Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Vlaamse Jeugdraad tevreden met opkomst voor 'Klets!' in Antwerpen

De Vlaamse Jeugdraad heeft zaterdag in en rond het Centraal Station in Antwerpen zijn driejaarlijkse congres 'Klets!' gehouden. Het evenement was volgens de organisatie meer dan een verkiezingscongres voor de algemene vergadering van de Vlaamse Jeugdraad, maar vooral bedoeld om jongeren hun stem te laten horen, zegt Katrien Crispeyn, woordvoerster van de Vlaamse Jeugdraad.

De Vlaamse Jeugdraad is de officiële adviesraad voor de Vlaamse regering over alles wat kinderen, jongeren en hun organisaties aanbelangt.

De algemene vergadering van de Vlaamse Jeugdraad wordt om de drie jaar gekozen. Dit jaar werd het verkiezingscongres voor de eerste keer op een grootschalige manier aangepakt. Onder meer minister Bert Anciaux was daar getuige van.

'We hadden voor de gelegenheid het station Antwerpen-Centraal omgevormd tot Jongeren-Centraal', zegt Crispeyn. 'De bedoeling was dat kinderen, jongeren en organisaties de centrale rol speelden. We wilden hen met de actiedag de mogelijkheid geven hun stem te laten horen. Het is immers belangrijk dat we weten wat er bij hen leeft, zodat onze algemene vergadering de volgende drie jaar aan de slag kan om de problematieken en wensen aan te kaarten bij de verschillende ministers.'

De Vlaamse Jeugdraad was tevreden met de opkomst. 'Het is ontzettend druk geweest ondanks het gure weer', aldus Crispeyn. 'We hebben ons als Vlaamse Jeugdraad goed laten zien. Er zijn in totaal 33 sessies geweest zaterdag.'

Reacties

Laat een reactie achter


Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!