Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
't Stad steunt jeugdig enthousiasme

Elke week spelen meer dan 20 000 Antwerpse kinderen en tieners de sterren van de hemel in hun jeugdbeweging, het jeugdhuis, het knutselatelier of de tienerclub. Maar liefst 3000 enthousiaste jonge vrijwilligers maken dit mogelijk. De stad wil hen bedanken voor hun inzet.


Op 15 oktober en komend weekend bedankt de stad Antwerpen de vrijwilligers van de 212 erkende jeugdverenigingen en zet de stad hen in de bloemetjes. Tijdens een muzikaal bezoekje van de jeugddienst worden ze overladen met ‘echte Antwaarpse kadokes’ zoals een exclusief marcelleke ontworpen door Femke Hellemans, een jong Antwerps artistiek talent. Verder krijgen ze een label voor kwaliteitsvol jeugdwerk om in het lokaal op te hangen.

Vandaag was het de beurt aan circusatelier Kay Fou. Met zijn jaarwerking bereikt de vereniging wekelijks 120 leden tussen de 6 en 25 jaar. Vijftien jonge vrijwilligers begeleiden de verschillende leeftijdsgroepen waarin algemene circustechnieken of een bepaald circusdiscipline spelenderwijs wordt aangeleerd. Er zijn groepen voor beginners en voor gevorderden. De deelnemers oefenen niet alleen technieken, maar worden -als ze willen- ook klaargestoomd voor optredens van Kay Fou.

Bovendien werden ook de winnaars van het de fotowedstrijd voor jeugdverenigingen bekendgemaakt. De winnaar die als eerste uit de prijzenpot mag kiezen is scoutsgroep Sint Bernadette uit Deurne. Zij werden als absolute nummer één gekozen omdat ze creatief aan de slag gingen met de ‘stralende A’ .

1_scouts_sint_bernadette_deurne

Alle inzendingen kunnen bekeken worden op www.jeugd.antwerpen.be (> Jeugdwerkerspoort > Fotowedstrijd)

Reacties

Laat een reactie achter


Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!