Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Zangkoor Poco a Poco is eerste ‘Sjoe van Antwerpen’

Het zangkoor Poco a Poco is gisteren op het Antwerpse stadhuis uitgeroepen tot de eerste ‘Sjoe van Antwerpen’. Dat is een trofee die het stadsbestuur en de stedelijke adviesraad uitreiken aan mensen of organisaties die zich inzetten voor mensen met een handicap.

Poco a Poco is een orkest van tachtig mensen dat voor de helft uit mindervaliden bestaat. Het project bestaat al 15 jaar en treedt op in heel België. Het orkest krijgt een wisselbeker en een geldsom van 500 euro.

De ‘Sjoe van Antwerpen’ zal voortaan jaarlijks uitgereikt worden op 3 december naar aanleiding van de ‘Europese dag voor personen met een handicap’. Doordat Poco a Poco gehandicapten en niet-gehandicapten met elkaar laat samenwerken, bevordert het orkest de integratie van mindervaliden en geeft het hen tegelijkertijd de kans om zich muzikaal uit te leven.

Poco a Poco werd door een jury, waarin onder andere Unizo-topman Karel van Eetvelt zetelt, gekozen uit tien genomineerden. Andere kanshebbers waren onder andere het Hilton-hotel en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen.

De jongens en meisjes van het zangkoor kregen hun prijs uit handen van Antwerps schepen voor Sociale Zaken Monica De Coninck. Zij noemde de prijs een terechtwijzing voor het stadsbestuur omdat er nog veel tekortkomingen zijn qua toegankelijkheid in de Scheldestad. Op korte termijn start er daarom overleg met alle bevoegde schepenen om gehandicapte mensen meer kansen te geven om deel te nemen aan activiteiten die de stad organiseert.

Reacties

Geachte redactie

Mogen we jullie er even op attent maken dat ons orkest Poco a poco noemt zoals jullie correct vermelden in het artikel maar niet in de titel. Poco a poco is echter geen (zang)koor - we hebben wel een paar zangeressen en zangers, maar de nadruk ligt wel op het orkest zoals je kan zien in ons foto- en filmpjesalbum op onze website www.pocoapoco.be

Dank bij voorbaat voor de correctie op jullie website.

 Maaike Peeraer op 3 december 2008 om 22:26

Laat een reactie achter


Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!