Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Reageer: Provincie Antwerpen? Of beter Midden-Brabant?

Het Vlaams Belang wil de provincie Antwerpen herdopen tot Midden-Brabant. Dat is tenminste het wetsvoorstel van de parlementsleden Rita De Bont uit Mortsel en Francis Van den Eynde uit Gent. Ze baseren zich daarbij op historische gronden, waarbij de huidige provincie bijna steeds bij Brabant hoorde. Tijdens de Franse revolutie werd Antwerpen bij Breda gevoegd en Twee Neten genoemd. Het was Willen I die de naam provincie Antwerpen uitvond.

Het Vlaams Belang vindt dat Antwerpen dus Midden-Brabant moet worden. En daarbij beter aansluiten bij Vlaams-, Waals- en het Nederlandse Noord-Brabant. Het zal wel nog wat voeten in de aarde hebben, voor De Bont en Van den Eynde hun wens kunnen waarmaken. Want voor zo’n naamsverandering is een grondwetsherziening nodig. En zelfs al ze een meerderheid vinden, kan dit pas veranderen door een nieuw parlement na verkiezingen.

Reageer: Vindt u ook dat de naam van de provincie Antwerpen beter Midden-Brabant wordt? Of hebt u nog een betere naam in petto?

Kraaien teisteren Centraal Station en Golden Tulip Hotel

Het Centraal Station en het Golden Tulip Hotel aan de Lange Kievitstraat worden door kraaien met steentjes gebombardeerd. De vogels verwarren kiezels met noten. Het gaat dan niet om een georganiseerde vogelaanval zoals in de film The Birds van Hitchcock, maar het hotel en de NMBS noteerden al zware schade aan de glazen daken.

Ook de bouwvakkers aan de tweede toegang van het Centraal Station in de Lange Kievitstraat getuigen dat ze verschillende keren moesten wegduiken voor vallende stenen. De hoteldirectie bevestigt dat verschillende gasten de kraaien betrapten bij hun vandalenstreken.

De NMBS wijt de schade aan de ramen op hun bouwwerf voorlopig niet aan agressieve kraaien, maar aan 'een technische fout. We vermoeden een verkeerd aangespannen raamwerk.'

Fuiven in Centraal Station

De NMBS organiseert zaterdag 8 november de derde nacht van het openbaar vervoer. Er wordt gefuifd in het Antwerpse Centraal Station, in Brussel-Centraal en Namen. In Antwerpen krijgt DJ Darko het bezoek van Eva van Zita Zwoon. Daarna volgen Cook-E&Matik en nog later Starski en Tonic. Met deze party spitst de NMBS zich toe op het jonge volkje. Ze zoekt de volgende jaren 1.800 nieuwe personeelsleden uit de leeftijdsgroep 18 tot 35 jaar.

www.nachtvanhetopenbaarvervoer.be

Randy Newman komt niet

Het concert van Randy Newman op vrijdag 21 november in de Antwerpse Elisabethzaal is afgelast. Hij lijdt aan ernstige nek- en rugpijnen. Daardoor werd de hele Europese tournee afgeblazen. "Het spijt me erg dat ik niet kan komen, ik kom af zodra ik kan", meldt Randy Newman. Tickets worden tot 10 december terugbetaald in het voorverkooppunt waar ze werden aangekocht.

Op zijn laatste cd Harps And Angels neemt Newman in het nummer A Piece of the Pie ons land en vooral de communautaire kwestie op de korrel.

Reageer: gaat u ook dit jaar naar de Boekenbeurs?

Boekenbeurs

Honderdzestigduizend bezoekers worden er de komende 10 dagen verwacht op de Boekenbeurs in Antwerp Expo. En zoveel is intussen zeker: het Antwerpse literaire evenement van het jaar blijft ook de komende jaren in de Scheldestad. Aan verhuizen - wat de voorbije jaren wel eens werd overwogen - denken de organisatoren niet meer.

