Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Er komen meer parkeerplaatsen voor autodelen in de stad Antwerpen. Dat meldt het kabinet van schepen Ludo Van Campenhout (Open VLD). Hoeveel plaatsen er worden vrijgemaakt en wanneer ze beschikbaar zullen zijn, is nog niet bekend.

Maandag raakte bekend dat het aantal mensen dat een auto deelt via het bedrijf Cambio fors gestegen is. Antwerpen hinkt wat achterop, maar is van plan om dat te verhelpen.

'Meer dan een jaar geleden hadden we al voor parkeerplaatsen gezorgd, de borden om ze aan te duiden waren aanwezig en alles was klaar, maar Cambio beschikte toen nog niet over voldoende wagens om al die plaatsen te benutten', zegt kabinetsexpert Cathy-Ann Van Volsem. 'Dat zou hebben geleid tot foutparkeren, wat we willen vermijden.' Nu heeft Cambio wel voldoende auto’s.

Er zullen nieuwe plaatsen worden opgeleverd en die zullen aangeduid worden met een speciaal logo, zoals onlangs ook gebeurde voor taxi’s in Antwerpen. De plaatsen kunnen door iedereen benut worden die aan autodelen doet, omdat het volgens de stad moeilijk is om exclusief voor een bepaald bedrijf plaatsen vrij te houden op de openbare weg. Het Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf van de stad Antwerpen (GAPA) zal erop toezien dat enkel autodelers de plaatsen gebruiken. Mensen die er met hun eigen wagen parkeren, riskeren een retributie.

 Het beugelsysteem waarmee Cambio de plaatsen in andere steden afbakent, is geen goed idee volgens het kabinet van Van Campenhout, omdat dat vandalisme in de hand zou werken.

Reacties

Laat een reactie achter


Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!