Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?

Aan het Antwerpse station Antwerpen-Berchem hangen nog tot en met dinsdag drie lege reclamepanelen uit protest tegen de verspilling van geld. Het gaat om een werk van kunstenaar Benjamin Verdonck in het kader van zijn voorstelling Kalender. Met de blanco reclamepanelen wil Verdonck, in de geest van carnaval, aanklagen dat er geld wordt verkwist ondanks de economische crisis die aan de gang is. Hij kocht de drie panelen bij Clear Channel, maar wil niet bekend maken hoeveel hij ervoor betaalde.
 Carnaval is het feest dat voorafgaat aan de vasten. Het is een periode van nodeloze verspilling vlak voor er een tijd van soberheid aanbreekt, aldus Verdonck. Het vasten staat volgens hem symbool voor de steeds groter wordende economische crisis.
 Op de billboards is niets anders te zien dan een wit vlak, zonder verdere uitleg. Het is de bedoeling dat pendelaars en voorbijgangers erover gaan nadenken en hun eigen theorieën ontwikkelen.
 Kalender van Benjamin Verdonck is een voorstelling die een jaar duurt. De theatermaker wil bij honderd kunstacties heel de stad als podium gebruiken. Kleine ingrepen op publieke ruimtes moeten de Antwerpenaar verrassen, opschrikken of verbazen.

Reacties

Van nodeloze geldverspilling gesproken!

adremjoh  op 23 februari 2009 om 20:12

Laat een reactie achter


Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!