Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Gratis kerstboom-ophaling

De stad Antwerpen haalt ook in 2009 de kerstbomen gratis op. Deze ophaling vindt plaats op maandag 5, 12 en 19 januari.

Bewoners van de stad Antwerpen kunnen in 2009 hun kerstboom aanbieden op de eerste drie maandagen van de maand januari. De inzameling van de kerstbomen wordt dus losgekoppeld van de vaste wekelijkse ophaaldag.

De kerstbomen moeten aangeboden worden op 5, 12 en 19 januari voor 7 uur. De inzameling van de kerstbomen is terug te vinden op de nieuwe ophaalkalender.

Zaterdag finale 'Beker van België IJshockey'

De ijsbaan in Deurne gooit zaterdag de deuren open voor de ultieme Belgische ijshockeywedstrijd. HYC Fintro Herentals en White Caps Turnhout binden op zaterdag 3 januari 2009 de schaatsen aan in ijsbaan Ruggeveld aan de Ruggeveldlaan 488 in Deurne.

De finalewedstrijd voor de Beker van België IJshockey begint om 20.30 uur. Een inkomticket kost 15 euro. Om 18 uur staat een jeugdwedstrijd op het programma met tussendoor een demonstratie Sledge Hockey. Deze paralympische sport is de tegenhanger van ijshockey voor mensen met een lichamelijke beperking.

Meer info: http://www.kbijf.be

Antwerpse Zoo haalt kaap 1 miljoen bezoekers

De Antwerpse Zoo heeft dit jaar 1.050.000 bezoekers ontvangen. Voor het nieuwe 2009 zijn de verwachtingen hooggespannen, want de geboorte van een babyolifant moet extra bezoekers lokken. Ook in zusterpark Planckendael verwacht men in het voorjaar de geboorte van twee girafjes.

Door het slechte weer in de lente was 2008 voor de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen (KMDA) geen topjaar, maar toch wil de directie van de Zoo niet klagen. Zo breekt zusterpark Planckendael voor de zoveelste keer op rij zijn bezoekersrecord. Op vijf jaar tijd verdubbelde er het aantal bezoekers. De Zoo en Planckendael trekken op jaarbasis inmiddels 1,9 miljoen bezoekers.

Het KDMA verwacht ook veel van de inlijving van het serpentarium op de Zeedijk van Blankenberge, dat sinds vorige week officieel tot de KMDA-familie behoort. Na een grondige vernieuwing moet het serpentarium op termijn klaar zijn om 100.000 bezoekers per jaar te ontvangen.

't Antwaarps Teater in 't echt op televisie

Familie De Ridder maakt binnenkort weer haar opwachting op atv.  De regionale televisiezender zendt de tweede reeks uit van "'t Antwaarps Teater in 't echt", de docusoap die in 2007 al te zien was op atv. In de nieuwe reeks die start op 5 januari kunnen de kijkers opnieuw de belevenissen volgen van pater familias Ruud De Ridder, zijn levenspartner Nicole, haar zoon Bram en dochter Anke, Sven De Ridder en zijn vrouw Chindy.

Atv neemt je mee achter de schermen van het Echt Antwaarps Teater: de repetities, de spanning voor de première en de ontlading na de voorstelling. Ook de hoogtepunten uit het privéleven van de familie komen aan bod. 't Antwaarps Teater in 't echt is vanaf 5 januari elke maandag na het nieuws van 18u op atv.

Foto's: laatste dag van het scheepvaartmuseum

Steen

Op zondag 28 december 2008 konden bezoekers voor de laatste keer in het Nationaal Scheepvaartmuseum in 't Steen terecht. Bekijk hier de foto's van John.

Foto's: een toilet is voor iedereen

Deconinck_4

Voor de zesde keer vond in Antwerpen het feest van de straatbewoners plaats op 26 december. Voor het eerst was dat dit jaar op het De Coninckplein. Het evenement is een samenwerking tussen Free Clinic vzw, ‘tVlot (straatpastoraat), Sunshine Concerts vzw en DAK vzw met steun van Provincie Antwerpen, Stad Antwerpen en District Antwerpen. De eis die dit jaar werd gelanceerd is  dat een toilet iets voor iedereen moet zijn. Een tentoonstelling van kunstige WC potten en toiletgedichten zetten dat in de verf. 

Bekijk hier de foto's van blogfotograaf John.

Foto's: levende kerststal op de Handschoenmarkt

Kerststal
Naar goede gewoonte kunnen Antwerpenaren op tweede kerstdag genieten van een levende kerstkribbe op de Handschoenmarkt. Blogfotograaf John genoot mee en maakte deze foto's.


Foto's: kerstmaal bij Kamiano

Kerstmaal

De armen van de Sint-Egidiusgemeenschap genoten van een kerstmaal dankzij daklozencentrum Kamiano. Bekijk hier de foto's van blogfotograaf John.

De Lijn zorgt voor 400 BOB's

De Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn zet 326 voertuigen en 434 chauffeurs in om feestvierders tijdens oudejaarsnacht op hun bestemming te krijgen. Het is al voor de 21ste keer dat de openbare vervoersmaatschappij speciale voorzieningen treft voor de overgang van oud naar nieuw. Op heel wat plaatsen is het vervoer gratis door tussenkomst van steden en gemeenten.

Uit onderzoek van De Lijn blijkt intussen dat meer dan de helft van de reizigers (54 procent) tijdens de oudejaarsnacht De Lijn neemt om een glaasje te kunnen drinken. Vorig jaar stapten 162.000 feestvierders op de feestbussen- en trams.

Wie de hele oudejaarsavond, -nacht en eerste januari onbeperkt bus en tram wil nemen, kan een oudejaarsbiljet kopen. Dat kost 2,50 euro en is vanaf 18 uur te koop bij de chauffeur. Wie op 31 december en/of 1 januari abonnee is, mag gratis mee.

Doorheen Vlaanderen nemen overheden de kosten van de speciale feestbussen voor hun rekening. Zo betalen het Antwerpse provinciebestuur en 62 lokale overheden de kosten voor de feestbussen en -trams tijdens oudejaarsnacht. De inwoners van de deelnemende gemeenten, steden en districten kunnen bij hun jeugddienst een gratis biljet afhalen voor oudejaarsnacht. Meer informatie op www.feestbussen.be.

Tijdens de oudejaarsnacht blijft ook het infonummer van De Lijn de hele tijd bemand (070-220.200). De dienstregelingen van oudejaarsavond en -nacht zijn terug te vinden op de website van De Lijn (www.delijn.be), in de oudejaarsnachtmagazines op bus en tram en in de Lijnwinkels.

Pita's zonder lam en schapenvlees

Kip, kalkoen, runds- en zelfs varkensvlees: dat vond Test Aankoop bij een onderzoek in de Antwerpse pita’s allemaal terug, maar opvallend: geen schapen- of lamsvlees. Toch niet bij de vier shoarmatenten die de consumentenorganisatie onder de loep nam. Op het gebied van hygiëne was alles overal tiptop in orde. Nergens werden in het vlees van de Antwerpse pitazaken aan de Groenplaats, Melkmarkt en op de Oude Koornmarkt microben of andere ziekteverwekkers teruggevonden. Al bevat zo’n pitabroodje natuurlijk wel altijd veel vet. En de prijzen durven nogal variëren, tussen de 4 en 6 euro, ofwel tussen de 2,15 en 1,21 euro per 100 gram.

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!