag op het parcours tussen de school en het KIJK.punt wordt gespannen.

Verken de Hobokense Polder
Samen met Pol Goossen en zijn hond Wap kun je het nieuwe wandeltraject afwandelen langs bemande landschapsposten, waar je alles verneemt over de natuur. Of verken het natuurgebied op eigen houtje en neem deel aan dee familiale wandelzoektocht in het natuurgebied.

Voor het volledige programma

Zaterdag 18 en zondag 19 oktober:
- tussen 10 u en 18 u: bekijk de dubbeltentoonstelling 30 jaar WHOP/Natuurpunt Hobokense Polder en 30 jaar Wijkraad Polderstad en kunstwerken van leden van bevriende verenigingen
- tussen 10 u en 18 u: geniet van een natje en een droogje in de gelegenheidsbar/cafetaria i.s.m. Wijkraad Polderstad
- tussen 10 u en 18 u: springkasteel voor de kids


Enkel op zaterdag 18 oktober:
- tussen 14 en 16 u: knutselen met natuurlijke materialen voor kids, o.l.v. twee juffen van de school


Enkel op zondag 19 oktober:
- 9.30 u: natuurwandeling met gids (einde omstreeks 12.30 u). Opgelet: vertrek aan station Hoboken-Polder
- tussen 10 u en 16 u: neem deel aan de familiale wandelzoektocht in het natuurgebied (vrij vertrek) – Prachtige prijzen, o.a. verrekijker, gourmetschotel voor 6 personen, delicatessenmand, trekkingrugzak, restaurantbons, verwenarrangement, tweedaagse voor 2 personen,… en tientallen andere prijzen.
Deelnamegeld: 1 euro voor NP-leden, 2 euro voor niet-leden.
- 14.30 u: vertrek van Aardgaswandeling (ca 3 km) samen met Natuurpuntpeter Pol Goossen en zijn hond Wap.
- tussen 14 u en 17 u: bemande landschapsposten (= natuurgidsen die uitleg geven over vogels, waterdieren, begrazing, geschiedenis, beheer, … en een leuk knutselmoment voor de kinderen)
- tussen 13 u en 17 u: laat je meeslepen door de vrolijke tonen van de Antwerp Pipeband (doedelzak) en de Antwerpse Murga’s
- tussen 14 en 17 u: Grimeren door twee juffen van de school

Extra ! Langste pindasnoer ter wereld! I.s.m. de Polderstadschool en het Hofken van Thijs wordt in de voorafgaande weken een pindasnoer gemaakt van minimum 600 m lengte.
Zondag 19 oktober om 10 u: ophangen van pindasnoer met alle liefhebbers vanaf Polderstadschool tot KIJK.punt. We nodigen vooral de kinderen uit; zij zullen een leuke attentie krijgen.

Reacties

Laat een reactie achter


Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!