Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
MusicalElisabeth(John) De gloednieuwe musical 'Elisabeth' gaat op 22 maart in première in de Stadsschouwburg. Acteurs, figuranten, muzikanten, schminksters, kleedsters, kappers en decorbouwers hebben dus nog een drietal weken om alles tot in de puntjes voor te bereiden voor de eerste voorstelling. 

'Elisabeth' vertelt het verhaal van de legendarische keizerin Sissi, die op 17-jarige met de Oostenrijkse keizer Franz Joseph in het huwelijksbootje stapt in Wenen. De droom van elk jong meisje, maar voor Sissi verandert die in een nachtmerrie. Aan het Oostenrijkse hof raakt de keizerin al snel verstrikt in een gouden kooi. 

Voor de Vlaamse versie van de musical mag actrice Ann Van den Broeck in de huid kruipen van Sissi. Musicalbeest Jan Schepens vertolkt Luigi Lucheni, de moordenaar van de keizerin. En Anne Mie Gils speelt aartshertogin Sophie, Sissi's schoonmoeder die met een ijzeren hand het Weense hof regeert. 

Onze blogfotograaf mocht al een kijkje gaan nemen tijdens de repetities en de eerste voorbereidingen van de musical. Hij zag hoe Jan Schepens -nog wat onwennig- zijn glitterjasje aantrok en hoe Ann Van den Broeck omgetoverd werd tot keizerin Sissi in een oogverblindend mooie jurk. 


MusicalElisabeth2(John)MusicalElisabeth3(John)Reacties

Laat een reactie achter


Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!