Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Paviljoen in te Boelaerpark wordt gerenoveerd

De stad Antwerpen, het district Borgerhout en de scoutsgroep 30e Prins Boudewijn slaan de handen in elkaar om het boswachterspaviljoen Cogels in het te Boelaerpark te renoveren.

Het Cogelspaviljoen, dat dateert uit 1854, staat  al jaren leeg en wordt slecht onderhouden. Omwille van de historische waarde kiest de stad voor een renovatie naar de oorspronkelijke staat van het gebouw. Tegelijk wordt een nieuwe bestemming gezocht. De lokale scoutsgroep die al gebruik maakt van andere lokalen in het park was vragende partij om het Cogelspaviljoen te gebruiken. Door het groeiende ledenaantal heeft deze vereniging echt nood aan extra ruimte. In ruil willen de jongeren het paviljoen goed onderhouden.

De stad Antwerpen heeft 53.000 euro over voor de renovatie. Met dat geld zal het rieten dak van het paviljoen vernieuwd worden, net als het schrijnwerk. Voorts wordt het pleisterwerk binnen vervangen, en er wordt een onderhoudsvriendelijke polybeton gegoten.

Het district Borgerhout geeft de scoutsgroeo 20.000 euro, waarmee die enkele werkzaamheden in eigen beheer kan laten uitvoeren.

Reacties

Laat een reactie achter






Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!