Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Aantwaarpse Awaards voor Axl Peleman, Wim Helsen en de Zoo

In de Zuiderkroon in Antwerpen zijn zaterdagavond de Aantwaarpse Awaards uitgereikt. Die worden elk jaar opnieuw overhandigd aan personen en instanties die het voorbije jaar iets voor de Scheldestad betekend hebben of die een typisch Antwerpse uitstraling hebben.

Forsale

Linda Torfs van de stripwinkel Mekanik Strip kreeg de Awaard voor Oardige Dinges omdat er dankzij haar sinds kort stripmuren zijn in Antwerpen. Miss Belgian Beauty 2008 Nele Somers mocht de Awaard voor Oansteurmend Talengt in ontvangst nemen.

Tumb7 De Awaard voor Aantwaarpse Firma ging naar Brouwerij De Koninck. Axl Peleman kreeg de Awaard voor Aantwaarpsen Artist en Wim Helsen die voor Aantwaarpse Figuur. De vzw Attent, die als doel heeft het Antwerpse gevoel onder de aandacht te brengen en te versterken, mocht de Awaard voor Aantwaarpse Verieniging in ontvangst nemen. De Awaard voor Aantwaarps Goe Doel ging naar de Zoo.

154707

Er werden tot slot nog twee speciale prijzen uitgereikt aan bekende Antwerpenaren die een verdienstelijke carrière achter de rug hebben. Deze zogeheten ’Wappers van ’t Stad’ gingen naar actrice An Nelissen en zanger Wannes Van de Velde. De Aantwaarpse Awaards werden al voor de zesde keer uitgereikt. Ze kwamen tot stand vanuit een gevoel van trots over Antwerpen en met een gezonde portie chauvinisme.

De regionale zender ATV zendt de hele show met de uitreiking van de Aantwaarpse Awaards uit op zondagochtend 2 november.

Reacties

Ik heb de reportage gezien op A.T.V.Ik heb gemerkt dat er weinigen van de sprekers echt de moeite namen om Aantwaarps te willen of kunnen spreken,diegenen die het probeerden geef ik de raad:Ofwel zeg je alles in het Aantwaarps ofwel zwijg je liever.Zelfs Axl Peleman sprak een mix van Aantwaarps en A.B.N.een soort verkrachting van ons mooie dialect.Verdienstelijke Antwerpse personen instellingen en dies meer,allemaal goed en wel,maar dan in het vervolg wel volledig in het ECHTE Aantwaarps a.u.b.En waarom moet La Esterella altijd zo belachelijk gemaakt worden, is het omdat zij een van de enigen is die nog echt Aantwaarps spreekt.Wat meer respect voor deze grote Dame zou hier wel op zijn plaats geweest zijn.Waarom werd zij niet gehuldigd ?
Oh lieve vrouwetoren,dat liedje kent iedere Antwerpenaar.Spijtig genoeg zal het weer hetzelfde zijn als altijd.Pas als La Esterella ooit eens komt te overlijden zal de komedie weer beginnen.Gaan diegenen die haar belachelijk hebben gemaakt dan ook met een uitgestreken gezicht op de eerste rij staan om haar te huldigen ? Ik vind heel die komedie over dat Aantwaarps één grote farce.Ofwel doet ge het goed ofwel doet ge het niet !

Adrianus  op 20 oktober 2008 om 13:49

Laat een reactie achter


Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!