Onze blogfotograaf John woonde de officiële opening donderdagavond bij en maakte er deze fotoreportage van.

Antwerpen, én Vlaanderen, tien dagen lang in de ban van het boek. U ook?

Gaat u ook dit jaar weer (of misschien voor het eerst) naar de Boekenbeurs en wil u het jaarlijkse literaire feest onder geen beding missen? En waarom precies? Om er uw lievelingsauteur hoogstpersoonlijk te ontmoeten? Om er het boek waar u al jaren tevergeefs naar zocht eindelijk toch te vinden? Of gewoon om er de sfeer op te snuiven en gezellig te flaneren tussen de talloze rijen boeken?

Of vindt u het er allemaal een beetje te druk en blijft u dit keer toch maar liever thuis? Misschien bent u het zoeken naar een geschikte parkeerplaats wel beu, ergert u zich aan het geslenter en aanschuiven tussen de standjes en koopt u uw boek(en) liever op een rustige dag bij uw boekhandel in de buurt?

Laat het ons weten!

Antwerpen is motor Vlaamse economie

De Antwerpse economie realiseerde vorig jaar van meer dan 141 miljard euro, ofwel iets meer dan 22 procent van de totale economie in Vlaanderen. De cijfers bevestigen volgens schepen van Economie Robert Voorhamme (SP.A) dat Antwerpen de economische motor van Vlaanderen blijft.

Voorhamme maakt bij de goede cijfers wel de kanttekening dat het impact van de wereldwijde economische crisis nog niet zichtbaar is, omdat ze van een jaar geleden dateren. Toch blijft hij erbij dat de stad het lang niet slecht doet in vergelijking met andere steden.

Lees verder

Haven sponsort deFilharmonie en deSingel

De Antwerpse haven wordt de volgende vijf jaar hoofdsponsor van deSingel. Het Gemeentelijk Havenbedrijf gaat ook een partnership aan met deFilharmonie. Naar aanleiding van de samenwerking lanceert deSingel het Kunsthavenabonnement, met vier uitzonderlijke producties: drie in het cultuurcentrum zelf en één op een unieke locatie in de haven. Zowel dans en theater als klassieke muziek en opera komen aan bod in de vier voorstellingen op 10 december, 30 januari, 27 maart en 27 mei.

Wiener Kaffee Leonardo failliet

De populaire tearoom Wiener Kaffee Leonardo in de Antwerpse Hoogstraat is failliet. Het was 24 jaar lang één van beste adresjes in de Scheldestad voor Oostenrijkse gebakjes, thee en koffie. De zaak werd een jaar geleden overgenomen, maar de nieuwe eigenaars slaagden er niet in om de zaak rendabel te maken. Ze wijten dat vooral aan de dalende koopkracht bij de mensen.

Liliane's hoekje is vernieuwd!

Img_5490_medium

Neem een kijkje in Liliane's -vernieuwde- hoekje om na te genieten van deze zeilrace.

Hobokense groepen heel actief in energiebesparing


Natuurpunt Hobokense Polder heeft succes met haar oproep aan de Hobokense en Kielse verenigingen om deel te nemen aan de Antwerpse ‘klimaatwijken’. Niet minder dan 5 groepen uit deze zuiderwijken zullen van begin november tot einde april trachten om zoveel mogelijk energie te besparen. Vorig jaar heeft slechts één groep uit deze regio deelgenomen, onder leiding van de Kielse energiemeester Jan Moonen. Deze is dit jaar opnieuw actief met een groep. Ook van de partij zijn enkele mensen van de Wijkgemeenschap Zwaantjes, aangevuld met andere individueel ingeschrevenen van Hoboken. Ten slotte zijn drie groepen gevormd in de schoot van Progressief Hoboken, een samenwerkingsverband van PVDA, Groen! en onafhankelijke socialisten. De meest besparende van deze 5 groepen ontvangt na afloop alvast een trofee uitgeloofd door Natuurpunt Hobokense Polder.

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!