Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft

Het hof van beroep in Antwerpen heeft twee mannen maandag minder zwaar bestraft voor hun betrokkenheid bij een zware vechtpartij in de gevangenis van Antwerpen. Robert B. (42) en Alexandre R. (33), die in eerste aanleg respectievelijk twee en drie jaar cel kregen, zijn in beroep veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden.

In de gevangenis van Antwerpen was een aanhoudende machtsstrijd aan de gang tussen de Oost-Europeanen en de Noord-Afrikanen over drugshandel. Op 20 mei 2007 kwam het tot een zware vechtpartij tussen beide groepen, waarbij drie Noord-Afrikanen werden neergestoken met zelfgemaakte wapens. Het incident was een vergeldingsactie van de Oost-Europeanen voor een eerdere vechtpartij, die door de Noord-Afrikanen was uitgelokt.

Enkele dagen na de knokpartij hield de politie een grote sweeping in de Begijnenstraat, waarbij verschillende vuilnisbakken vol zelfgemaakte wapens, drugs en gsm’s in beslag werden genomen.

Zes verdachten moesten zich uiteindelijk voor de rechter verantwoorden voor hun betrokkenheid bij de twee vechtpartijen. Vijf van hen kregen in eerste aanleg celstraffen tot drie jaar; de zesde werd geïnterneerd. Robert B. en Alexandre R. tekenden als enigen beroep aan.

Het hof vond het bewezen dat Alexandre R. twee mannen verwond had, maar voor de messteek aan het derde slachtoffer werd hij vrijgesproken. Robert B. was volgens het hof mededader van een van de feiten.

Reacties

Laat een reactie achter


Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!