Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken

In het splinternieuwe districtshuis aan de Marneflaan in Hoboken is sinds januari ook het achtste Sociaal Infopunt van Antwerpen gevestigd. Zo'n infopunt geeft inwoners antwoorden op vragen in verband met sociale zaken. Hoe krijg ik kinderbijslag? Kan ik zomaar ontslagen worden? Ik kan geen Nederlands, wie kan mij helpen om een brief te schrijven? Hoe bekom ik een serviceflat? Waar kan ik terecht voor hulp bij dit schoolwerk?  

Het Sociaal Infopunt helpt elke inwoner met gelijk welke vraag of probleem. Iedereen kan met een vraag naar het Sociaal Infopunt komen. De dienstverlening is gratis en anoniem. Een maatschappelijk werker geeft uitleg over diensten, over organisaties waar de inwoner terechtkan of geeft informatie mee. Bedoeling is om mensen zo de weg te wijzen in de soms onoverzichtelijke wirwar van sociale organisaties. 

De nieuwe dienst in Hoboken is ondertussen het achtste Sociaal Infopunt van de stad. De bedoeling is dat er in elk district een Sociaal Infopunt wordt opgestart. Enkel in Ekeren is dat nog niet gebeurd. 

De inwoners van Hoboken kunnen elke werkdag bij hun Sociaal Infopunt terecht tussen 9 en 15 uur of op afspraak (03 820 30 07).

Sociaal infopunt

Reacties

Laat een reactie achter


Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!