Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Stad vereenvoudigt reglement voor aanvragen sportsubsidie

De stad Antwerpen heeft haar reglement voor sportsubsidies aangepast. Bedoeling is het reglement transparanter en eenvoudiger te maken. Het vernieuwde reglement geldt vanaf volgend jaar.

De belangrijkste nieuwigheid is dat de stad impulssubsidies invoert. Die kunnen aangevraagd worden door alle clubs met gekwalificeerde jeugdtrainers en een jeudgsportcoördinator. Clubs krijgen ook steun voor het organiseren van opleidingen en bijscholingen die de Vlaamse Trainersschool erkent.

Voorts zijn er nog flink wat kleinere wijzigingen in het subsidiereglement. Die moeten de het aanvragen van subsidies eenvoudiger maken.

Het nieuwe reglement biedt meer kansen op ondersteuning.

 • Clubs moeten een sportaanbod hebben van minstens zes maanden per jaar. Dit in plaats van acht maanden per jaar, zoals vermeld in het huidige reglement.
 • Alle door trainers behaalde attesten en diploma’s kunnen hun waarde hebben in het krijgen van subsidies. Ook bijscholingen van bestuursleden komen vanaf 2009 in aanmerking.
 • Voor jeugdleden tot 19 jaar kunnen sportclubs bijkomende subsidies krijgen. Het huidige reglement legt deze leeftijdsgrens op 18 jaar.

De stad Antwerpen steunt vandaag 241 sportclubs. Met het eenvoudigere reglement hoopt de stad dat aantal nog te kunnen vergroten.

Reacties

Laat een reactie achter


Antwerpen blogt

 • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
  Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

  John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
  Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!