Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard

Het hof van beroep heeft maandag drie verdiepingen van een pand aan de Everaertsstraat in Antwerpen verbeurd verklaard. Ze waren eigendom van huisjesmelker Nadir A. (47). In eerste aanleg was die verbeuring nog met uitstel uitgesproken. Hij mag nu één etage behouden, die waar hij zelf woonde.

De rechter in eerste aanleg had Nadir A. in juni vorig jaar verplicht om de drie verwaarloosde verdiepingen binnen de zes maanden te laten herstellen, anders moest hij een dwangsom van 150 euro per dag vertraging betalen. Hij ging daartegen in beroep, maar het hof vond dat de beklaagde hardleers was en dat er van een uitstel van verbeuring geen sprake kon zijn.

Nadir A. was immers in december 2005 al eens veroordeeld voor huisjesmelkerij, maar dat bracht hem niet tot inzicht. Bij een nieuwe controle in november 2007 bleek het pand nog steeds onbewoonbaar. Het gebouw kampte met een vochtprobleem, er stond overal schimmel en in de kelder groeiden zelfs zwammen.

Toch bleken alle woningen in het pand verhuurd aan mensen die zich in een precaire situatie bevonden. Zo woonde er op de gelijkvloerse verdieping een Kameroens gezin met twee kleine kinderen in erbarmelijke omstandigheden.

Hoewel de winter voor de deur stond, was er geen verwarming in het appartement. Ook op de tussenverdieping, die niet geschikt was voor verhuur, woonde een familie.

De beklaagde zelf verbleef op de eerste verdieping. Hij vroeg een maandelijkse huurprijs van 275 tot 375 euro.

Reacties

Laat een reactie achter


Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!