Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Antwerpenaars mogen meepraten over heraanleg Kaaien
Kaaien

Dat de Scheldekaaien de komende jaren een volledige facelift zullen krijgen, staat ondertussen vast. Over de manier waarop die heraanleg moet gebeuren, is het laatste woord nog niet gezegd. Alle Antwerpenaren krijgen van 1 tot en met 7 maart de kans om hun zegje te doen over wat er met de kaaien moet gebeuren. 

Inwoners van 't stad mogen deze week nadenken, ideeën uitwisselen en aan tafel praten over de heraanleg van de Scheldekaaien. Dat kunnen ze doen tijdens tafelgespreken in bijna elk district. De bedoeling is om na te denken over allerlei thema's die de kaaien aanbelangen: verkeer en mobiliteit, groen op de kaaien, de band met het water, de relatie met het achterliggende stadsdeel, hoe omgaan met cultuurhistorisch erfgoed... 

Antwerpenaars die een goed idee hebben of die hun stem willen laten horen, moeten zich wel op voorhand inschrijven voor de tafelgesprekken. Dat kan nog tot 4 maart, via de telefoon (02 22 11 333) of via de website www.onzekaaien.be. Op die website kan je ook meteen je idee posten bij de juiste plek op de kaaien. 

Op 21 maart worden de resultaten van de tafelgesprekken en van de ideeën op de website voorgesteld. Tegen eind 2009 moet er een definitief masterplan voor de heraanleg van de kaaien op tafel liggen. 

Reacties

Laat een reactie achter


Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!