Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
Artsen

Zo'n 400 studenten uit verschillende richtingen van de gezondheidszorg leren volgende week, van 2 tot 6 maart, hoe ze efficiënt kunnen samenwerken. Dat gebeurt tijdens een gezamenlijke lesweek "Interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg", die doorgaat op verschillende campussen in Antwerpen. De week wordt georganiseerd door vier Antwerpse hogescholen (Plantijn, Artesis, Karel de Grote en Lessius) en de Universiteit Antwerpen. 


De deelnemende studenten zijn toekomstige verpleegkundigen, artsen, logopedisten, maatschappelijk assistenten, voedingsdeskundigen, ergotherapeuten, kinesitherapeuten, vroedvrouwen en bachelors in de toegepaste psychologie. Ze volgen gedurende een hele week samen les en moeten efficiënt in team leren werken. Dat is belangrijk, omdat in de praktijk dikwijls verschillende zorgverleners bij één patiënt betrokken zijn. 

Het project streeft naar een samenwerking tussen de verschillende zorgverleners waarbij de patiënt centraal wordt gesteld in de hulpverlening. Zo'n samenwerking moet zorgen voor continuë en kwalitatieve zorg. 

Reacties

Laat een reactie achter


Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!