Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
Haven1
Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen neemt van 24 tot en met 27 februari deel aan een missie naar New York. Een delegatie van de havens van Antwerpen, Gent, Oostende en Zeebrugge brengt een bezoek aan de Amerikaanse stad om de handelsbetrekkingen tussen de Belgische havens en die van New York en New Jersey te verstevigen. De delegatie wordt ook vergezeld door onder andere Vlaams minister-president Kris Peeters, die eerder deze week in Detroit was om met de grote autoconstructeurs te praten.  

De vertegenwoordigers van de Vlaamse havens zullen tijdens de missie volop de kans krijgen om kennis te maken met lokale zakenlui en om handelscontacten te leggen. Tussen de haven van Antwerpen en die van New York en New Jersey zal ook een 'Memorandum of Understanding' worden ondertekend. Dat bevestigt de intentie om de trafiek tussen de havens te bevorderen. Bedoeling is...
... ook om ervaring en technische kennis uit te wisselen en samen te werken op het gebied van maritieme handel in het algemeen.  

In 2008 werden tussen de haven van Antwerpen en de Verenigde Staten 21,6 miljoen ton goederen vervoerd. Meer dan de helft hiervan betrof containerlading. Andere belangrijke handelsproducten zijn olie, steenkool, ijzer en chemische producten. Tussen de havens van Antwerpen en New York en New Jersey werden vorig jaar ongeveer 4,3 miljoen ton goederen verscheept. Antwerpen heeft wat betreft de Europese havens het grootste marktaandeel in de handel met Noord-Amerika. De Antwerpse haven is daarenboven goed voor 88 procent van de handel tussen de Vlaamse havens en die van de Verenigde Staten.

Reacties

Laat een reactie achter


Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!