Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Reageer: politie controleert Borgerhoutse markt

Bij een politiecontrole op de wekelijkse markt van Borgerhout zijn vrijdag enkele marktkramers korte tijd bestuurlijk aangehouden.

Er werden 9 processen-verbaal opgesteld tegen zes mensen. Die kwamen er nadat aan enkele kramen zwartwerk werd vastgesteld. Toen de politie de uitbaters wou controleren, ontstond er een opstootje. De politie schreef pv’s uit voor zwartwerk, weerspannigheid en smaad, verstoring van de openbare orde en illegaal verblijf in ons land.

Volgens de politie stelden de marktkramers zich bijzonder agressief op en wilden de zwartwerkers de controle ontvluchten. De controle op de markt aan het Laar was preventief bedoeld. Ze worden uitgevoerd door de dienst Integrale Veiligheid, de dienst Markten en Foren en de lokale politie om marktkramers bewust te maken van inbreuken op vlak van brandveiligheid en het blokkeren van de verplichte vrije doorgang voor hulpdiensten.

Er werden bovendien nog 46 verkeersinbreuken vastgesteld, vooral voor fout parkeren.

Wat vindt u van dergelijke controles? Vindt u het goed dat de politie en de stad de markten controleert? Of wordt het allemaal een beetje te streng? Laat het ons weten.

Reacties

Met markten e.d. mag men best wel streng zijn

 Ludo op 28 februari 2009 om 20:20

Nu komen misschien de Westerse kramen op de markt het Laar terug. Het kaf moet van het koren worden gescheiden. Prima aktie van de politie Borgerhout. Ze zijn goed bezig.

 RS op 2 maart 2009 om 13:49

Hoe moet men overleven als men wettig in het land, geen normaal inkomen of uitkering heeft en tegelijkertijd er noch humanitaire hulp is en tenslotte zwartwerk verboden wordt ? jpeetersjos@gmail.com

Jos Peeters op 16 september 2011 om 13:33

Laat een reactie achter


Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!